Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Slavusko, promin, k tematu nic, jen - veeeelka gratulace k prckovi!
U nás v takový situaci byla dětská doktorka ochotná kouknout i na matku a poradit. Tak zkus pediatričku poprosit, ať tě poslechne a budeš vědět na čem jsi.
@slavuska1 předně gratulace velká
Jinak ta horečka bude skákat, toho se tolik nelekej.. u těch minidětiček je to normální. Naše dr říkala, do 38 st neřešit, potom dle váhy nurofen nebo panadol - ano, stejně mrňavou dávku, jak píšeš.. bude dobrý, uvidíš ![]()
@slavuska1 - taky gratuluji. Ja bych tedy začala od „zacatku“. K doktorovi by letěl manžel, třeba mu nic není, ale pokud pokaslava, tak bych na tom trvala. U tebe na zánět průdušek atb na 5 dni mi tedy taky přijde málo. Pochybuji, ze ti ke kojení dali něco silného.
A u mimca, no ja jsem vyklepana matka, takže litám s každým zarazenym prdem. Takže bych k doktorce urcite dneska šla. Hlavně znám hodně případu u malého mimca, kdy skoro ani nekaslalo a byl to zápal plic. Nechci strašit, ale zase nemám rada řeči typu, to bude dobrý, teplota u deti litá atd. Malá měla v deseti týdnech teplotu 38 a byla to bakterie a z toho nemocnice. Držím palce ať je v pořádku.
@slavuska1 neboj, neumre ti. ale klidne na tu pohotovost jezdi, kdyz se ti nebude neco zdat, nebudou na tebe blbe koukat, je to miminecko.
@slavuska1 Stejnou zkušenost mám. Můj novorozenec ode mne chytil dost ošklivou virózu už v porodnici. Horečky, rýma.
Jestli kojíš, radím, přikládej hodně často kvůli kolostru. Je fakt nadupané protilátkama. Nebo jen trošku vymačkej na lžičku a dávej miminku spolknout. A rýmu zkus opatrně odsát, aby se miminko mohlo napít a nemuselo řešit, že u kojení nemůže dýchat. Jinak sleduj ho, kdyby se Ti něco nezdálo, šup k Dr. Moc bych ho nenavlékala, ať se z té teploty nepřehřívá. Při vysoké horečce mu můžeš opláchnout ručičky a obličej vlažnou vodou, to ulevuje.
Držte se! U nás to trvalo cca těch obvyklých 7 dní.