Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ach jo, chci at je zdravý, včera me úplně vyděsil, začal plakát nešel utisit, oči zavřené, usinal a zas plakal, na čelním teploměru 40… A teď co… Už tohle nechci…
Takže to dala v podstatě jako prevenci.. Podle mě by stačilo dávat mořskou vodu a odsávat, ale nejsem dr. Syn má rýmy hodně často, má je pravděpodobně po mně, mám chronickou rýmu a s takovou bych mu musela dávat atb co dva měsíce.. Ale neber to zle, jen píšu vlastní zkušenost ![]()
Jinak na tu horečku bych počkala do rána a podle toho šla k doktorce, ale 40 to už není moc sranda. Někdo teda nehrotí ani 40, ale já bych už byla na pohotovosti, z horeček mám strach.
@MarieOVMUC píše:
Ach jo, chci at je zdravý, včera me úplně vyděsil, začal plakát nešel utisit, oči zavřené, usinal a zas plakal, na čelním teploměru 40… A teď co… Už tohle nechci…
neboj se, to přejde, dětský organismus si s horečkou umí poradit lépe než dospělácký, jen je to v tu chvíli pro něj velký boj, co se odehrává uvnitř, tak je vyřízený.. Pokud se Ti někdo může postarat o starší dítko, tak si s ním třeba jen lehni a buď s ním, srážej horečku, ochlazuj (pokud má horké ruce a nohy).. držím palce, já tohle taky těžce snášela ![]()
@MarieOVMUC
příště bych asi trvala na CRP..
Jinak pokud má vysokou teplotu tak doporučuji octové ponožky, případně chladnoucí koupel. Normálně teplou vodu a nechat ji chladnout, je to lepší jak zábaly.
Není špatné i chladit tepny na zápěstích, dát chladný obklad na čelíčko.
Obecně je dobře, že maličký dokáže s virozou bojovat vysokou teplotou, i když je to pro nás mámy pěknej záhul ![]()
Držím palce ať to v poklidu zvládnete.
Pozor, ty koupele a chladění jen když dítě nemá zimnici, to znamená nemá studené ruce a nohy.
Malej měl při herpetický angíně horečky přes 40 a nepovedlo se mi to srazit, tak nás odvezla záchranka
Dávala jsem panadol čípek a vlažný koupele, malýmu byli 4 měs. Než přijela záchranka, poradili mi namočit plínu do studený vody a dát malýmu na hlavičku. Pak mi dětská ještě poradila opakovaně zábal - do vlažný vody namočit např. osušku a malýho po hrudníček zabalit, nechat 10-15 min. a klidně několikrát opakovat. Včera měl malejuž zase teplotu, tak jsem se děila co zas bude, ale je to naštěstí jen k zubům
@mahdalka
ty klasický zábaly si pamatuji i na sobě, to je hnus
Za mě fakt lepší ty koupele, není to takovej šok pro to maličké.
On se naštěstí nekrecoval, klep klep.. zítra půjdu k té dr, uvidíme. Já mu v noci okamzite vnutila nurofen a nozanky jsem mu zabalila do mokrého studeného ručníku. Od kotníku dolů. Za hodinu měl už jen 37, 7, usli jsme a v 5 ráno zase 38,8… Jsem z toho nešťastná.
Malá měla něco podobné asi 2 měsíce zpátky, akorát my skončili s febrilním kolapsem v nemocnici. Tam kromě nurofenu dávali studený obklad na zádička a radili moc neoblékat, nechat tělo větrat.
Ach jo, nestraste. Moje maličká ma jen dva rocky, vůbec nevím, jak by to bylo, kdybych musela s malým do nemocnice.
Já mu tu teplotu pořád srazim, ale takle bude mít za chvíli zničena játra.
@mari1912 píše:
@mahdalka
ty klasický zábaly si pamatuji i na sobě, to je hnusZa mě fakt lepší ty koupele, není to takovej šok pro to maličké.
Já si je taky jako dítě pamatuju, brrr. Zatim jsem je malýmu nezkoušela, ta vlažná koupel je lepší. A máma ještě namočila do studený vody ponožky a malýmu je oblíkla ![]()
@MarieOVMUC píše:
Ach jo, nestraste. Moje maličká ma jen dva rocky, vůbec nevím, jak by to bylo, kdybych musela s malým do nemocnice.
Někdo má k těmto stavům prostě dispozice, nechtěla jsem strašit. Tvůj syn už to zvládá dlouho, tak jeho případ to asi nebude. ![]()
@MarieOVMUC
http://www.miminet.cz/clanky.php?…
ber teplotu-horečku jako pomocníka, ne jako nepřítele ![]()
@mari1912 já vím, kdo moc čte, moc se doví.. já jsem panikar…
@MarieOVMUC
Nastesti se muzou cist i lepsi veci
Rozumim, taky hodne ctu
Ale ja uz si vybiram co budu cist a katastroficke scenare jdou kolem me ![]()
Vse bude dobre, jaka je teplota dnes?