Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, potřebovala bych se poradit ohledně hormonální antikoncepce, kterou jsem začala brát před sedmi dny po doporučení gynekologa kvůli syndromu poly. ovarií. Druhý den užívání jsem se začala cítit slabá a unavená, z práce jsem večer přišla vyčerpaná jako už dlouho ne a to se pracovní náplň od ostatních dnů moc nelišila. Další dva dny jsem měla volno, ale cítila jsem se pořád stejně. Hrozně unaveně, i přes to, že jsem v noci normálně spala a odpočívala. Není mi ani moc dobře od žaludku, nemám na nic chuť a když něco sním nebo vypiju tak je mi divně. Myslíte že to může být z té antikoncepce? ![]()
Předem děkuji za radu
Ano může, může si sedat několik měsíců. Ale co tě dále s nejvyšší pravděpodobností čeká dlouhodobě :ztráta chuti na sex, pět kilo navíc, mastné vlasy, náladovost.
Nejradši bych ji vůbec nebrala, jen nechci kvůli tomu syndromu dostat cukrovku nebo být neplodná.
Gynekolog mi řekl že je to nejlepší možnost a o jiné nevím, ale jestli mi po tom bude takhle tak nevím nevim ![]()
Zase aby si nečetla jen špatné zkušenosti. Ja ji brala v kuse, bez pauzy na ms, cca 8let. Jako léčbu jine ženské nemoci, na kterou jina léčba neexistuje. Po cca měsíci si ha sedla, kila jsem nenabrala, pleť i vlasy krásné, zadne starosti s ms a vybíráním termínu u moře abych to náhodou neměla, chut na sex stejná, s chlapem jsem zůstala i kdyz jiní tvrdili ze mi nebude „vonet“ až ha vysadim. A jako hlavní plus, i duvod proc jsem to dělala jsem přirozeně otěhotněla a mam dítě. Takze chvíli vydrž, po dvou dnech nemuzes soudit co bude dál
Je to strašně individuální. Někomu to časem sedne a příznaky vymizí, někomu se to ještě zhorší. Musíš si určit, kam až je to pro tebe snesitelné a kdy už ne a přestaneš ji brát. Obecně by se měla alespoň 3 měsíce zkoušet jestli sedne. Neměla by se střídat po chvíli a zkoušet hned jiná, prý to pak dělá ještě větší paseku. Já jsem jednu brala přes 10 let a nic jsem nepozorovala. Pak jsem po porodu zkusila jinou a taky dobrý. Pak jsem tu samou brala po druhém porodu a časem špatný velké bolesti hlavy, prsou, chuť na sex nula a hrozné deprese a úzkost. Po vysazení bylo vše, jak mávnutím kouzelného proutku pryč. Bohužel nehormonální způsob ochrany se neosvědčil, takže zase začnu brát HA. Zkusím tu co jsem měla před dětmi a modlím se ať mi sedne.
@Bubla Bůčková píše:
Ano může, může si sedat několik měsíců. Ale co tě dále s nejvyšší pravděpodobností čeká dlouhodobě :ztráta chuti na sex, pět kilo navíc, mastné vlasy, náladovost.
Hloupost, strasis ji úplně zbytečně. Správně zvolená HA vedlejší účinky nemá.
Dva dny jsou až moc brzo, může to být úplná náhoda. Vydrž dva měsíce, pokud budeš mít potíže, zmen ji. Osobně jsem musela vyzkoušet HA několik, ale jak najdeš tu pravou, vůbec o ní nevíš a žádné blbosti jako mastné vlasy nebo nechuť k sexu se nedějí. HA berou vyloženě miliony žen už desítky let.
Dobrá, děkuji všem moc za rady a názory. Hlavně jsem potřebovala jestli je nevolnost a únava ze začátku normální nebo se mám poradit s gynekologem. Tak teď to jen chvíli vydržet, snad bude vše brzy v pořádku ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Takže s HA se z obyčejné ženy stává žena snů ![]()