Hospitalizace dvouměsíčního miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149976
9.7.26 09:18

S dcerou i se synem jsem byla v nemocnici vždy. Dcera byla hodně malinká, synovi bylo pět. Měla jsem tam i postel. A to je už 20 let a víc. Jednou jsem byla i s vnučkou aby nebyla sama, ale brzy nás pustili. Jinak dcera byla taky v nemocnici s dítětem, měla tam i postel, dítěti byly čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
9.7.26 09:32

Tak celkem si neumím představit sdílet s cizím chlapem pokoj ve špitále, opravdu co jsem kdy kde byla, obvykle to řešily matky a VŽDY s dítětem JEDEN doprovod…
není to pobyt all-in.. Pokud bych trvala na přítomnosti otce, tak bych řešila možnost příplatku na nadstandard jen pro nás - ale myslím, že by si dost lidí ťukalo na čelo, proč k jednomu dítěti taková delegace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
9.7.26 09:35
@Havlova píše: Více

Mně snad bylo víc líto toho jejich kluka, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
9.7.26 09:42
@Lucy75 píše: Více

Tak kdyby byl otec jediný doprovod dítěte, tak by ti asi nic jinyho nezbylo, než s ním sdílet pokoj. Oba rodiče si teda taky umím představit spíš v pokoji pro rodiny, protoze ty standardní pokoje jsou strašně mrnavy většinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42828
9.7.26 09:44
@Velryba černá píše: Více

Mě taky. Ale zároveň jsem potřebovala, aby se dcera mohla vyspat a ne, aby se její stav vyčerpáním ještě zhoršoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
9.7.26 09:46
@Havlova píše: Více

Nejspíš bych se také ozvala, kdyby to trvalo třeba do druhého dne, ale byli tam s námi opravdu asi sedm hodin. Bohatě stačilo i tak. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42828
9.7.26 09:57
@Velryba černá píše: Více

Já se ozvala druhý den odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
9.7.26 10:28

Měla jsem manžela jako jediný doprovod u několika hospitalizací dětí a tedy nemocnice vždy prudila. U nás to tak bylo, byl prostě manžel, takže nakonec byl na pokoji s daným dítětem vždy sám. :kytka: a platili jsme nadstandard. Ale možná to byl jen konkrétní přístup dané nemocnice a je to hoooodně let zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
501
9.7.26 10:34
@Snopy123 píše: Více

Já si právě myslím, že záleží na nemocnici - někde není nic problém, jinde je problém všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
9.7.26 10:34
@Snopy123 píše: Více

Tady „u nás“ jsou tátové s dětmi běžně a bylo tomu tak i před osmnácti lety. Bývají tu s dětmi i babičky, dědečkové, tety, jednou jsem potkala jako doprovod i strýčka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
9.7.26 11:43
@Taara69 píše: Více

Tak to měl smůlu na lidi. My jsme byly v nemocnici docela nedávno. Minimálně jeden otec jako doprovod tam byl a nekoukal na něj nikdo nijak. Ale je teda pravda, že s námi nebyl na pokoji a taky jsem neměla žádný důvod producírovat se tam nahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12119
9.7.26 12:38

I když zakladatelka je již smazaná, tak odpovím.
Byla jsem hospitalizovaná s 2 dětmi daleko od bydliště. Manžel tam mohl být s námi, ale na noc šel spát do hotelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.26 12:52

@Tanado1229 však jsem psala, že k miminkům většinou maminka, protože se většinou kojí a později může být i taťka, manžel by to také bez problémů zvládnul…ale ubytované oba jsem ještě neviděla, když na spoustě míst se bojuje o ubytování aspoň toho jednoho, který na to má nárok a druhý může být přes den, ale na noc domů…;-)

• Citovat
  • Upravit
518
9.7.26 13:00
@Anonymní píše: Více

JJ, to souhlasí. No s miminem nás vezl manžel a na příjmu se ptali, kdo z nás tam bude úplně automaticky, tak jsem řekla, že já skrz kojení. Taky jsem koukala, že se ptali. A v těch pěti letech byla půlka dětí s tatínky, věkově od roku do těch sedmi, co tka prý viděl na chodbě, taky čubrněl, že čekal babinec :)
No a jako boj nebyl naštěstí, automaticky počítali s lůžkem pro doprovod, akorát jídlo měl svoje. A druhý rodič kdykoli může přijít, ale bez nároku na lůžko… ale je to asi nemocnice od nemocnice, stejně si neumím představit, co by tam dělali oba rodiče v pokoji. Já nechtěla ani v porodnici rodinný pokoj, i když ho nabízeli, že tam může být manžel i se sourozencem. Ale dítko by ho zhruba po hodině začalo rozebírat a manžel nevím, co by tam chudák dělal, bylo mi dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty