Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Liskynka
nejsem cune, zachod si po sobe umyju sama… pokojska po me provadi akorat zakladni uklid, za ktery je placena hotelem a ktery si ja platim v cene pokoje.
kdyz jsem polila postel dzusem a volala jsem si o prevleceni v 9 vecer, tak jsem ji spropitne dala primo do ruky a pekne podekovala ( i kdyz ani to neni nutnost).
@Liskynka to určitě ano, ale mě se třeba stalo, že jsem pokojskému (bylo to v Dubaji, tam to dělají i muži
)dávala spropitné, docela slušné, a on jej odmítl
ani za svět to nechtěl vzít, prý je to jeho práce a ještě se mi omluvil
a stalo se mi to vícekrát, tohle bylo naposledy… Vesměs to tedy byly 5*, takže už to nedělám. Předpokládám, že by z toho mohli mít i průšvih, kdyby se to dozvědělo vedení, nebo jsou tak dobře placení, že to prostě neberou ![]()
Jo a jen k tvému příspěvku - po mě ani mé rodině teda nikdo nemusel nikdy odklízet nic z toho, co jsi uvedla
kdybych byla takové zvíře, nelezu do luxusního hotelu. Na druhé straně jsem taky potkala pokojskou, která šacovala hadry
takže těžko házet všechny do jednoho pytle - ani v tom dobrém, ani v tom zlém ![]()
Příspěvek upraven 03.07.13 v 13:54
@mmuerka Ahoj, dělala jsem recepční ve čtyřhvězdičkovém hotelu…buď v klidu, užívej si dovolenou a tohle vůbec neřeš. Lidi chodili oblečení tak, jak jim to bylo pohodlné…Někteří i v županu, pod kterým nic neměli. Je fakt, že do restaurace bys neměla jít v teplákách a roztrhaném tričku, ale jinak neřešit…Zavazadla taky neřeš, i kdybys donesla oblečení v igelitkách tak to může být každému fuk…Jediné, co se opravdu nehodí je, když si hosté nosí své jídlo v igelitkách na pokoj…A co se týče spropitného - pokojské většinou nedostávaly, občas se stalo, ale to šlo většinou o zámožnější hosty…spropitné se dává nejčastěji v restauraci a potom na recepci, pokud jste spokojeni se službami recepční..:-)
@Liskynka Myslím, že tohle už je spíše o určitých osobách.
To co jsem viděla na dovolených… zrovna třeba němci - pokoje jak po výbuchu.
Protože kvůli dětem (momentálně mluvím o dovolených) lepíme postele k sobě, tak je pak stelu tak, aby je pokojská nemusela přestýlat a bylo to v jejich stylu.
Nicméně co mě štve je, že ve 4* nejsou na WC štětky. Nevím jestli je to záměr kontrétního hotelového řetězce v Evropě.
@Liskynka Tak ani ja ani pritel nejsme cunata, to fakt ne
v hotelu se chovame, myslim, dost slusne. A je fakt, ze hajzlik po sobe neumyje jen prase.
@neila píše:
@mmuerka to jen kdyby jste třeba pak na místě zjistili, že vám něco scházíJinak přeji hezkou dovču, Lipno je moc krásné
Dekuju za prani! ![]()
@-Evka- dělala jsem v hotelu, který byl označený jako nej. hotel roku 12
štětka na wc byla dokonce na každém pokoji bidet. nedovedu si jako pokojská představit wc bez štětky, ale asi jak říkáš…třeba je to jen v některých hotelech
jak říkám 9let toto zaměstnání dělám.
@mmuerka přesně jak píšete @-Evka- jde asi o lidi a kdyby jste na některý pokoje vešly nevěřily by jste vlastním očím…a němci jsou nejvíc vonavej národ
měli jsme na hotelu MS ME v tenise a byla to mláděž na pokojích byl bugr!!! to je fakt, ale dospěláci na pohodu…