Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den mamči..:-)
Mám na vás dotaz a prosím o radu.
Máme 6ti měsíční holčičku a už od porodu je zvyklá přes den na uspávání v kočárku. Ne, že by me to zas tak vadilo, ale je pravda, ze se bojím až si sedne jak jí tam uvozím a aby mi pak nepřepadla nebo se nepřevrátila i s kočárkem. Chtěla bych ji zkusit, aby se naučila spinkat v postýlce. Nevíte jak bych to mohla naučit..? Myslíte třeba až usne přenést nebo jí tam nechat vyvstekat (ale to se mi nechce nerada jí vidím plakat, ale jestli myslíte, že to pomůže tak bych jí asi nechala..:-(? Děkuju za rady a přeji hezký den..!
Já měla starší naučenou na kočárek téměř do 1.roku. Nemusela jsem houpat, jen tam uspat a nechat na zahradě.
Přišla zima, kočárek jsem zavrhla a začínala učit na postýlku. V té době spala už jen 1× denně. Dala jsem ji do postýlky, chytla za ručičku a zpívala písničky. Pokud si stoupla, odešla jsem pryč, když ani do 15min nezabrala, vzala jsem ji do obyváku a zkusila to později.
Asi během 14dnů pochopila, že se spí v postýlce a šlo to.
Syn je o 2roky starší, organizačně by bylo horší mít jej naučeného na kočár, učila jsem jej zrovna na postýlku.
Klidne bych zkousela uz ted…spani v kocarku je sice dobra vec, kdyz chces neco zaridit, ale nekdy to je dost omezujici. Ja uz ani nevim jak jsem to dceru naucila, ale s placem to nebylo.
Parkrat jsem urcite sla spat s ni, muzes pustit treba kolotoc, pohladit, rict ze bude ted spinkat, zavinout, zachumlat, pustit nejakou hudbu.
jinak ve sportaku bude pridelana, urcite si tam jeste pospi, ale je fakt, ze jen tak postavit kocar na zahradu bych uz asi nedala.
Proč by nemohla spát venku ve sporťáku? Už měla půl roku, sporťáky jsou od půl roku, tam jsou i pásy.
Náš malej taky chrápe v kočárku s tím rozdílem, že jakmile kočár jede, tak spí. Když cca 10 min. nejede, tak se vzbudí a je konec to samé v autě
, takže denně chodíme na 2 hodinky ven aby se prospal. Do postýlky chodí jen večer a tam usne hned
Je fakt, že když je venku hnusně a prší, nechám ho dokud sám neusne a pak ho přenesu do postýlky. Když ho tám dám jen tak, spát jako na truc nechce. Takže chodí spát jednou ve 12 teď zrovna usnul je 16:40 a spí u tchýni v posteli, takže až se vychrápe, tak pojedeme dom. ![]()
Ahoj, tak jí dej kšíry - jsou i doplňkové, nemsíš ji poutat těma v kočárku. Jinak já malou musela naučit spát v postýlce a vždycky to byl hodinový tyátr, tak jsem ji jednou nechala vyvztekat - ale bylo jí už 11 měsíců a od tý doby lepší. Teď byla ale nemocná a vrací se to do starých kolejí.
Jinak tady sousedce spí malý v kočárku ještě teď víc jak v roce a půl. Má ho na kšírech a pohoda.