HPV virus, odkud?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.2.12 20:52

A jinak Macmiror nemá s čípkem nic společného, je to antibiotikum na zavedení do pochvy, tím se léčí poševní zánět. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
7.2.12 21:02
Radka Čápová píše:
tak holky, i já to mám za sebou a dost jsem si o tom přečetla, takže:
HPV virus je virové onemocnění cervixu (děložního čípku). Inkubační doba tohoto viru je několik let. Tímto onemocněním trpí především ženy, které začaly pohlavně žít brzo, třeba už od patnácti či šestnácti let. v té době totiž struktura povrchu čípku není dotvořená, pevná a virus má tedy mnohem lepší živnou půdu, lépe se zakousne. Přenašečem je muž, bakterie HPV žijí na žaludu,a jsou přenosné jen a pouze sexuálním stykem. On o tom neví je že přenašečem, neboť HPV žije jen na čípku, kde pro to má optimální prostředí.
Pokud máš cytologii 2, tak je to ještě dobré, o dítě se klidně snažit můžete. Až bys měla opakovaně 3, měl by ti lékař doporučit konizaci čípku. Jedná se o cca 20min. zákrok prováděný pod celkovou narkózou, ráno do nemocnice nastoupíš a odpoledne už jdeš domů. jediné omezení po konizaci je to, že máš šestinedělí, 6 týdnů tedy krvácíš a po tu dobu nesmíš mít sex ani se koupat na veřejných koupalištích. Následně se sleduje čípek co 3 měsíce (rok po zákroku) a pokud je vše v pořádku, tak pak klasicky po půl roce.. Ničeho s neboj, je to banalita. Hlavně se nesmí ni zanedbat. Pokud tě lékař na ten zákrok pošle, ničeho se neboj, nemá to vliv na poozdější těhotenství. Já byla na zákroku před 2 lety a nyní čekáme miminko, jsem ve 12tt. Tak hlavu vzhůru, nic to není! :kytka:

jj,ja uz se taky tesim az jednou zase bude neco takoveho…krasneho…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.12 21:07

Ajanecka: pokud bude histologie v pořádku, tak hned. já ji v pořádku neměla a byla jsem rok pod dohledem jak se to bude jevit dál, jestli se to vstřebá samo (což byl naštěstí můj případ), nebo jestli bude nutná rekonizace (provedení ještě jedné konizace kdy toho odkrojí víc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
7.2.12 21:09
Radka Čápová píše:
Ajanecka: pokud bude histologie v pořádku, tak hned. já ji v pořádku neměla a byla jsem rok pod dohledem jak se to bude jevit dál, jestli se to vstřebá samo (což byl naštěstí můj případ), nebo jestli bude nutná rekonizace (provedení ještě jedné konizace kdy toho odkrojí víc).

Tak to uvidime…co bude dal…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.12 21:11

každopádně se nemáš čeho bát!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.2.12 23:09
Radka Čápová píše:
tak holky, i já to mám za sebou a dost jsem si o tom přečetla, takže:
HPV virus je virové onemocnění cervixu (děložního čípku). Inkubační doba tohoto viru je několik let. Tímto onemocněním trpí především ženy, které začaly pohlavně žít brzo, třeba už od patnácti či šestnácti let. v té době totiž struktura povrchu čípku není dotvořená, pevná a virus má tedy mnohem lepší živnou půdu, lépe se zakousne. Přenašečem je muž, bakterie HPV žijí na žaludu,a jsou přenosné jen a pouze sexuálním stykem. On o tom neví je že přenašečem, neboť HPV žije jen na čípku, kde pro to má optimální prostředí.
Pokud máš cytologii 2, tak je to ještě dobré, o dítě se klidně snažit můžete. Až bys měla opakovaně 3, měl by ti lékař doporučit konizaci čípku. Jedná se o cca 20min. zákrok prováděný pod celkovou narkózou, ráno do nemocnice nastoupíš a odpoledne už jdeš domů. jediné omezení po konizaci je to, že máš šestinedělí, 6 týdnů tedy krvácíš a po tu dobu nesmíš mít sex ani se koupat na veřejných koupalištích. Následně se sleduje čípek co 3 měsíce (rok po zákroku) a pokud je vše v pořádku, tak pak klasicky po půl roce.. Ničeho s neboj, je to banalita. Hlavně se nesmí ni zanedbat. Pokud tě lékař na ten zákrok pošle, ničeho se neboj, nemá to vliv na poozdější těhotenství. Já byla na zákroku před 2 lety a nyní čekáme miminko, jsem ve 12tt. Tak hlavu vzhůru, nic to není! :kytka:

Ahoj, jj taky jsem o tom dost četla. Brzo jsem sexuálně žít nezačala(v 17) a partnera mám stále jen jednoho :oops: Ták nevím. Ale ono je to celkem jedno, když už to mám. Neberu to nijak tragicky, prostě to tak je a nic nenadělám. Ted jsem dosta¨la od známé, která měla s čípkem taky problémy jméno nějakých přírodních kapek, které by snad měli pomoct, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.2.12 23:11
Radka Čápová píše:
A jinak Macmiror nemá s čípkem nic společného, je to antibiotikum na zavedení do pochvy, tím se léčí poševní zánět. :think:

Jo, to jsem si už taky zjistila no. Přišlo mi to divné, že mi ho píše, protože mi ho dával v těhu na mykozu a to je něco uplne jineho nez HPV. ale neberu ho, přijde mi to zbytečné. Ani jsem si ho z lékárny nevyzvedla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.12 08:05

Atominka: no to si nemyslím, že je rozumné, mě taky přeléčila nejdřív antibiotiky, aby se ujistila, že ten výtok, který jsem měla a poměrně silný je opravdu z čípku (neb je to jistý příznak špatného čípku), a ne vinou zánětu… Vyzvedni a ber, je dobrý, neublíží ti…
Ty kapky, není to GYNEX? Ty jsem též měla a nemyslím si že by mi nějak zvlášť pomohly… ale uvidíš, já jen vím, že mě se pak čípek lépe hojil, když jsem brala Indonal (cca 800,–), byly dobré. Přečti si o něm na netu… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.2.12 13:24
Radka Čápová píše:
Atominka: no to si nemyslím, že je rozumné, mě taky přeléčila nejdřív antibiotiky, aby se ujistila, že ten výtok, který jsem měla a poměrně silný je opravdu z čípku (neb je to jistý příznak špatného čípku), a ne vinou zánětu… Vyzvedni a ber, je dobrý, neublíží ti…
Ty kapky, není to GYNEX? Ty jsem též měla a nemyslím si že by mi nějak zvlášť pomohly… ale uvidíš, já jen vím, že mě se pak čípek lépe hojil, když jsem brala Indonal (cca 800,–), byly dobré. Přečti si o něm na netu… :potlesk:

Nene, gynex to není, jmenuje se to Joalis HPV :nevim: Uvidím, doberu kapky, vyzvednu ještě ten macmiror a počkám do května na kontrolu. Já jsem četla o HPV celkem dost a píšou, že to souvisí i s imunitou. Při té poslední cytologii jsem byla nachcípaná, měla jsem 2opary na rtu a kojila. Myslíš, že by to mohlo být i tím? Dr mi na to neodpověděl, ten si vedl svou, že je to střídáním sex.partnerů, ale to by zřejmě asi věděl víc než já. :nevim: Celkově při kojení jsem imunitu moc dobrou neměla, chytila jsem kdejaký bacil, teď už je to lepší, když nekojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.12 14:24

Atominnka: nojá jsem též toho četla hodně a nikde jsem nevyčetla, že by to mělo něco společného s imunitou.. To je pro mě novinka a nemyslím si že by to bylo založeno na pravdě… Vím to co jsem psala, a taky to že očkovat se mají dívky ještě před tím, než začnou pravidelně pohlavně žít, takže to neodpovídá tomu, že by to s imunitou mohlo mít něco společného.
Ale vyčkej na další kontrolu, může to vymizet samo od sebe. U každé ženy je to jiné a individuální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.2.12 20:16
Radka Čápová píše:
Atominnka: nojá jsem též toho četla hodně a nikde jsem nevyčetla, že by to mělo něco společného s imunitou.. To je pro mě novinka a nemyslím si že by to bylo založeno na pravdě… Vím to co jsem psala, a taky to že očkovat se mají dívky ještě před tím, než začnou pravidelně pohlavně žít, takže to neodpovídá tomu, že by to s imunitou mohlo mít něco společného.
Ale vyčkej na další kontrolu, může to vymizet samo od sebe. U každé ženy je to jiné a individuální…

Jj, o tom očkování vím, ale ono to taky nemusí pomoct vždy a nejsou jisté nějaké vedlejší účinky. No mně to s tou imunitou rikala i pani, co mi prodavala ty kapky, pry je na tythle problemy školena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.12 20:50

Já těmhle kapičkářům nevěřím, na imunitu se totiž dá svýst naprosto všechno. Ale co vím, tak i kdybys měla imunitu jako bejk, tak ti to čípek neuzdraví… Co tam je , tak se musí odstranit. Víš, to je jako s nahnilým jablkem. můžeš ho pucovat, leštit , umejvat den co den, a hniloba pokračuje.. Jediný způsob jak zamezit shnití celýho jablka je, to shnilý odkrojit… Ale věř, že HPV fakt s imunitou nesouvisí… to je virus přenášený přdevším pohlavním stykem… A to jsou prostě fakta.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.12 20:55
Radka Čápová píše:
Já těmhle kapičkářům nevěřím, na imunitu se totiž dá svýst naprosto všechno. Ale co vím, tak i kdybys měla imunitu jako bejk, tak ti to čípek neuzdraví… Co tam je , tak se musí odstranit. Víš, to je jako s nahnilým jablkem. můžeš ho pucovat, leštit , umejvat den co den, a hniloba pokračuje.. Jediný způsob jak zamezit shnití celýho jablka je, to shnilý odkrojit… Ale věř, že HPV fakt s imunitou nesouvisí… to je virus přenášený přdevším pohlavním stykem… A to jsou prostě fakta.. :nevim:

http://www.pohlavni-styk.cz/virus-hpv/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.2.12 13:00
Radka Čápová píše:
Já těmhle kapičkářům nevěřím, na imunitu se totiž dá svýst naprosto všechno. Ale co vím, tak i kdybys měla imunitu jako bejk, tak ti to čípek neuzdraví… Co tam je , tak se musí odstranit. Víš, to je jako s nahnilým jablkem. můžeš ho pucovat, leštit , umejvat den co den, a hniloba pokračuje.. Jediný způsob jak zamezit shnití celýho jablka je, to shnilý odkrojit… Ale věř, že HPV fakt s imunitou nesouvisí… to je virus přenášený přdevším pohlavním stykem… A to jsou prostě fakta.. :nevim:

Já ti věřím, ale mluvila jsem o tomhle i s jinými lidmi, ne jen s „kapičkářemi“ jak je nazýváš. Máma se na to dokonce ptala své doktorky, která je docela uznávaná ve svém oboru, není češka. Potvrdila, že HPV může propuknout nebo se zhoršit i kvůli imunitě. Samozřejmě, že to nezávisí jen na imunitě, ale na dalších věcech. Vím, že mi dobrá imunita čípek neuzdraví.. ale nechci se tu hádat, ty máš pravdu, to uznávám, ale že by tolik lidí ať z oboru nebo školených na tyto problémy o tom nic nevěděli? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.12 16:31

Víš myslím si, že už když ten HPV virus máš, může ho třeba zhoršená imunita jaksi zrychlit, popostrčit… Ale nemyslím si, že by za HPV mohla jen zhoršená imunita.. Ale asi záleží jak si to kdo vyloží.. Asi existuje více úhlů pohledu. Též se nechci hádat,každý máme jiné informace, jiné zkušenosti… Tebe to teprve čeká, já už to mám za sebou. Tak uvidíme. Hlavně abys byla v pořádku, at už za to může cokoliv! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí