Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, ahoj, chtěla jsem se zeptat zda má někdo s tímto zkušenosti. Od porodu (mam za sebou 2sekce) mam brnění rukou, nohou, zad, obličeje a jazyka. Plus mám jazyk hrubý a dělají se mi tam fleky. Byla jsem se ptát na zubním a tam mi řekli, že je vše v pořádku. Na neurologii mi řekli, že je to od nervů, plus mám něco skříplého, tak mam doporučené rehabilitace. Už jednou jsem chodila a nepomohlo to. Nevíte co by to mohlo být? Moc děkuji za rady.
@JaninaK18 píše:
Dobrý den, ahoj, chtěla jsem se zeptat zda má někdo s tímto zkušenosti. Od porodu (mam za sebou 2sekce) mam brnění rukou, nohou, zad, obličeje a jazyka. Plus mám jazyk hrubý a dělají se mi tam fleky. Byla jsem se ptát na zubním a tam mi řekli, že je vše v pořádku. Na neurologii mi řekli, že je to od nervů, plus mám něco skříplého, tak mam doporučené rehabilitace. Už jednou jsem chodila a nepomohlo to. Nevíte co by to mohlo být? Moc děkuji za rady.
Zkus výrazně zvýšit příjem hořčíku a vápníku.
@JaninaK18 Takové bývají ne uplně vzácné následky tolik opěvovaného spinálu - neměla jsi? Ve větší či menší míře to má hodně ženských, tohle by tedy byla ta míra větší :-/ Jen ty fleky na jazyku, to nevím… Jestli jsi spinál neměla, tak nevím, každopádně bych zkusila víc otravovat na té neurologii nebo zkusit jinou.
@alifie děkuji za radu. zítra sjedu do lékárny a koupím.
@Pudloslava ne, ale byla jsem tam sama a ten mi dal prášky na spaní. protože večer špatně spím. děti jsou hodně nemocné, tak pak i s nima ponocuji.
@ferret fakt? Já jsem se na to hned v porodnici ptala a tam mi řikali, že to od toho nemůže být. To samé jsem to zmínila i u svého doktorka, pak, když jsem byla na interně, dále u neurologa. A všichni mi to vyvracení. První spinál byl v pohodě. Ale teď při druhém se nemohli vůbec trefit. asi až na pošesté. A bylo mi i špatně a malý nedýchal. A od té doby se to se mnou veze
Neurologa jsem už také vyměnila. Ten druhý mě hodně proklepl a prý od zad a i nervové, že to může být. Jsem právě chtěla slyšet i názory jestli někdo nemá podobné problémy. Už si totiž nevím rady jak se toho zbavit.
@JaninaK18 Mám kamarádku neuroložku a ta mi před porodem epidurál fakt „zakázala,“ z těchto důvodů. I osobně znám holčinu, co měla necitlivé stehno několik měsíců, pak ji dalších několik měsíců přicházelo k sobě a hrozně brnělo. Dcera kolegyně měla prý poruchy rovnováhy a brněly ji prsty na nohou. U tebe může být třeba kombinace více příčin, ale spinál bude jedna z nich skoro jistě. Potíž je v tom, že s tím nejde nic moc dělat (proto to doktoři nechtějí moc přiznávat), většinou jde jen čekat - obvykle to pomalu přejde.
@ferret moc ti děkuji za radu. Já jsem z toho popravdě už nešťastná a pořád si řikam koho bych ještě zkusila, kam bych si zašla na jaké vyšetření. A proto jsem zkusila napsat i sem jestli nemá někdo podobný problém. Malému bude za měsíc dva roky a už mi to přijde docela dlouhá doba, na to, že to trvá od porodu. škoda, že na to nic není. A mohla bych poprosit, zda by jsi se zeptala kamarádky neuroložky jestli by mi doporučila nějaké vyšetření? Ještě před 3týdny se mi udělalo až zle, že mi pálilo celé tělo, tak jsem byla u dr a ta mi řekla, že je to z únavy. Malej byl přes měsíc nemocný a malá hnedle 3týdny. děkuji moc
@ferret chtěla jsem se zeptat zda jsi náhodou nemluvila s kámoškou neuroložkou zda by mi něco doporučila, abych už se toho pomalu začala zbavovat. Moc děkuji
@Tom-Jerry aha. Tak toho jsem si nevšimla. Děkuji za info. škoda. Tak třeba někdo odpoví jiný ![]()