Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
potřebovala bych poradit, byla jsem pověřena, abych vymyslela 2hodinový program na dětskou oslavu pro 7 dětí (3-5let), mám toho jen pár..
1. podlézání stále se snižující tyče
2. poznávání poslepu vytahovaných věcí z pytlíku
3. najdi kamaráda - děti na 2 skupinky, předvádějí zvuky zvířat, zvířata v obou skupinách stejné a musí se stejné zvířátka najít
4. poznej kamaráda po hmatu - jedno dítě jde doprostřed - zavážou se mu oči, ostatní udělají kolem něj kruh, a v tichosti se promíchají, poté jedno dítě přistoupí k tomu v kruhu a ten ho na omak musí poznat
5. obrázek - něco nepatří mezi ostatní předměty, najít a vybarvit..
Vůbec nevím co dál už, je to v mateřském centru, vím, že tam jsou nějaké prolejzky z lana, tak možno ještě opičí dráhu a jsou tam velké nafukovací míče, tak něco s nima..
Poraďte prosím, už 2hodiny googlim, ale pro takhle malé děti (3r) jsem toho moc nevymyslela zatím..
Nejlépe něco bez pomůcek, např. nemám pytle na skákání v pytlích, nevyrobím už ani z kartonu hlavu s vyříznutým otvorem na pusu na proházování míčku atd..
Děkuji ![]()
Ještě mě napadlo..
Takové ty plastové kuželky nemáte?
Na schovku.
Rozstříhat nějaké obrázky, aby z nich na rychlost poskládali obrázek (rozdělit je tak aby byli ve skupině starší/mladší, aby s s tím obrázkem poradili.
Pak bych jim pustila děstké disko
nějaké pohádky.
Pexeso rozdělit na 2 části, v jedné části místnosti rozházet půlku, každé dítě dostane obrázek a musí najít stejný - zvládá i syn (necelé 2 roky).
Najdi… něco modrého, chlupatého, kulatého…
Házení míčků na pinčes do plata od vajec.
Z šály kruh, z ponožek/rukavic míčky a kdo jich tam nejvíc nahází.
Z šály kruh, dovnitř míčky a děti vynášejí, uprostřed je chytá „jestřáb“ - koho chytí, musí vrátit míček.
Na zrcadlo - jeden předvádí pohyb a ostatní opakují.
Máš toho dost, než seženes děti do houfu na první hru, tak je hodinka pryč
Vážně, v MC budou nejdřív chtít prozkoumat všechny místní hračky, takže těch her bude stačit jen pár. A taky takhle malé děti se nedokážou dvě hodiny organizovaně soustředit
Holky díky, já vím, ale jsem za to placená, tak musím mít něco připraveného no ![]()
S tím pexesem super nápad, to určitě přidám, házení míčků do šály to taky, bezva..
Obrázek taky můžu rozstříhat
mě už fakt nic nenapadá, připadám si jak vymazaná ![]()
@PetaP píše:
Holky díky, já vím, ale jsem za to placená, tak musím mít něco připraveného no
S tím pexesem super nápad, to určitě přidám, házení míčků do šály to taky, bezva..
Obrázek taky můžu rozstříhatmě už fakt nic nenapadá, připadám si jak vymazaná
lego tam nemáte myslím hodně, že by i něco poskládali na čas?
Ještě mě napadlo „Samá voda-přihořívá“, k tomu taky není nic potřeba, schovat někam plyšového medvěda a dítě ho podle nápovědy ostatních musí najít.
Nebo posbírat cestou spadané listy a ty pak lepit na papír…
Samá voda, to by mě fakt nenapadlo
díky holky..
Mám dohromady 11 her, a připravila jsem jim diplomy, tak snad to klapne..
V tomhle věku už se dá hrát „myslím si slovo“ - na hádání slov. (jakým písmenem začíná a končí, kolik má písmen, jestli je to věc, zvíře, člověk…)
Zalezi na veku, na vetsinu zde zminenych her mi prijdou mali. Dceri budou v prosinci 4 a je schopna hrat na schovku, ale neustale vola a najit ji musim do minuty, jinak mi nadsene pribiha rict, kde je
Pexeso zvlada tak 5 dvojic, vic ji nebavi. Kuzelky nejsou spatny napad, jeste me napadlo hazeni micem do krabice a u nas ted slavi uspech fotbal / hokej. Proste se bud nozickou nebo plastovou hokejkou trefovat do branky. A pak staveni vseho druhu, nebo zavodeni s autickama.
My jsme se neco podobneho snazili realizovat na dovolene, kde jsme meli deti od 2 do 3,5 let a deti nebyly schopne skoro niceho, nejradeji behaly a postavit je do rady byl nadlidsky ukon ![]()
Takze fakt zalezi, zda bude prevaha triletaku, co jsou doma s maminkou, nebo skolkou „ostrilenych“ petiletaku ![]()
A co nějaká kreativní zábava? Máte nějaké dobré nápady pro děti, při kterých se zábaví a zároveň budou rozvíjet kreativitu?