Hry na dětskou oslavu pro děti od 3 let

19200
21.9.13 21:44

Hry na dětskou oslavu pro děti od 3 let

Ahoj,
potřebovala bych poradit, byla jsem pověřena, abych vymyslela 2hodinový program na dětskou oslavu pro 7 dětí (3-5let), mám toho jen pár..
1. podlézání stále se snižující tyče
2. poznávání poslepu vytahovaných věcí z pytlíku
3. najdi kamaráda - děti na 2 skupinky, předvádějí zvuky zvířat, zvířata v obou skupinách stejné a musí se stejné zvířátka najít
4. poznej kamaráda po hmatu - jedno dítě jde doprostřed - zavážou se mu oči, ostatní udělají kolem něj kruh, a v tichosti se promíchají, poté jedno dítě přistoupí k tomu v kruhu a ten ho na omak musí poznat
5. obrázek - něco nepatří mezi ostatní předměty, najít a vybarvit..

Vůbec nevím co dál už, je to v mateřském centru, vím, že tam jsou nějaké prolejzky z lana, tak možno ještě opičí dráhu a jsou tam velké nafukovací míče, tak něco s nima..

Poraďte prosím, už 2hodiny googlim, ale pro takhle malé děti (3r) jsem toho moc nevymyslela zatím..

Nejlépe něco bez pomůcek, např. nemám pytle na skákání v pytlích, nevyrobím už ani z kartonu hlavu s vyříznutým otvorem na pusu na proházování míčku atd..
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19200
21.9.13 21:50

Ještě mě napadlo..

• hod fazolí - děti se strefují do různě velkých mističek..
  • sbírání lentilek brčkem na papírový talířek - kdo nejvíce..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.9.13 21:53

Takové ty plastové kuželky nemáte?
Na schovku.
Rozstříhat nějaké obrázky, aby z nich na rychlost poskládali obrázek (rozdělit je tak aby byli ve skupině starší/mladší, aby s s tím obrázkem poradili.
Pak bych jim pustila děstké disko :dance: nějaké pohádky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.9.13 21:54

Pexeso rozdělit na 2 části, v jedné části místnosti rozházet půlku, každé dítě dostane obrázek a musí najít stejný - zvládá i syn (necelé 2 roky).
Najdi… něco modrého, chlupatého, kulatého…
Házení míčků na pinčes do plata od vajec.
Z šály kruh, z ponožek/rukavic míčky a kdo jich tam nejvíc nahází.
Z šály kruh, dovnitř míčky a děti vynášejí, uprostřed je chytá „jestřáb“ - koho chytí, musí vrátit míček.
Na zrcadlo - jeden předvádí pohyb a ostatní opakují.

• Citovat
  • Upravit
17565
21.9.13 21:56

Máš toho dost, než seženes děti do houfu na první hru, tak je hodinka pryč :-) Vážně, v MC budou nejdřív chtít prozkoumat všechny místní hračky, takže těch her bude stačit jen pár. A taky takhle malé děti se nedokážou dvě hodiny organizovaně soustředit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
21.9.13 22:01

Holky díky, já vím, ale jsem za to placená, tak musím mít něco připraveného no :oops:
S tím pexesem super nápad, to určitě přidám, házení míčků do šály to taky, bezva..
Obrázek taky můžu rozstříhat :think: mě už fakt nic nenapadá, připadám si jak vymazaná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.9.13 22:16
@PetaP píše:
Holky díky, já vím, ale jsem za to placená, tak musím mít něco připraveného no :oops:
S tím pexesem super nápad, to určitě přidám, házení míčků do šály to taky, bezva..
Obrázek taky můžu rozstříhat :think: mě už fakt nic nenapadá, připadám si jak vymazaná :zed:

lego tam nemáte myslím hodně, že by i něco poskládali na čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.9.13 22:21

Ještě mě napadlo „Samá voda-přihořívá“, k tomu taky není nic potřeba, schovat někam plyšového medvěda a dítě ho podle nápovědy ostatních musí najít.

Nebo posbírat cestou spadané listy a ty pak lepit na papír…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
21.9.13 22:39

Samá voda, to by mě fakt nenapadlo :mrgreen: díky holky..
Mám dohromady 11 her, a připravila jsem jim diplomy, tak snad to klapne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
22.9.13 01:00

V tomhle věku už se dá hrát „myslím si slovo“ - na hádání slov. (jakým písmenem začíná a končí, kolik má písmen, jestli je to věc, zvíře, člověk…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
22.9.13 10:23

Zalezi na veku, na vetsinu zde zminenych her mi prijdou mali. Dceri budou v prosinci 4 a je schopna hrat na schovku, ale neustale vola a najit ji musim do minuty, jinak mi nadsene pribiha rict, kde je :lol: Pexeso zvlada tak 5 dvojic, vic ji nebavi. Kuzelky nejsou spatny napad, jeste me napadlo hazeni micem do krabice a u nas ted slavi uspech fotbal / hokej. Proste se bud nozickou nebo plastovou hokejkou trefovat do branky. A pak staveni vseho druhu, nebo zavodeni s autickama.
My jsme se neco podobneho snazili realizovat na dovolene, kde jsme meli deti od 2 do 3,5 let a deti nebyly schopne skoro niceho, nejradeji behaly a postavit je do rady byl nadlidsky ukon :lol:
Takze fakt zalezi, zda bude prevaha triletaku, co jsou doma s maminkou, nebo skolkou „ostrilenych“ petiletaku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
23.6.20 21:57

A co nějaká kreativní zábava? Máte nějaké dobré nápady pro děti, při kterých se zábaví a zároveň budou rozvíjet kreativitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný