Půjčka pro radost - nemáte zkušenost?

Anonymní
17.10.12 07:48

http://www.pujckaproradost.cz/ nemáte zkušenost ?

Nemáte někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10185
17.10.12 08:34

Zkušenost nemám, ale koukla jsem na jejich stránky. Tváří se to hodně vstřícně a to mi připadá podezřelý. Nevadí jim registry, exekuce, nepožadují nic předem, žádné ručitele, to je divný. V podstatě se na těch stránkách nic nedočteš, délka splácení, možnosti, úroky, případné sankce za špatnou platební morálku… Nevím nevím, nešla bych do toho. Pokud nepotřebuješ půjčku nějak vyloženě životně nutně, dobře si to rozmysli. Jakákoli půjčka je cesta do pekla, nikdy nevíš, co se stane, přihodí a nebude na splátky. Spíš bych se zeptala v bance, když už. Takovéhle úžasné úvěrové nabídky už dostaly spoustu lidí na hranici zoufalství a existence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.12 08:37

V bance mi nedaj jsem v registru

• Citovat
  • Upravit
72725
17.10.12 08:46
@Anonymní píše:

Kdekoliv Ti daj, když jsi v registru, tak je to cesta do průseru.. Tyhle společnosti právě profitujou na chudácích, který jsou v registrech a dávaj do smluv podmínky, které by si banka nikdy nedovolila. Jestli chceš ještě větší problém, než ve kterém očividně jsi, tak hurá do toho. Jestli máš aspoň trochu rozumu, obloukem se tomu vyhni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.12 08:51

Když už si chceš tedy půjčit, raději si vem půjčku od společnosti která je tu „prověřená“ jako je provident, smart, proficredit a pod. Úroky mají vyšší, ale pořád je to „solidní“ a prověřená firma…
Do takovéhle společnosti o které si nikdy neslyšela, bych za žádných okolností nešla. Můžeš si být 100% jistá, že to nebude tak snadné… vysoké úroky (a to není jen RPSN které mají 13,9%), vysoké sankce když zaplatíš pozdě a pod… a můžeš se dostat do ještě větších problémů snadno a rychle. Dobře si promysli jestli půjčku opravdu potřebuješ nutně. Dneska ti nikdo nic nedá zadarmo a takovéhle společnosti opravdu vydělávají na vysokých poplatcích a pod.

inko L.

• Citovat
  • Upravit
30420
17.10.12 10:11
@Anonymní píše:

jsi v registru a ještě chceš další půjčku? Neblázni, půjdeš ještě do většího bahna a vyhrabat půjde hůř a hůř, když se budeš takhle zakopávat. Bych radši nežrala, než abych šla do další půjčky :nevim:
Sice nevím na co ji potřebuješ, ale rozmysli si, jestli ti to opravdu stojí za to

a Provident a jemu podobné lichvy bych nechala okamžitě zrušit :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: je jim skoro jedno komu půjčí a do jakých sraček ho dostanou :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.12 11:25
@Januliiik píše:
jsi v registru a ještě chceš další půjčku? Neblázni, půjdeš ještě do většího bahna a vyhrabat půjde hůř a hůř, když se budeš takhle zakopávat. Bych radši nežrala, než abych šla do další půjčky :nevim:
Sice nevím na co ji potřebuješ, ale rozmysli si, jestli ti to opravdu stojí za toa Provident a jemu podobné lichvy bych nechala okamžitě zrušit :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: je jim skoro jedno komu půjčí a do jakých sraček ho dostanou :poblion:

Jak jsem psala už jednou, ano, provident a jim podobní mají vysoké úroky, ale na splátkách se s nimi dá domluvit. Vím od spousty lidí že jim i počkají se splátkou když se domluví a pod. Ale pořád je to dle mého prověřená firma… To na co si dala odkaz inko zakladatelka, je nějaký soukromník, nemá jen tenhle inzerát, na trhu je něco přes rok… takových společností je u nás spousta. Když nechtějí poplatky předem, mají různé jiné fígle jak vytáhnout peníze z lidí (vysoké sankce za opoždění platby, vysoké úroky, v případě zpoždění musí doplatit celou půjčku a pod). takže v tomto směru, je dle mého riziko u Provid. a pod nižší, než u nějaké neznámé společnosti.

Inko L.

• Citovat
  • Upravit
19793
29.10.12 11:14

Pro radost tě sedřou z kůže. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
27.11.12 13:14

Názor tady ale každý napsal, tak nechápu, o co ti jde… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
27.11.12 13:15
@sonik69 píše:
Noo to jsou názory, místo, aby jste mu odpověděli, pletete si to tady s nějakým chatem.
Hledám tady názor a néé pokec, normálně jste mě naštvali, pokecat si jděte na fb

no tohle je taky názor :roll: :lol: Se vyplatilo kvůli němu oživit diskuzi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
27.11.12 13:16
@sonik69 píše:
Noo to jsou názory, místo, aby jste mu odpověděli, pletete si to tady s nějakým chatem.
Hledám tady názor a néé pokec, normálně jste mě naštvali, pokecat si jděte na fb

Vždyť odpovědi se mu dostalo? co tě žere? Běž si někam na chat a hoď se do klidu milánku :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
27.11.12 13:22

Půjčka? A pro radost? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To je blbý vtip, ne? To je radost, splácet půjčku? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.11.12 13:27
@sonik69 píše:

No, vzhledem k tomu, že zkušenost nemám, chtěla jsem si jen počíst názory osttaních - a nespletla jsem se, názory poodbné mým - achtěla jsem zas ejít. Ale TOHLE mně tedy donutilo se zastavit, fakt :roll:

Co čekáš proboha!!! Pusť si televizi, koukni na internet, odevšaď se valí zprávy a informace o tom, jak jsou lidi blbí a půjčují si od lichvářů, přečti si jednu dnešní diskuzi o tom, jak zakladatelka smiminkem nemá téměř ani an to jít do azyláku, kolik majíkdepopůjčování a nemá to jak splácet, a ty se čertíš, když tady opakujeme to samý??? že právě z důvod poněkud nejistých, co poněud, naprosto nedůvěryhodných informací o firmě, bychom prostě nedorporučili??? že banka ví, proč nepůjčí? Že sice teda chrání nejen sebe, ale současně i klienta, který prostě na to nemá - si půjčit??? Nedá se svítit, světě, pokud nejsou příjmy, nemůžou být výdaje. A půjčka není příjem. Půjčka, včetně hypotéky, má být sarta dobře promyšlená investice!!!

Mimochodem tvrdí ten, kdo si kdysi něco půjčil, a pak nebyl schopen splácet… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.11.12 13:40

Konkrétní zkušenosti máš tady:

Vyplnil jsem žádost o půjčku. V prvním kroku jsem zadal běžné osobní údaje, které zadáváte vždy, když chcete půjčku a stvrdil jsem, že souhlasím s podmínkami. Ty hlavně říkají, že společnost Euro Money Czech může zpracovávat vaše osobní údaje a může je také předat třetím osobám. Kromě jiného souhlasem s těmito podmínkami stvrzujete také to, že souhlasíte se Zásadami ochrany osobních údajů společnosti Euro Money Czech. Zde jsem narazil na první zádrhel. Nikde na webu (ani na webu samotné společnosti) jsem tyto Zásady nenašel (v patičce webu se objeví pod tajemnou zkratkou ZOOU až po tom, co se na ně později zástupkyně společnosti už jako redaktor serveru Měšec. cz zeptám).

Po absolvování prvního kroku se dostávám do druhé části žádosti. Tam si nejprve přečtu tuto radostnou větu: „Vaše online žádost o půjčku byla SCHVÁLENA!“ Radost je ovšem předčasná. Hned v další větě se totiž dozvíte, že máte provést autorizaci „vašeho mobilního telefonu a souhlasu“. Co k tomu je třeba udělat? Odeslat sms na číslo začínající 903. Cena? 99 korun. To se přitom dozvíte pouze tehdy, pokud máte zdravé oči. Informace o ceně je totiž napsána menším písmem a světle šedou na bílém podkladě.

Pokud sms nepošlete, máte smůlu. Alespoň to říká další věta, kterou se v kroku 2 dočtete. „Pokud není autorizován Váš mobilní telefon a souhlas s podmínkami, Vaši online žádost budeme nuceni ZAMÍTNOUT!“ O tom, že volbu nemáte, vás přesvědčí také mail, který vám následně přijde z adresy společnosti Euro Money CZECH, kde stojí: „Pokud není autorizován Váš mobilní telefon a podmínky, Vaše žádost bude následně zamítnuta.“ Zde už je alespoň cena za SMS dobře viditelná.

Neměl jsem tedy na výběr a autorizaci jsem provedl.

Zdroj: www.bajecna-pujcka.cz

Krok 2
Kdo mi to volá?
Během následujících 48 hodin od vyplnění mám být kontaktován. Nemusíme ale vůbec čekat tak dlouho, již zhruba za čtyři hodiny mi volá Home Credit. Chtěl jsem úvěr bez prověřování v registrech (taková půjčka to má také podle webu bajecna-pujcka.cz být), přesto si mě zástupkyně společnosti Home Credit prověří v registru SOLUS.

Z jednoho hovoru se tak dozvím, že jsem byl hned dvakrát podveden. Když bych rovnou žádal u Home Credit, nezaplatím za žádost vůbec nic, zde mě vyšla na 99 korun. Obelhán jsem byl také tím, že jsem byl ověřován v registru. Uvažuji tedy, že kvůli tomu budu svou žádost reklamovat a pokusím se od společnosti Euro Money Czech získat zpět částku zaplacenou za autorizační sms.

Druhý den si reklamaci rozmyslím. Volá mi totiž Provident Financial, který rovněž reaguje na mou poptávku. Tato společnost do registrů skutečně nenahlíží, „skóruje“ vás podle příjmů a údajů ve vlastní databázi. I u ní ale platí, že jsem 99 korun za autorizační sms zaplatil úplně zbytečně. I u Providentu si můžete zažádat o půjčku bez poplatku.

Zeptal jsem se tedy dvou výše zmíněných společností, zdali vědí, jak funguje web bajecna-pujcka.cz a jestli se společností Euro Money Czech, která web provozuje, spolupracují.

Jak Home Credit, tak Provident Financial potvrzují, že jsou na spolupráci domluveni, obě společnosti jsou však překvapeny z toho, že žadatelé jsou nuceni pro úspěšné odeslání žádosti platit poplatek ve výši 99 korun. „Spolupráce s touto společností je z naší strany podmíněna tím, že žadatelé o půjčku nebudou platit žádný poplatek, ať už formou sms nebo jiným způsobem,“ píše mi mluvčí Home Credit Eva Řimnáčová.

Ta také dále uvádí, jak její společnosti zástupci Euro Money Czech zdůvodnili, proč na mě Home Credit dostal kontakt, i když jsem platil poplatek za odeslanou sms. „U posouzení Vaší žádosti došlo podle informací Euro Money k chybnému vyhodnocení, kdy jste žádost autorizoval z jiného telefonního čísla, než které jste vyplnil v žádosti. Proto jste byl mylně vyhodnocen jako žadatel pro Home Credit a nikoliv jako žadatel konkurenční firmy, která žádosti zpoplatňuje.“ Toto tvrzení však není pravdivé. Mobilní číslo mám jediné, žádné další nepoužívám a potřeboval jsem ho zadat správně právě proto, abych mohl web otestovat.

Ze lži zástupce společnosti Euro Money Czech usvědčuje také vyjádření mluvčího společnosti Provident Financial Ondřeje Holoubka. Ten potvrzuje, že i jeho zaměstnavatel vyžaduje nulové poplatky za žádost. „Veškeré zprostředkování půjčky pro naši společnost má být pro žadatele zdarma, firmě Euro Money Czech platíme my z našich prostředků. Překvapuje nás proto, že Euro Money Czech si začala za ověřovací sms účtovat 99 Kč, ačkoliv veškeré zákaznické linky Provident Financial jsou bezplatné. Toto chování je pro nás nepřijatelné, protože se neslučuje s naší etikou podnikání. Vstoupíme kvůli tomu s Euro Money Czech do jednání, jehož cílem bude buď náprava této situace, nebo přehodnocení budoucí spolupráce.“

Ukončení spolupráce slibuje také Home Credit. „Nicméně díky Vašemu upozornění jsme objevili na straně Euro Money pochybení, kdy stránka www.bajecna-pujcka.cz vyvolává v žadatelích dojem, že podmínkou zprostředkování půjčky je odeslání sms zprávy v hodnotě 99 Kč. Vzhledem k tomu, že společnost Euro Money Czech tímto krokem jednoznačně porušila dohodnuté podmínky, přistoupili jsme k okamžitému ukončení spolupráce na této stránce,“ uzavírá Řimnáčová.

„Z našich zkušeností firma podniká hlavně na Ústecku a nabízí také vytvoření návrhů na oddlužení za cca 10 tisíc Kč, což je zvláště pikantní, když nejdříve nabídne úvěr a pak následné oddlužení,“ řekl nám ke společnosti EMC ředitel Poradny při finanční tísni David Šmejkal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.11.12 13:41

Opravdu nechápúu, jak může někdo na něco takováho naletět. Ale alespoň, že je možnost poučit se na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel