Hubeňourek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3513
5.1.11 18:53
mona.k.79 píše:
asha píše:
Popravde tohle moc nechapu… proc chces, aby pribrala? K cemu myslis, ze je to dobry? Cileny vykrmovani ve vasem pripade je takovy divny a zbytecny.Da se to samozrejme, budes davat piskoty do pribinaka a podobny nesmysly a docilis jen toho, ze budes mit mirne receno zmlsany dite navykly na sladky…pribere…ale je tohle zadouci? Je to detatko a ne prasatko (jak rekl jeden chvaloreceny pediatr uz moji babicce! :mrgreen: ) Ja mam samy hubenoury, nejmladsi mel v roce pri 76cm 7850g zhruba.

no nevim jestli je to žádoucí, měla by jíst 250ml na jedno papání, ale nesní mi ani 150ml, a to mi dělá starosti.. připadá mi taky dost hubeňounká, tak se ptám co bych jí mohla dát aby trochu přibrala.. za dva měsíce mi připrala jenom 600g, což taky neni moc..

• jogurt určitě zkusím, ona toho stejně moc nesní, tak může mít alespoň bohatší stravu.. jinak žádoucí - nežádoucí, prostě mi to dělá trochu starosti, když se podívam na jiný stejně starý děti, tak mají tak o 2kg víc,, teda ty co znam..

já ti rozumím, my máme 6 měsíců, váží teda 7 kg a měří 65 cm, ale jí hrozně mizerně. Dáme za celý den max. 800 ml. Příkrmy teprve zavádíme, takže to vůbec nepočítám a hlavně je taky nechce, jo a na pití si taky nic nevezme. Teď jsem ho začala učit na vodu. Taky bych raději, kdyby baštil trošku víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.1.11 19:27
mona.k.79 píše:
asha píše:
Popravde tohle moc nechapu… proc chces, aby pribrala? K cemu myslis, ze je to dobry? Cileny vykrmovani ve vasem pripade je takovy divny a zbytecny.Da se to samozrejme, budes davat piskoty do pribinaka a podobny nesmysly a docilis jen toho, ze budes mit mirne receno zmlsany dite navykly na sladky…pribere…ale je tohle zadouci? Je to detatko a ne prasatko (jak rekl jeden chvaloreceny pediatr uz moji babicce! :mrgreen: ) Ja mam samy hubenoury, nejmladsi mel v roce pri 76cm 7850g zhruba.

no nevim jestli je to žádoucí, měla by jíst 250ml na jedno papání, ale nesní mi ani 150ml, a to mi dělá starosti.. připadá mi taky dost hubeňounká, tak se ptám co bych jí mohla dát aby trochu přibrala.. za dva měsíce mi připrala jenom 600g, což taky neni moc..

• jogurt určitě zkusím, ona toho stejně moc nesní, tak může mít alespoň bohatší stravu.. jinak žádoucí - nežádoucí, prostě mi to dělá trochu starosti, když se podívam na jiný stejně starý děti, tak mají tak o 2kg víc,, teda ty co znam..

V tomhle obdobi je takovy pribirani naprosto normalni…ale napisu ti jak to bylo u nas: 6m. 6500g, 12m. 7950g (teda o 100g vic, ale mam tu poznamku, ze kadil az po akci :mrgreen: )
Byl plne kojeny do 12ti mesicu, tudis jsem vubec netusila, kolik toho vypil. Hlad nemel, to mi stacilo. Ona ji tak, jak potrebuje, to je normalni. Vetsinou jak se v tom zacnes vrtat, nadelas vic skody nez uzitku. A ano, jiny deti maji vic, to je u nas naprosto normalni :mrgreen:
Mmch. syn prvnacek ma 21,5 kg a 128cm. Takovou nudli jsi asi jeste nevidela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
5.1.11 19:40
asha píše:
mona.k.79 píše:
asha píše:

V tomhle obdobi je takovy pribirani naprosto normalni…ale napisu ti jak to bylo u nas: 6m. 6500g, 12m. 7950g (teda o 100g vic, ale mam tu poznamku, ze kadil az po akci :mrgreen: )
Byl plne kojeny do 12ti mesicu, tudis jsem vubec netusila, kolik toho vypil. Hlad nemel, to mi stacilo. Ona ji tak, jak potrebuje, to je normalni. Vetsinou jak se v tom zacnes vrtat, nadelas vic skody nez uzitku. A ano, jiny deti maji vic, to je u nas naprosto normalni :mrgreen:
Mmch. syn prvnacek ma 21,5 kg a 128cm. Takovou nudli jsi asi jeste nevidela :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.1.11 20:08

Taky mám hubeňoura, když mu bylo ani ne půl roku, bála jsme se, že je podvyživenej, ale prej je jenom po mně. Hubeňour je to pořád, jsou mu dva roky a do jídla ho nijak nenutím. Když má hlad, řekne si, není hloupej.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
5.1.11 20:35

tak mi máme opak v 7.m měl 9,5kg a 77cm,ale tlustej nebyl protože je dlouhej. Já si myslim že na holčičku to je ok. A jináč když budeš chtít dát jogurt tak dej Choceňský ten má 10 procent tuku tak je krásně smetanovej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.1.11 20:44

Taky mám holčičku hubeňourka, která se pohybuje na dolní hranici percentilu, porodní váha i délka průměrná. Už si přesně nepamatuju, kolik měla v 7 měsících, ale v roce měla kolem 8 kg a ve 2 letech necelých 10 kg - vytáhla se víc do výšky.

Mívá různá období, ale můžu říct, že celkově jí dobře, občas přemýšlím, jestli nemá tasemnici. Byla kojená. Má prostě rychlé spalování a tento typ postavy v rodině.
Preferuje zdravá jídla - zeleninu, přílohy, maso, nechce moc buchty a sladká jídla, někdy si dá, ale neholduje tomu.

Já si s její váhou starosti nedělám a ani naše dr. ne. Jen ji při každé naši návštěvě tam převážila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
5.1.11 20:46

A první dítě jsem měla na horní hranici percentilu. Oblečení, které on nosil ve 3 měsících, ona nosila až někdy kolem roku :mrgreen: Jen to mě nutilo srovnávat :mrgreen:

Co se týče srovnání naší malé s ostatními, každý jí hádá tak o půl roku méně. Holčičky v jejím věku vypadají často starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
5.1.11 20:50

tak malá měla v 8.měsících 7,5kg,ale měřila 75 cm,taková dlouhá čára,nějak jsem to neřešila,když dobře jí je veselá a Dr nic neříká tak to bude dobré,v roce měla 8,5kg a 80cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
29.12.14 20:27

Malý příbytek na váze u ročního dítěte

Ahoj maminky, máme stejný problém malé bude v lednu rok a máme 7020g a podle doktorky je to špatné dělala nám i odběry a nic se nezjistilo a teď mi nevěří že malou pořádně krmim, ale malá je usměvavá a hlavně nevydrží ani chvíli v klidu. Ja si myslim, ze ji dost neboť ma pět hlavních jídel a stejne si po hodine a pul da ještě mléko a toho sni třeba 180ml tak nevim a davam i kasi a mala místo aby pribirala tak ubrala. Hlavne my jsme ještě nedonoseny mala se narodila v 35 tydnu a mela jen dve kila, tak jestli můžete poradit jak ji vykrmit aby aspoň trochu pribrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí