Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
mona.k.79 píše:asha píše:
Popravde tohle moc nechapu… proc chces, aby pribrala? K cemu myslis, ze je to dobry? Cileny vykrmovani ve vasem pripade je takovy divny a zbytecny.Da se to samozrejme, budes davat piskoty do pribinaka a podobny nesmysly a docilis jen toho, ze budes mit mirne receno zmlsany dite navykly na sladky…pribere…ale je tohle zadouci? Je to detatko a ne prasatko (jak rekl jeden chvaloreceny pediatr uz moji babicce!) Ja mam samy hubenoury, nejmladsi mel v roce pri 76cm 7850g zhruba.
no nevim jestli je to žádoucí, měla by jíst 250ml na jedno papání, ale nesní mi ani 150ml, a to mi dělá starosti.. připadá mi taky dost hubeňounká, tak se ptám co bych jí mohla dát aby trochu přibrala.. za dva měsíce mi připrala jenom 600g, což taky neni moc..
- jogurt určitě zkusím, ona toho stejně moc nesní, tak může mít alespoň bohatší stravu.. jinak žádoucí - nežádoucí, prostě mi to dělá trochu starosti, když se podívam na jiný stejně starý děti, tak mají tak o 2kg víc,, teda ty co znam..
já ti rozumím, my máme 6 měsíců, váží teda 7 kg a měří 65 cm, ale jí hrozně mizerně. Dáme za celý den max. 800 ml. Příkrmy teprve zavádíme, takže to vůbec nepočítám a hlavně je taky nechce, jo a na pití si taky nic nevezme. Teď jsem ho začala učit na vodu. Taky bych raději, kdyby baštil trošku víc.
mona.k.79 píše:asha píše:
Popravde tohle moc nechapu… proc chces, aby pribrala? K cemu myslis, ze je to dobry? Cileny vykrmovani ve vasem pripade je takovy divny a zbytecny.Da se to samozrejme, budes davat piskoty do pribinaka a podobny nesmysly a docilis jen toho, ze budes mit mirne receno zmlsany dite navykly na sladky…pribere…ale je tohle zadouci? Je to detatko a ne prasatko (jak rekl jeden chvaloreceny pediatr uz moji babicce!) Ja mam samy hubenoury, nejmladsi mel v roce pri 76cm 7850g zhruba.
no nevim jestli je to žádoucí, měla by jíst 250ml na jedno papání, ale nesní mi ani 150ml, a to mi dělá starosti.. připadá mi taky dost hubeňounká, tak se ptám co bych jí mohla dát aby trochu přibrala.. za dva měsíce mi připrala jenom 600g, což taky neni moc..
- jogurt určitě zkusím, ona toho stejně moc nesní, tak může mít alespoň bohatší stravu.. jinak žádoucí - nežádoucí, prostě mi to dělá trochu starosti, když se podívam na jiný stejně starý děti, tak mají tak o 2kg víc,, teda ty co znam..
V tomhle obdobi je takovy pribirani naprosto normalni…ale napisu ti jak to bylo u nas: 6m. 6500g, 12m. 7950g (teda o 100g vic, ale mam tu poznamku, ze kadil az po akci
)
Byl plne kojeny do 12ti mesicu, tudis jsem vubec netusila, kolik toho vypil. Hlad nemel, to mi stacilo. Ona ji tak, jak potrebuje, to je normalni. Vetsinou jak se v tom zacnes vrtat, nadelas vic skody nez uzitku. A ano, jiny deti maji vic, to je u nas naprosto normalni ![]()
Mmch. syn prvnacek ma 21,5 kg a 128cm. Takovou nudli jsi asi jeste nevidela ![]()
asha píše:mona.k.79 píše:V tomhle obdobi je takovy pribirani naprosto normalni…ale napisu ti jak to bylo u nas: 6m. 6500g, 12m. 7950g (teda o 100g vic, ale mam tu poznamku, ze kadil az po akciasha píše:
)
Byl plne kojeny do 12ti mesicu, tudis jsem vubec netusila, kolik toho vypil. Hlad nemel, to mi stacilo. Ona ji tak, jak potrebuje, to je normalni. Vetsinou jak se v tom zacnes vrtat, nadelas vic skody nez uzitku. A ano, jiny deti maji vic, to je u nas naprosto normalni
Mmch. syn prvnacek ma 21,5 kg a 128cm. Takovou nudli jsi asi jeste nevidela
Taky mám hubeňoura, když mu bylo ani ne půl roku, bála jsme se, že je podvyživenej, ale prej je jenom po mně. Hubeňour je to pořád, jsou mu dva roky a do jídla ho nijak nenutím. Když má hlad, řekne si, není hloupej.. ![]()
tak mi máme opak v 7.m měl 9,5kg a 77cm,ale tlustej nebyl protože je dlouhej. Já si myslim že na holčičku to je ok. A jináč když budeš chtít dát jogurt tak dej Choceňský ten má 10 procent tuku tak je krásně smetanovej ![]()
Taky mám holčičku hubeňourka, která se pohybuje na dolní hranici percentilu, porodní váha i délka průměrná. Už si přesně nepamatuju, kolik měla v 7 měsících, ale v roce měla kolem 8 kg a ve 2 letech necelých 10 kg - vytáhla se víc do výšky.
Mívá různá období, ale můžu říct, že celkově jí dobře, občas přemýšlím, jestli nemá tasemnici. Byla kojená. Má prostě rychlé spalování a tento typ postavy v rodině.
Preferuje zdravá jídla - zeleninu, přílohy, maso, nechce moc buchty a sladká jídla, někdy si dá, ale neholduje tomu.
Já si s její váhou starosti nedělám a ani naše dr. ne. Jen ji při každé naši návštěvě tam převážila.
A první dítě jsem měla na horní hranici percentilu. Oblečení, které on nosil ve 3 měsících, ona nosila až někdy kolem roku
Jen to mě nutilo srovnávat ![]()
Co se týče srovnání naší malé s ostatními, každý jí hádá tak o půl roku méně. Holčičky v jejím věku vypadají často starší.
tak malá měla v 8.měsících 7,5kg,ale měřila 75 cm,taková dlouhá čára,nějak jsem to neřešila,když dobře jí je veselá a Dr nic neříká tak to bude dobré,v roce měla 8,5kg a 80cm
Ahoj maminky, máme stejný problém malé bude v lednu rok a máme 7020g a podle doktorky je to špatné dělala nám i odběry a nic se nezjistilo a teď mi nevěří že malou pořádně krmim, ale malá je usměvavá a hlavně nevydrží ani chvíli v klidu. Ja si myslim, ze ji dost neboť ma pět hlavních jídel a stejne si po hodine a pul da ještě mléko a toho sni třeba 180ml tak nevim a davam i kasi a mala místo aby pribirala tak ubrala. Hlavne my jsme ještě nedonoseny mala se narodila v 35 tydnu a mela jen dve kila, tak jestli můžete poradit jak ji vykrmit aby aspoň trochu pribrala