Hubnutí, cola zero

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pet p
16.2.23 09:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat myslite si ze cola zero ma nejake cukry? prece furt tam jsou ty barviva tak tam neco byt musi ne? chci se zeptat jestli pri hubnuti muzu pit toto, je tezke se vzdat sladkeho piti, protoze ja proste nevypiju treba 2 litry vody denne🤷🏼‍♀️ tak proto se ptam, dekuji.

Ne, umělá sladidla ok nejsou, mj. ničí mikrobiom.
Tady máš zajímavý odkaz, třeba tě to inspiruje: https://www.instagram.com/p/Cn3z5GaMm8S/

• Citovat
  • Upravit
5618
16.2.23 09:21

Kalorie to nemá, to že to není nic zdravého asi víš. Když jsem hubla (dala jsem dolů 35kg) tak jsem colu zero taky dost pila, zaháněla jsem tím chuť na sladké a mám prostě colu ráda.
Pokud to člověk nepřehání, tak v tom nevidím nic něak extra špatného. Svého času jsem si to kupovala v plechovkách, abych toho nevypila moc :-D

Každopádně bych to ale nepočítala do pitného režimu. Pokud nechceš pít jenom vodu, zkus bezkofeinové čaje nebo do vody dej nějaké ovoce aby to mělo nějakou chuť (citrony, pomeranče, jahody, ananas, nebo třeba i okurka), pak se to taky lépe pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
16.2.23 09:24

Mne nekdo kdysi rikal, ze kdyz je chut na colu, tak si dat radsi 1 sklenicku klasicky coly, nez coly s umelymi sladidly. A to i pri drzeni diety. Nicmene uplne nejlepsi dat si par kosticek horky cokolady a colu nepit vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
16.2.23 09:40
@unuděná píše:
Máš pravdu, lepší jsou 3 :lol: Jako pokud sedí celý den někde u PC a pak se přesune domů na gauč, tak opravdu není potřeba vypít 2l tekutin, ale pokud hubne, tak se předpokládá, že má i nějaký pohyb, a pak jsou ty 2l skutečně naprosté minimum.

Jenže do toho se počítají i „skryté tekutiny“ Maso je z 80% voda, hodně ovoce a zeleniny má hodně vody, polévka i to kafe se do tekutin počítají. Tělesný metabolismus si s tím poradí a vyseparuje si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.2.23 09:42

@gabrriel Maso je možná z 80 % voda, ale tu hravě „slupne“ ta sůl, kterou na něj nasypeš ;) Ano, polévky, ovoce, zelenina. Skvěle tohle poznají třeba maséři, mám známého a ten mi říkal, že podle kvality pleti přesně pozná, který člověk nedostatečně pije a že jich je mnohem víc než těch, co mají tekutin dostatek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
16.2.23 09:44

Samotná Coca Cola Zero kalorie nemá, ale dělá druhotný problém. Tělo, když vnímá, že pije něco sladkého začne řešit izulin, nastartuje se metabolismus na příjem energie a puf, nic nedostane. Je zmatený, dostane ještě větší hlad a chutě a pak to člověk nahání jinde. Možná něčím zdravějším, ale v množství větším, než skutečně potřebuje…

Pokud si umíš dát 2 deci při obědě „na chuť“ tak to bude v pohodě. Pokud budeš chlemtat celou petku denně, tak teda nic moc pro tělo i to hubnutí. Tyhle nápoje jsou hlavně pro diabetiky, ne pro hubnoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
16.2.23 09:54
@unuděná píše:
@gabrriel Maso je možná z 80 % voda, ale tu hravě „slupne“ ta sůl, kterou na něj nasypeš ;) Ano, polévky, ovoce, zelenina. Skvěle tohle poznají třeba maséři, mám známého a ten mi říkal, že podle kvality pleti přesně pozná, který člověk nedostatečně pije a že jich je mnohem víc než těch, co mají tekutin dostatek :mavam:

Tak ono je dost lidí, kteří jaksi fakt přežijí jen o tom, že di dají pět espress za den a pivko, či víno večer… Jen jsem chtěl pokázat na to, že se člověk nemá hrozit toho, že si představí ty 3 litry vody/minerálky. Já vypiju 0,5 l slabého čaje ke snídaní, 0,5l slabého čaje ke svačině, a 0,3 l čaje k obědu a pak ještě odpoledne doma 0,5l čaje. mezi tím 3× kafe s mlékem, takže „tekutin jen z hrnku“ mám přes 2 litry a to nepočítám to jídlo a přesto cítím že většinou ještě žízeň mám.

Mimochodem, ta sůl váže vodu, ale váže ji hodně v těle a co jsem někde čet, tak v pouštních oblastech se právě hodně solí, aby vázali v těle co nejvíc vody a předcházeli dehydrataci, když nemůžou dostatečně pít přes den. Ale opět neověřená informace a notně stará. Ale pro mě to určitou logiku má :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33562
16.2.23 10:04
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat myslite si ze cola zero ma nejake cukry? prece furt tam jsou ty barviva tak tam neco byt musi ne? chci se zeptat jestli pri hubnuti muzu pit toto, je tezke se vzdat sladkeho piti, protoze ja proste nevypiju treba 2 litry vody denne🤷🏼‍♀️ tak proto se ptam, dekuji.

Jako fakt se na takovu blbost musíš ptát jako anonym? Umělé sladidlo brání hubnutí. Že je to hnus, asi ani psát nemusím. Jestli chceš hubnout, tak tohel fakt ne. Občas to nikoho nezabije, to je jasný, ale mít to každý den zařazené do pitného režimu neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.2.23 10:06

@gabrriel Je to možné, ale ta navázaná voda je přesně to, co člověk v redukční dietě nechce ;) Já myslím, že pocit žízně a pitný režim jde krásně vybudovat. Já když kolikrát ráno dám jen kávu a zapomenu se napít, tak než uplyne hodina, začne mě bolet hlava a cítím se unavená, jak přejetá parním válcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75676
16.2.23 15:17
@shadowbabe píše:
Samozřejmě, že ano. Ale takto to zní, že chce pít denně po litrech Zero. Proto sem jí psala si spíš dát občas klasiku 😁

Denně po litrech by to podle mě nedal nikdo.
Vycházím z toho, že při hubnutí je důležitá psychická pohoda - člověk si chce občas na něčem výslovně pochutnat, a přitom si nenabořit hubnoucí režim.
No a na tohle jsou tyhle chemický amarouny myslím fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75676
16.2.23 15:22
@Lucie_Sx píše:
Ty umely sladidla v Zeru jsou xkrat horsi.

https://www.coca-cola.cz/…iginal-taste

No že by si tím glukózovo-fruktózovým sirupem člověk nějak výrazně pomohl… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75676
16.2.23 15:27
@arinecka píše:
Jako fakt se na takovu blbost musíš ptát jako anonym? Umělé sladidlo brání hubnutí. Že je to hnus, asi ani psát nemusím. Jestli chceš hubnout, tak tohel fakt ne. Občas to nikoho nezabije, to je jasný, ale mít to každý den zařazené do pitného režimu neee.

A jak to umělé sladidlo dělá? :think:
Píšu, že jsme s holkama ze skupiny shodily spoustu kilo na diachromu, když teda při nízkosacharidovce cukr ne, med ne.., a něčím si člověk občas osadit život chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75676
16.2.23 15:30
@Gracetheworld píše:
Kalorie to nemá, to že to není nic zdravého asi víš. Když jsem hubla (dala jsem dolů 35kg) tak jsem colu zero taky dost pila, zaháněla jsem tím chuť na sladké a mám prostě colu ráda.
Pokud to člověk nepřehání, tak v tom nevidím nic něak extra špatného. Svého času jsem si to kupovala v plechovkách, abych toho nevypila moc :-DKaždopádně bych to ale nepočítala do pitného režimu. Pokud nechceš pít jenom vodu, zkus bezkofeinové čaje nebo do vody dej nějaké ovoce aby to mělo nějakou chuť (citrony, pomeranče, jahody, ananas, nebo třeba i okurka), pak se to taky lépe pije.

35??
Hluboká úklona a respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
16.2.23 15:36
@sirikit píše:
35??
Hluboká úklona a respekt.

Jenom jsem počítala kalorie a dávala si bacha abych jedla dost bílkovin. Bydlela jsem sama a byla singl, tak to šlo samo, neměla jsem doma nic co bych mohla bezmyšlenkovitě uzobávat a nakupovala jenom na předem probyšlená jídla.
Co bydlím s mým teď už manželem, tak jsem hromadu nabrala zpět, sedavé zaměstnání a muž který rád a dobře vaří (a peče) nejsou k udržování štíhlé linie zrovna dobrá kombinace :lol:
Ale nestěžiju si 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová