Nic nepomáhá s hubnutím

Anonymní
9.2.24 07:21

Hubnutí nic nepomáhá

Ahoj, je mi 24 let a mám 10 kg nadváhu. Vazim 78 kilo na 166 cm. Jenze na mě nic nezabírá. Nikdy jsem nejedla extra nezdravě, ale teď uz vice než rok (leden 2023) “drzim” jídelníček. Jim 1800 kalorií, 3× týdně půl hodiny cvicim a každý den se jdu min na hodinu projít, chodím hodně do kopců. Snídám většinou ovesnou kaši nebo celozrnné pečivo s tvarohovým sýrem a zeleninu. Svačiny dopoledne nemívám. Mám buď caj nebo kávu bez mléka a cukru. Oběd třeba kuskus se zeleninou ( nebo třeba rýže, bugur, quinoa, cizrna) a nebo zapecená zelenina, batáty nebo brambory. Nebo zapecene těstoviny s vajíčkem a brokolici. Občas si uvarim nějakou omáčku bez mouky a cukru (mám nějakou kuchařku, kterou mi doporučila tenkrát vyzivova poradkyně), je to třeba obdoba kureciho kari nebo guláše a dám si to s rýži. Knedliky jsem neměla už rok. Po obědě si dám kávu opět bez cukru a mléka a kostičku 80% čokolády. Pak mám večeři už okolo 17:00 (podle práce/ školy, když prijizdim domu v 21:00 najím se ještě v 19:00 ve škole) a to salát, kde je hodně zeleniny, ale i třeba kozí sýr abych měla dostatek bílkovin. Někdy si tam přidám tofu nebo nějakou zálivku. Vse si zapisuji do tabulek, sedí mi to a jeden čas jsem si to i vážila. Ale nehubnu, velikost nosím XL a i do té se sotva nacpu. Máte nějakou radu? Mám si třeba nechat udělat někde nějaký rozbor? V rodině nemáme nikoho hubeneho. Segra byla hodně silná a co přestala po 10 letech držet jídelníček přibrala 40 kg, ano CPE se od rána do večera. Ale geny prý dělají jen 20 %.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartinL45
9.2.24 07:33

Máš prostě vetší příjem energie než výdej. doporučuji poradit se s odborníkem, aby ti udělal jídelníček. a potřebuje intenzívní sport - chůzí prostě nezhubnes. začni behat - 3× týdne 5-6 km.

• Citovat
  • Upravit
7509
9.2.24 07:37

https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka

Zkus tady tuto kalkulačku. Myslím že bys měla mít tak cca 1600kcal. 1800 je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
9.2.24 07:39

@MartinL45 proč by se rychlejší chůzí nemohlo zhubnout? Fyzioterapeutka mu říkala, že právě chůze je na hubnutí nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
9.2.24 07:42
@marinka5 píše:
@MartinL45 proč by se rychlejší chůzí nemohlo zhubnout? Fyzioterapeutka mu říkala, že právě chůze je na hubnutí nejlepší

Urcite je chůze super. Já chodím hodně a tím si postavu udržují, ale už mi není dvacet.
Ve věku zakladatelky bych přidala víc kardio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
9.2.24 07:52
@marinka5 píše:

Protože to hubnutí je pomalé, až téměř neznatelné. Abyste hubnuly, je třeba spalovat tuky. Spalování tuků je anaerobní a dojde na ni v okamžiku, kdy se spálí cukry. Což je třeba u běhu až po nějakých 20-30 minutách. admin: smazání linku

• Citovat
  • Upravit
5741
9.2.24 07:53

Je to naprosto jednoduché, těch 1800 cal je na tebe prostě moc a máš větší příjem, než výdej. Přepočítej to podle kalkulačky výše v odkazu nebo podle kalorických tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
9.2.24 07:56

Nějaké rozbory si udělat můžeš, ale myslím, že stále to bude prostě ve prospěch příjem místo výdej. Já bych přidala aktivitu. Půl hodina cvičení 3× týdně plus hodina procházka.. Co cvičíš? Je potřeba dosáhnout určité tepovky, aby to něco dělalo. Ta procházka je nic. V podstatě spálíš minimum. Já chodím se psem přibližně 3hodiny denně, ale do sportovních aktivit to nepočítám, tělo je na to zvyklé a pro hubnutí musím vyvinout ještě aktivitu navíc. Třeba běh, plavání, cvičení. Za mě běh úplně nejlepší co se týče hubnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
9.2.24 07:59
@MartinL45 píše:
Máš prostě vetší příjem energie než výdej. doporučuji poradit se s odborníkem, aby ti udělal jídelníček. a potřebuje intenzívní sport - chůzí prostě nezhubnes. začni behat - 3× týdne 5-6 km.

Prosím? Proč by chůzi neměla hubnout? Každý výdej se počítá, já jsem min rok zhubla 16kg pouze úpravou stravy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
9.2.24 08:01
@Jj.Mm píše:
Prosím? Proč by chůzi neměla hubnout? Každý výdej se počítá, já jsem min rok zhubla 16kg pouze úpravou stravy ;)

Ne, hodinovou chůzí prostě nezhubne. A když, tak za extrémně dlouho. A nemůže se zaměřit pouze na jednu vec, ale vzít to komplexně - jídelníček, pohyb, spánek a odpočinek..

• Citovat
  • Upravit
532
9.2.24 08:02
@MartinL45 píše:

Chůzi zhubne, ale až tak od 15-20 km denně (já třeba standardně nechodím kolem 15 km a nehubnu, ale v minulé práci to bylo 18 a víc a hubla jsem samo od sebe, 8 kg za 3 týdny (pak už jsem to začala řešit a doplnila jedno jídlo denně sachariďákem a stabilizovalo se to). Co se týče cvičení, tak půl hoďka ke tak na zahřátí, optimum je 1,5 hodiny.

Pokud má člověk možnosti, nechala bych si udělat i rozbor metabolismu, hodně tlustí lidé ho mívají rozhozený, k tomu problémy s leptinem a ghrelinem, to se pak prakticky bez odborné pomoci zhubnout ani nedá. :think: Navíc neplechu dělají i ženské hormony a jiné endokrinní záležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
9.2.24 08:03

Mně teda přijde, ze bys měla ubrat na sacharidech a přidat na bílkovinách, z toho, co píšeš mi přijde, ze jich máš opravdu málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
9.2.24 08:05
@MartinL45 píše:
Ne, hodinovou chůzí prostě nezhubne. A když, tak za extrémně dlouho. A nemůže se zaměřit pouze na jednu vec, ale vzít to komplexně - jídelníček, pohyb, spánek a odpočinek..

Pro hubnutí stačí správně nastavit strava, ta je tady evidentně špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.24 08:05

Když jím 1600 kcal, mám pak hlad a večer bych snedla vše :D
Cvicim kardio, bohužel nevím, kam ty další věci nacpu. Na procházky chodím když mám volný blok na oběd (o školu). Běh mohu zkusit víkendy…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.24 08:09

@Falling může to tak vypadat, ale kolečka mám dobře (v těch tabulkách) občas mám teda asacharidy na 108 a bílkoviny na 95 %…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková