Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Asi záleží, co je pro tebe normální jídelníček, jak to máš s váhou atd. Každý to bude mít samozřejmě trochu jinak. Mně a mému okolí pouze cvičení nefunguje. Jako člověk si připadá zpevněný, ale není to nějaká sláva. Třeba běh (ale víc než 3× týdne) spálí hodně a nemusíš jídlo tolik řešit, naopak cvičení nespálí skoro nic, ale zase zpevňuje postavu. ![]()
Záleží jaké partie a jaký ten jídelníček je, jestli chceš třeba nabírat svaly, musíš přijímat víc bílkovin. Břicho třeba dela hodně jídlo. Pokud jde o nějaké celkove zhubnutí, tak samozřejmě pokud je větší energeticky vydej a stále stejny prijem, tak váha dolu půjde (pokud nejdes zas pod bazal).
Jestli ti jde o zpevnění svalové hmoty, což vypadá, že jo, tak bych si dala pozor na dostatečný příjem proteinů. Z cukru a tuku svaly nenabydou. Pokud není dostatek kvalitních živin, není jednoduše z čeho růst. Nevím, jak se stravuješ a co myslíš tím, že jídelníček držet nechceš, ale přijde mi to škoda, pokud se tolik věnuješ cvičení. Samozřejmě – tučně jídlo a KFC každý druhý den bude kontraproduktivní. Nehledě na to, že mnohem snáz kalorie přijmeš, než vydáš. (Stačí dohledat, kolik kalorií má nějaké nezdravé tučné jídlo a kolik kalorií spálíš půl hodinou běhu. Poměr nic moc
Není nutné držet nějakou nepříjemnou dietu, ale prostě jen jíst zdravě, dostatečně pestře a vyváženě…
Já zhubla skoro dvě velikosti za půl roku jen běháním. A to jsem se v jídle naopak omezovat přestala
běhala jsem co 2 dny 5 km + doma nějaké to cvičení u youtube.
Já také začnu běhat, ale potřebuji i ten silový trénink. Často mě bolí záda a mám spíš tu aerobní aktivitu, denně chodím minimálně 10 000 kroků.
@Anonymní píše:
Já také začnu běhat, ale potřebuji i ten silový trénink. Často mě bolí záda a mám spíš tu aerobní aktivitu, denně chodím minimálně 10 000 kroků.
10 000 kroku je prd, to nachodim jenom kolem dětí, žádný vliv na hubnutí to nemá. Na bolavé zada to chce spis nějaké protahovaci cviky a ty posilovaci provádět správně, jinak to ještě zhoršíš. Mas nějakého trenéra? Ten by poradil i s tím jidlem.
No tak jde to ruku v ruce. Když budeš cvičit, posilovat a stejně budeš jíst jako čuně tak postava na 90% hezky vypadat nebude a nebo ne tak, jak si asi představuješ. Nemusíš se držet nějak drasticky, spíš cca vědět jaký máš kalorický příjem a jestli má tělo nutričně to, co potřebuje… aby se mohlo zdravě regenerovat.
I když nechceš hubnout, tak je to jídlo důležité. Abys pak nechtěně místo ve tvarovací fázi nebyla v objemovce. ![]()
Pak taky záleží jaké cvičení si vybíráš. Na tvarování bych se tolik netrápila kardiem, spíš bych si vybrala cvičení s nižší tepovkou a k tomu posilování.
@KokiLokii píše:
No tak jde to ruku v ruce. Když budeš cvičit, posilovat a stejně budeš jíst jako čuně tak postava na 90% hezky vypadat nebude a nebo ne tak, jak si asi představuješ. Nemusíš se držet nějak drasticky, spíš cca vědět jaký máš kalorický příjem a jestli má tělo nutričně to, co potřebuje… aby se mohlo zdravě regenerovat.
I když nechceš hubnout, tak je to jídlo důležité. Abys pak nechtěně místo ve tvarovací fázi nebyla v objemovce.
Pak taky záleží jaké cvičení si vybíráš. Na tvarování bych se tolik netrápila kardiem, spíš bych si vybrala cvičení s nižší tepovkou a k tomu posilování.
To je úplný nesmysl. Pro růst svalů je důležité cvičení a dostatek potravy. Takže můžeš jíst jako čuně, problém je v tom, že málokdo to dorovná pohybem, většina lidí je neuvěřitelně líných a naivně si myslí, že 10tis kroků a hodina v posilovně jsou zápřah pro tělo.
Záleží, zda jsi v kalorickém nadbytku a jak velkém. Pokud ano, budeš dál méně či více kynout ![]()
Možná místo diskuzí na miminu bych si nejdřív načetla kvalitní články ohledně fitness a obecně, jak funguje tělo a budování svalové hmoty atd.
Myslím, že ta tvá otázka si o to vyloženě říká - abys pak nebyla překvapená, že na diskuzi řekli cosi, ale reálně jakto, že jíš nekontrolovatelně hovadiny, ale stále nemáš krásnou postavu, když přeci zvedneš párkrát činku a občas si uděláš kardio na půl hodinky…
Opravdu se na diskuzí vyprdni a jdi číst kvalitní literaturu, ať predejdes naivním iluzím. Protože tak, jak si to asi ty jednoduše představuješ, tak takto to opravdu bohužel nefunguje
Příspěvek upraven 06.02.24 v 14:47
Jídlo je základ. Pokud jíš tak, že prijmas minimum bílkovin a maximum tuků a cukrů, tak nikdy postavu nevytvarujes. Jdi na gymbeam a koukni na jejich články, jsou napsané jednoduše. Pro laiky.
Ano lze to ale musí tam být kalorický deficit to znamená že musíš mít věci videj než příjem ![]()
Ahoj, určitě se tu najde nějaká zkušená sportovkyně. Cvičím 3× týdně a střídám posilovnu a cvičení s vlastním tělem. Jídelníček držet nechci, na jídlo nemám bohužel vůli. Ani nějak nemám potřebu hubnout. Nejsem sice žádný drobek, ale mám ženské tvary. A tak se chci zeptat, zda je stejně potřeba jíst dietněji, aby se postava zpevnila. Nebo i při běžném jídelníčku se postava projeví, že opticky zeštíhlý a zpevní. Děkuji