Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Taky je mi 50. Váhově jsem se utrhla v 37 po operaci, kdy jsem se skoro rok nemohla pořádně hýbat.
Srovnala jsem se v 42 pomocí přerušovaného půstu, rychlochůze a běhu.
Nad nějakými léky jsem vůbec neuvažovala, injekce tou dobou snad ani neexistovaly 😝 😜
Je mi 51 a zatím v pohodě. Mám ale dost pohybu, snažím se jíst zdravě, dobře spím a nepodléhám stresu. Jo a alkohol piju, ale s mírou. Když potřebuju shodit pár kilo, tak mi to jde snadno.
Jsem sice výrazně mladší, tak nemám co pindat. Ale zkus se ve vlastním zájmu přidat na fb do skupin kalorické tabulky, přerušovaný půst. Tam je inspirujících příběhů.
Tolik motivace. Zkus jít touhle cestou. Chyby máš vypsané, tak o nich víš. Pracuj na nich.
Máma cca v 55 začala chodit do Světa zdraví a teda musím říct, že opravdu shodila asi 15 kg za cca rok. Ona ale nikdy neměla problém, že by jedla hodně, přejídala se apod. Vżdy jen hřešila sladkým, smaženým. No ale pak se na tu zdravou stravu vybodla, začala se ládovat sladkým a už to bylo zpět. Bez ohledu na věk bych doporučila zajít na inbody, stáhnout kalorické tabulky, udelat si výpočet na kalkulačce od Michala Totha a prostě držet se, pevnou vůli, neužírat nikde nic mimo, zkusit plus mínus dodržovat makra a nějakým pohybem, stačí třeba chůze, určitě nic nezkazíš. Já (26) jsem tak zhubla přes 18 za necelý půl rok. No a teď jsem zas trochu nakynula, tak od ledna do toho jdu zas! 😁
@Anonymní píše: Více
Diky lecbe jsem dost pribrala a od noveho roku zacinam s programem “Restartujem” a moc se na to tesim. Varim podle nich uz dyl a vse vsem chutna.
Je mi teprve 48
, ale 10kg dolu chci dat taky. Tak nam vsem drzim palce.
Do leku, injekci a ja nevim ceho vseho bych v zivote nesla.
@Anonymní píše: Více
chápu, taky se musím hlídat…
vřele ti doporučuju Kalorické tabulky, budeš zírat, co vše do sebe vlastně láduješ.. ale musíš na to mít povahu a trpělivost zapisovat.. aspoň pár dní, ať víš co a jak
obecně je lepší ubrat sacharidy a místo toho kvalitní bílkovinu (tvaroh, tvarůžky, mozarella, ryby, maso) + samozřejmě zelenina a pohyb..
Já každé vánoce +2kg, už to zas cítím na břiše, v létě zas grilovačky..
nejvíc jsem zhubla vždycky sexem s novým chlapem
klidně 5-7kg za měsíc, dva…
tak šup do toho ![]()
Od srpna jsem najela na kalorické tabulky. Začínám jíst kolem poledne, ve čtyři odpoledne končím. Vyřadila jsem smažený, cukr, alkohol. Za tři měsíce 17 kg dole, bez cvičení. Teď jsem polevila, a 2 kg mám zpátky. U mě je nejhorší, že mi jde všechno do břicha. Takže jen 2 kg nahoře, ale mě to přijde jako bych přibrala 10
Po novém roce do toho jdu znovu.
Vys. r se na chemii…
Začni chodit na procházky
A třeba uber mouku..
@1010 píše: Více
Hodně to jde s věkem. Spoustu věcí jsem si v hlavě srovnala. Co chci a co ne a co opravdu musím a na co se můžu vykašlat. Už si nic nedokazuju. Ani druhým. Mám se víc ráda a užívám si každý den. Hodně spím, cvičím pro radost, pořídila jsem si psa, to je velká vzpruha. Je mi nejlíp, jak mi v životě kdy bylo.
@Paoloska to se snažím taky…až na to, že místo psa…kterého už nemám…mám ovce…chodí za mnou stejně…ale můžu je tu nechat tři dny samotné…ovšem lidi kolem sebe…s tím je to už horší
.
@1010 píše: Více
No, lidi nezměníš. To pro mě byl taky hlavní stres. Nicméně naučila jsem se odpoutávat a nedeptat se něčím, co nepředělám. Dřív jsem se hodně sama litovala a dnes mi spíš někdo řekne, že to mám těžký, s obdivem, že to zvládám. A jo, fakt je mi dobře, přestože by se mohlo říct, že to nemám jednoduchý. Je to o přístupu a pozitivním myšlení.
Zhubnout se dá v každém věku.
Vždy je to o jídle, pohybu. Mít pevnou vůli vydržet. Nic víc. Žádná věda v tom není.
Lehké to není, ale jde to
Do injekce a léků bych nešla
Podařilo se někomu zhubnout kolem padesátky v přechodu? Už se na sebe nemůžu dívat, co rok to kilo…za 20 let plus 20kg. Sedavé zaměstnání, stres, méně spánku a nepravidelná strava, žádný alkohol. Mám možnost od PL dostat Saxendo či Monjouro, ale raději bych to zvládla sama. Už se sama sobě fakt hnusím…Co vám pomohlo nebo co vás nakoplo?