Cukroví a hmotnost

Anonymní
20.12.24 09:38

Cukroví a hmotnost

Hezký den vám všem.
Tak máme tu pomalu svátky a s nimi i pochutiny typu cukroví, na štědrovečerní večeři salát s řízky/klobásou/kaprem atd. Jsem vcelku velmi striktní na svou váhu, žiju zdravý životní styl, ale… cukroví neodolám. Jelikož obecně nejím skoro vůbec sladké, tak teď jsem musela, chuť byla silnější… včera i dnes jsem si ke snídani dala asi 30 kousků cukroví (kokosové kuličky, úlky, medové kuličky). Teď mám výčitky, abych po tom nepřibrala (celý den jsem v pohybu, jak v práci, tak doma) a k večeři už jím pouze zeleninu. Je reálné, že přiberu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10863
20.12.24 09:45

Tak pokud pri soucasnem stravovani ani nehubnes ani nepribiras a pridas nsvic 30 ks cukrovi denne, tak ano priberes. Otazkou je, kolik dni to chces praktikovat.
Neni ti z toho zle? 30 najednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
20.12.24 09:46

A tedy pokud jsi striktni na vahu a prefetujes zdravy zivotni styl, tak tohle vis sama.
Takze troll?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.12.24 09:48

30 kousků? 8o Z toho bych měla glykemickej šok, i když normálně se sladkému nijak zvlášť nevyhýbám. Jasně, že z toho asi přibereš, pokud nemáš typ metabolismu, kdy do sebe můžeš hrnout cokoli a stejně tě odfoukne silnější poryv větru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
20.12.24 09:55

Hele, po kazdych 30 kouscich cukrovi hybaj na 10km prochazku. Kdyz pujdes pomalu, tak cca 2 hodiny. Kdyz pujdes superrychle tak jenom 75 az 90 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8497
20.12.24 10:04

Já jich sníst najednou 30, tak mám na rok dost :lol: cukroví má být jen na chuť a nemá nahrazovat normální běžné jídlo. Dej si odpoledne/večer procházku ať nemáš takové výčitky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9015
20.12.24 10:11

Nějak to teď nehrotím. Zaberu víc cvičením, abych mohla degustovat. Přecpávat se nehodlám. Ale ochutnat jo. Dneska jsem měla od rána snídani králů. Cukroví, jednohubky, křupky. To je tak, když 24 dětí donese ochutnávku a nikoho nechceš urazit, že odmítneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33650
20.12.24 10:21
@Anonymní píše: Více

Proč do sebe tlačíš takový množství? Vždytˇti po tom musí být zle 8o
Jestli tohle budeš jíst každé ráno, tak jasně žeto na váze poznáš. A k večeři nejez jen zeleninu, evidentně máš pak málo energie a doháníš to takovou prasárnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.12.24 10:29

Já teda po jednorázovém excesu nepřiberu
ale ono to za chvilku bude dvoutýdenní přežíračka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.12.24 10:31

30 kusů? 58 jako třeba na snídani? 8o neznám nikoho kdo se…re 30kusu sladkostí. Si dám 5 sledovaných a už nejsem schopná pozřít další kus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.12.24 10:32

Nepřibereš, pokud jednorázově zaprasíš. To bys musela jíst každý den takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
20.12.24 10:35
@Anonymní píše: Více

30 je dost, to bych nesnědl ani já :-)
Jinak v průměru má jeden kousek cukroví cca 48 kalorií. Denní příjem 50 kg dospělé ženy by měl být mezi 1600-1800, při aktivitách (běh, chůze námaha) to může být až o 400 víc.
Pokud sis tedy dala 30ks a nechceš přibírat, tak už moc jiného nemůžeš, nebo, a to bych doporučil, zkrátka doplnit ty aktivity, třeba chůzi. Každý den svižnou procházku.
Ale jako zase tak trochu nabereš, pak shodíš, normálka… Hlavně si nevytvářet tlaky v hlavě a pak blbé pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33650
20.12.24 10:37
@Kriss Tina píše: Více

Jednorázově ne, ale měla to včera i dnes, a něco mi říká, že zítra v tom bude pokračovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
20.12.24 10:40
@Premek_Orac píše: Více

Na spaleni 1 kila tuku je potreba 7700 kcal.
Takze opacne to vychazi, ze kilo tuku nabere ze 30 kousku za cca 5 dni? Ale to jsou takove laboratorni vypocty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
20.12.24 10:47

Podle mě tohle je výsledek diet culture. Že celoroční striktní zakazování, omezování atd. způsobí kolotoč toho, že pak zdlábneš naráz 30 ks a následně máš výčitky, že určitě budeš tlustá. Porucha příjmu potravy jak vyšitá.
Jako i kdybys přibrala, tak co se stane tak strašnýho? Zboří se svět, když budeš mít měsíc o dvě kila víc, než to dáš zase dolů…?
Já osobně si dávám, na co mám chuť, nedělám z vánočních jídel strašáka… některý den si dám 5 ks cukroví, některý den jen třeba jeden nebo i nic. Když vím, že můžu kdykoliv, nemám pak takovou posedlost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková