Cukroví a hmotnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9015
20.12.24 11:54

My jsme taky letos pekli dost, jak někdo zmiňuje fb. Dělala jsem teda těsta, kde byl základ asi 250-300 g mouky. Ale bylo víc druhů a slepovačky. Takže se to napočítá. Finálního cukroví jsem 2,5 kg odevzdala pro lidi do povodňové oblasti, 4-5 kg vezu našim dneska. Asi 3 kg jsem hned ve středu dala do mrazáku. Včera jsem něco tchánům dala. My jsme si na svátky nechali asi 2 kg. To si poveze část manžel sebou do práce. Zbytek sníme a návštěvy. Rok nic podobného nepeču. Jen v prosinci mám ráda tenhle maraton pečící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koukačka
20.12.24 12:25
@Anonymní píše: Více

Tak jasně že to na váze bude znát :nevim:
Po takovým kvantu cukru bude tvoje tělo zadržovat vodu, hlavně pokud se obvykle hodně omezuješ. Váha může vyskočit krátkodobě i o 2-3kg
Ale jestli to takhle pojedeš celý vánoce, tak pak opravdu přibereš

• Citovat
  • Upravit
42111
20.12.24 12:29
@Kelsey1 píše: Více

Tohle chápu, prostě to rozdáš. Ale jsou lidé, co mají horu pro sebe, pak už to ani nechtějí jíst. Kus pak vyhodí (stejně často třeba salát, rybu,…), nebo mrazí, protože to nemohou už ani vidět.
A nebo to snědí, protože to se prostě nevyhodí a končí se žlučníkem (v lepším případě), nebo pankreatitidou.
My si taky dáme/uvaříme víc, než běžně. Ale zase ne tolik, aby se to jedlo přes moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
20.12.24 12:44

Jezis nechte ji být. No tak jednorazove snedla talíř cukroví :roll: :andel:
Krom vlastniho svedomi ji ještě naložíte.

Zakladatelko, pokud to sníš jednorázově, i pripadny malý výkyv váhy za pár dní zase zmizí.
Tak klid, vic si ublížíš stresem, nez jedodennim zprasenim :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33650
20.12.24 12:45
@Tarena píše: Více

Ale jen v lednu, v únoru už to nikoho nebude bavit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
20.12.24 12:57

@Tarena Jj je třeba to brát s rezervou a s ohledem na znalost vlastního těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16009
20.12.24 13:28

Nemusí být hned troll… :D
Ale, když se někdo skoro celý rok snaží hlídat a nedá si to, na co má chuť, tak se pak prostě alespoň jednou za rok o těch Vánocích nemusí ovládnout, no. :P
Ale, dát hned dva dny po sobě pokaždý třicítku, mi taky přijde trochu přehnaný… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
20.12.24 13:35
@Černá Madonna píše: Více

Ale ja nemyslim, ze je troll, protoze se prezere. Troll, protoze pokud si hlida vahu a rozumi zdrave strave, jak pise, tak dobre vi, co to cukrovi udela a nemusi se ptat tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
20.12.24 13:37
@Jolynka píše: Více

Je, je a jak je mi potom dobře :lol:. Ale je to prasárna strašná, chudák slinivka, to zas jo.

• Citovat
  • Upravit
16009
20.12.24 13:42

No to je taky pravda, no…
Ale, tak třeba chtěla od nás jen trochu uklidnit a odlehčit od toho špatného svědomí. Asi čekala, že jednou na Vánoce je to v pohodě a normálka. Což je. :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
20.12.24 13:49

Projednou se fakt nic nestane, ale bylo by mi blbě :) Je takové to otřepané klišé, že záleží na tom, jak se stravuješ mezi Silvestrem a Štědrým dnem, a už ne tolik na tom, co zbodneš mezi Štědrým dnem a Silvestrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
20.12.24 13:51

A nebo je její „zdravá strava“ ve skutečnosti velmi nezdravý vztah k jídlu. Nemyslím si, že člověk s obecně zdravým vztahem k jídlu bude takto intenzivně přemýšlet nad tím, zda přibere, a vnímat jezení cukroví jako svoje selhání. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
20.12.24 13:54

Hmm, tak celkem zavidím, že někomu je p 5 kouscích blbě. :D Já vyluxuju klidně i víc, dvě tabulky čoko na posezení není problém. Ale řídím se hlavou.

Zakladatelko, dej si normální jídlo a lidně to prolož cukrovím, k večeří pak jen jeden rohlík, ráno na procházku atd.

Nehroť to. Celoroční dietování - umyslně nepíšu zdravý životní styl - je špatny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
20.12.24 18:37

30 kousku cukrovi? I dvakrat denne bych se nechala premluvit :mrgreen: Mne teda chutna jenom cerstve napecene, takze se klidne ty 3 dny v roce nadlabnu a pak si zas jedu svuj zivotni styl. Za me lepsi domaci cukrovi s cukrem, maslem a orechy nez nejake kupovane plnene oplatky s palmovym olejem. Takze mozna i se zadrzenou vodou mam po Vanocich o 2-3 kila vic, ale neni to nic, co by neslo behem dvou tydnu rozumnym stravovanim a sportem dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.24 20:10

Prostě byla chuť a jak se říká, co je doma… tak snad to nebude taková pohroma, doufám… já to snědla jak nic, 30 kousků.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková