Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@edit85 TAK TED JSEM KOUKALA NA HUMANU A TAM JE NAPSANO ZE BY MELO DITE VE 4 MESICICH PI 200ML ASI 5 A U BEBY BY MELO PIT 4 210ML.MOJE MALA ME PIJE 120 A BUDE JI 6 MESICU, ALE KAZDY MIMCO JE JINE!
@edit85
to nevím, on mi to neřekne, doktor na to taky nic neříkal. od mala dost pije a měli jsme bebu, nutrilon i sunar nutradefense.Pak už to pro nás bylo finančně náročné, tak jsem našla humanu. někdo má to štěstí že hluboko do kapsy nemá, já bohužel jo, ale snažím se dítěti dát to nejlepší co můžu. mimo jiné porovnala jsem složení humany a zmíněného sunaru a je to stejné.
Podle mně to není mlíkem ale prďolou, kolik vypije. Mně malá jako dvouměsíční kolikrát vypila i přes 200, a od čtyř měsíců do ní víc než 150ml nedostanu, spíš to klesá, od osmi měsíců jí vnutím 150ml jedině ráno, a to stejně vypije 60 a zbytek dáváme stříkačkou, mlíko prostě nechce, ale ona nepije ani čaj. a doporučený dávkování na krabicích nevypila nikdy.
@Koblížek21
taky mě občas vypije málo, člověk se v nich nevyzná
teď máme 200-300ml čaje,3× 180-200ml mléka,1× zeleninové pyré a 1× 240ml kaše na den.je nám 5 a půl měsíce a od šestého začneme s dalším příkrmem
@květinářka my taky na to nemame aby jsme davaly za 4 dny 300kc, ale kdyby bohuzel nesnasel nic jineho tak bysme to musely resit, ale nastetsi mala snasi vse tak muzeme pouzivat humanu a myslim ze neni spatna.
@skripatko
to je jasný, buďme rádi že máme zdravé a nevybíravé děti
na Humanu nedám dopustit ![]()
@květinářka tak tolik mi malá nesnědla nikdy, od toho 8 měsíce doteď má ráno 150ml mlíka, přes den s bídou 200ml čaje, 15og jogurtu, 190g masozeleniny vč. přílohy, 150g přesnídávky nebo ovoce, večer 150ml kaše, a v noci jí ještě vnutím kvůli tekutinám aspoň 60ml hodně ředěnýho mlíka:-D A nechápu, z čeho pořád tak značně přibírá, asi to chudák má po mně ![]()
@Koblížek21
no vždyť máme taky v 5-ti a půl měsících 9kg. Má dobrej základ, já ani přítel nejsme žádný drobci
ale oba jsme měli v roce kolem 10kg, tak doufám, že až se začne víc hýbat, váha se zastaví nebo zpomalí.
@květinářka jaj, tak tolika v pěti měsících neměla, jenom 8,5:-D ale zpomalila co začla lézt, ale macík to je furt, ne teda tlustá, ale hubeňour taky není no.
@Koblížek21
buďte ráda že je zdravá a nějaké to deko navíc neřešte. oni to vyběhají. přesvědčila jsem se o tom, že tyhle silné děti vše daleko lépe snáší a dobře prospívají. Lepší nějaký ten faldík, než pak hubeňour, který nedej bůh onemocní a ještě zhubne.
Mě ten můj bobíšek nepříjde tlustý, ale udělaný k těm 9kg máme taky 70cm a faldíky máme jen na stehnech ![]()
@květinářka Jako ta naše taky tlustá není, prostě není vyzáblina, ale melounek taky ne, tak akorát no:-D A je to fakt, zdravá není, a doktoři si libují, že to i přes to všecko tak krásně zvládá a prospívá.