Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, jsme na tom špatně
, viktorka je po druhe operaci, ucpal se jí shunt. Nejhorší je že jsme si ničeho nevšimly, protože Viktoka byla uplně v pohodě, poznaly jsme to až podle toho že přestala zvedat hlavičku. Máme za sebou tu magnetickou resonanci a nádor se také zvětšil, je toho hodně, ale momentálně ani nemám náladu vše vypisovat. Zkrátka jsme na tom špatně.
Holky, držte se, Viktorka je nádherné sluníčko. Vím, jak moc se bojíte, přeji vám jen to nejlepší. Budeme na vás myslet a držet palečky… ![]()
Viktorka je krásná, budu držet palce, at Vám to dobře dopadne, dejte vědět.
@prostě_Linda píše:
Holky, jsme na tom špatně, viktorka je po druhe operaci, ucpal se jí shunt. Nejhorší je že jsme si ničeho nevšimly, protože Viktoka byla uplně v pohodě, poznaly jsme to až podle toho že přestala zvedat hlavičku. Máme za sebou tu magnetickou resonanci a nádor se také zvětšil, je toho hodně, ale momentálně ani nemám náladu vše vypisovat. Zkrátka jsme na tom špatně.
to mě mrzí, hlavně ať se to prdelce co nejdřív stabilizuje a shuntík nezlobí
![]()
Taky držíme s Michálkem všechny palce co máme, aby to všechno dobře dopadlo.
Malé slečně posíláme pohlazení a pusinku na čelíčko a Vám pevné nervy a hodně síly. Malá je moc pěkná princeznička a má kouzelný úsměv.
![]()
Dejte prosím potom zase vědět jak to s vámi vypadá…
Dobrý den,
ráda bych si dopisovala s maminkou, která se podělí ozkušenosti s hydrocefalem. Prosím písněte zprávu ![]()
Nám zjistili při propouštění z nemocnice hraniční obvod hlavičky, dělali sono a máme zvětšenou 3.komoru. Nikdo nám neřekl proč nebo z čeho. Za 14 dní na kontrole byla komora o něco větší, musíme na další vyšetření a zmínili se i o hydrocefalu. Moc Vám děkuji za Vaše zkušenosti!
Jste tu ještě vubec některá holky
? Jinak opožděně moc děkuji. Už uběhl nějaký ten čas od druhé operace a tak už jsem klidnější a jsme na tom zas o něco lépe. Co se týče toho nádoru tak jsem se šla ještě optat jiného doktora a ten mi zdělil jen tak narychlo "no jo on vám sice pan doktor ***** řekl A ale neřekl B, nádor sice povyrostl ale povyrostl s Viktorkou, takže je vše v pořádku. Holky mě se tak ulevilo ale na druhou stranu jsem myslela že mi klepne
. Jinak Viktorká má už přes půl roku a co se týče vývoje jsme sice trochu popozadu ale to se díky operacím očekávalo. Tak snad se to bude v budoucnu dobře vyvíjet
. Poctivě cvičíme 4× denně vojtovu metodu. Tak držte palce. A jak jste na tom vy? [* *]
tak to je moc dobře. Zasloužíte si samé dobré zprávy, i malá. ![]()
Ahojky…
tak to je moc dobře, že jsou zatím výsledky v rámci možností v pořádku.
Jen pěkně cvičte Vojtovku…taky jsem syna musela mučit - můj názor na cviky, ale pomáhalo to!!!
Moc držím palce…a někdy zase napište -co je nového.
Posíláme políbeníčko na čelíčko a pohlazení ![]()
Ahoj holky, teď jsem našla tuto diskuzi. Máme stejnou diagnozu, chlapečka 4 měsíce s VP shuntem. Napadlo mě založit skupinu, kde bychom mohli stav a situaci našich dětí občas probrat a vzájemně si postěžovat, podpořit se, poradit - měla byste některá zájem? Kdyžtak mi napište, pošlu Vám pozvánku. Sama nechci probírat zdravotní stav svých dětí probírat veřejně na netu… v uzavřené skupině je to možná vhodnější. ![]()
@emari Ahoj. Jestli jsi na facebooku, tak tam je uzavrena skupina „Jak se zije s HYDROCEPHALEM“..
@Pacinka dobry den prozivame to samy…je nam rok a pul a porad jsme v nemocnicich v Plzni Lochoum..take se ji uz ucpali..Takze prozivame hodne..ale jsme statecne ![]()
emaminky
Do @isevicka dobry den..mam 18mesicni a prozivame to same. Akorad jsmebporad v Plzni staraji se mi o malou..je to ale boj..ale drzime se. ma tonod malicka a mame uz 4 op
erace a je to bojovnice nase