Hydronefróza u plodu – máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
465
2.7.12 21:07

@Pettule69 dnes jsem četla hodně diskuzí a na modrém koníkovi psali o tom, že Olomouc je na to to nejlepší :) Takže se nemáš čeho bát :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
2.7.12 21:17
@Esterkaaa píše:
@Pettule69 dnes jsem četla hodně diskuzí a na modrém koníkovi psali o tom, že Olomouc je na to to nejlepší :) Takže se nemáš čeho bát :hug:

já doufám, už aby jsme byli zpět doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
27.3.15 21:15

Ahoj, prosím o zkušenosti
Ve 14tt na screeningu zjistili u miminka rozšířené ledvinové pánvičky na obou stranách, každých 14dní jsem jezdila na utz do fakultky, nález byl pořád stejný I.-II. stupeň hydronefrózy, včera 21+1 mírné zhoršení – II. stupeň, další ko za 14dní – těsně před zákonnou možností ukončení těhotenství, s případnou konzultací na genetice. Máte někdo podobnou zkušenost? Nějak mě to hlava nebere.. pořád mě straší s možností ukončení těhotenství ve 24tt, že když se to zhorší, tak už to ledviny nezvládnou… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.3.15 19:58

Ještě jednou zkouším obnovit toto téma a prosím o zkušenosti… i ty špatné.. díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
31.3.15 18:18

Ahoj Lidus86, dnes jsme s prckem zjistili, že máme hraniční hydronefrozu na obou pánvičkách. Pravá 5 mm a levá 4,7 mm. Paní doktorka říkala, že se nemusíme vůbec obávat, že ledviny jsou anatomicky aktivní orgán. Takže se třeba jen miminko zrovna nevyčuralo. Hlavně klid a no stress!!! Jdeme na kontrolu za 4 týdny - dám echo, jo a jsme dnes 21+2 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
31.3.15 21:13

Díky za reakci, já už tomu opravdu nerozumím, každý doktor asi tvrdí něco jiného, dnes mě uklidnila i moje gynekoložka, že by to tak tragicky neviděla, že pokud se to dramaticky nezhroší, že to na konec těhu nevidí.. ale u nás to jen nevyčůráním nebude, když už se to pozoruje od 14tt. Spíš mě překvapuje, že u mě počítal dny, abychom to případně stihli ukončit a vy jdete až za 4 týdny.. to mi hlava fakt nebere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.17 11:05

Ahojky chceme se zeptat. Naši malinkou co čekáme s manželkou postihla oboustranná hydronefroza 1. Jsme ve 25 t. t. a přičemž před měsícem bylo vše v pořádku. Máme strach z kontroly na kterou jdeme ve 30 t. t. aby to nebylo horší. Nevíte prosím pěkně jak se za těchto okolností postupuje? Bojíme se o naši malou, a čekáme první dítě. Vůbec nevíme jestli je to životu ohrožující, či máme nad tím v uvozovkách mávnout rukou. Já jakožto manžel mám problémy s ledvinami a můj otec byl i na transplantaci. A už nemůžu vydržet tu bezmoc. Rád bych nějak pomohl manželce i naši dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
20.1.17 15:53

@Pavlína7.5.2017 Ahoj nebo dobrý den, ja byla zrovna dnes na kontrolním utz a oboustranne rozšíření ledvinove panvicky, akorát čekáme kluka…a kluci na to víc trpí…měli jsme to i u prvního a než se narodil, tak se vše srovnalo a bylo v normálu jsem 27tt a leva9mm a pravá taky 9mm

Jak velké zvětšení máte u vaší holčičky?
Pomoct zatím nijak nejde, jen psychicky podpořit, ze se to fakt zlepší a operace bývá až v těch nekrajnesich případech hlavně nestresovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.19 15:36

Hydronefroza

Ahoj holky. Dnes jsem byla na utz ve 2 trimestru. Miminko v poradku. Utz trval pul hodiny a bylo zkontrolovano cele. Srdicko , mozek, organy vse v poradku. Jen rekl , ze jedna ledvinka ma 5mm a ze mame prijit za mesic. Rekl, ze se to srovna, ze to ma spousta deti a musi se to sledovat, ze nalez neni tak strasny. Presto se bojim. Mesic , dlouhaaa doba :(
Taky rekl, ze staci milimetr a hned je chyba v mereni. Mel nekdo stejny problem? Jak to dopadlo? Dekuji :?

• Citovat
  • Upravit
105
10.2.19 19:20

Čekáte první miminko?můžu Vás uklidnit, že jsem si tím prošla 2× a vždy to bylo v pořádku, mimina (většinou chlapci) prostě dorostou do správné velikosti tech ledvinovych panvicek…kdyžtak.mi pisnete zprávu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
18.12.20 20:51

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli měl někdo podobnou zkušenost. Na 2.screeningu ve 22 tt zjištěno u miminka vlevo dilatace panvicky ledviny do šířky 8 mm, vpravo již hydronefrosa - panvicka 15 mm. Na kontrolu si mě doktor pozval až za 6 týdnu. Vůbec nevím co mě bude čekat dal ani jak moc jsou tyhle hodnoty špatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.25 18:18

@lalacekoli @Andula.07
Ahoj holky, můžu se zeptat, jak to u vás dopadlo?
Nám ve 22 tydnu u chlapečka našli dilataci okolo 9mm oboustranne. Na genetice mi sdělili, ze se mam rozhodnout, zda chci těhotenství ukončit či nikoliv 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
23.3.25 08:04

@Veronika202019286 Ahoj, ukončit těhotenství z jakého důvodu? 8o U nás to dopadlo tak, že malý se narodil předčasně, což s tím nemělo souvislost. Hned po narození dostal nefrostomii. Mel takovou hadicku ze zad s pytlikem na moč. Jak byl trochu větší cca 3m podstoupil operaci, která se nepovedla, takže dostal zase ten pytlík a v jak měl rok tak byla reoperace, která dopadla úspěšně. Je to 4 roky zpět a byli to sice těžké chvíle ale dnes je díky bohu zdravej kluk!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.25 10:10

@Andula.07 super děkuji za informaci :kytka:
Ukončit, ze prognóza je nejistá a neví se, jak se to bude vyvíjet - nedokážou říct, zda se to zlepší či zhorší :? a u vás se to ještě nějak během těhotenství zhoršovalo nebo to zůstalo na těch 9 a 15mm? Jinak vše ostatní by mělo být u nas v pořádku - močový měchýř, močovody, dostatek plodové vody, jen ty pánvičky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
23.3.25 11:11

@Veronika202019286 u nás se to zhorsovalo hodně. Kdy jsem rodila tak už to bylo přes 23 mm… bylo to hrozně veliký.. u vás mi to nepřijde tolik ty rozměry. Klidně bych ještě věřila, že se to po porodu samo spraví. Hodně holek to taky psalo na diskuzich a že jsem jich tenkrat přečetla. Dodnes jsme hlidany a malej trpi na záněty močových cest. První dva roky bral v kuse atb, ale jak jsem psala. Zvládlo se to a dneska je z něj zdravej kluk. Klepu to kde můžu.. Určitě máš obavy, ale držím palce a Určitě bych těhotenství neukoncovala. Není to problém, který se nedá operacemi vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí