Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@1Pears1 Však jsem byla první, kdo tu napsal, že se má zachovat jako chlap a najít si pořádnou práci.
@marcellia píše:
A ty pro malou chces, aby ti nekdo poslal primo tu hygienu, nebo penize? Hygienicky potreby jsem schopna ti poslat, penize ne, tak to malinko rozepis, pripadne co konkretne.
Právě, proto sem se jí ptala odkud jsou. Taky bych malé klidně plínečky koupila, ale peníze jentak… 🤷🏻♀️
@shadowbabe píše:..jenze se uz neozyva..
Právě, proto sem se jí ptala odkud jsou. Taky bych malé klidně plínečky koupila, ale peníze jentak… 🤷🏻♀️
@lleennttiillkkaa Taky nemám hlídání, které by pokrylo alespoň zkrácený úvazek, ale věřím, že kdyby byla vůle, tak se o roční může starat otec se zlomenou nohou a matka půjde alespoň na brigádu. Kdyby si tu nohu zlomila ona, věřím, že by to zvládnout musela.
@lleennttiillkkaa píše:
@1Pears1 Hele musím se teda zastat, protože já třeba nemám hlídání pro děti. Prostě nemám. Babičky nefunkční a nebo pracující. Nefunkční myslím, že je alkoholička, které prostě roční dítě nesvěřím. Kamarádky samy měly svých dětí dost a ty bezdětné byly v práci a jesle u nás nejsou a když jsou, tak nemá smysl chodit na brigádu, jelikož ty jesle stojí tolik, kolik bych si vydělala.
A otec pracuje 24/7?
@Kipa22 píše:
Nedám ani korunu. Nehodlám přispívat na iterrupci. Nechápu, jak tohle mohlo projít na sbírku.
Tady bych přispěla, ale na sterilizaci! Množí se to šíleně, ale plnou prd.el dluhů a nemají ani na pleny.
![]()
A taky nechápu, jak tohle mohlo projít.
@Šmoulice píše:
Tady bych přispěla, ale na sterilizaci! Množí se to šíleně, ale plnou prd.el dluhů a nemají ani na pleny.![]()
![]()
Protože ty děti za to nemůžou… Oni si je nadělají a ostatní se postarají i na tu interrupci se jim dodatečně složí… ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@1Pears1 Hele musím se teda zastat, protože já třeba nemám hlídání pro děti. Prostě nemám. Babičky nefunkční a nebo pracující. Nefunkční myslím, že je alkoholička, které prostě roční dítě nesvěřím. Kamarádky samy měly svých dětí dost a ty bezdětné byly v práci a jesle u nás nejsou a když jsou, tak nemá smysl chodit na brigádu, jelikož ty jesle stojí tolik, kolik bych si vydělala.
doma sedí otec, který si v září zlomil nohu, tak v listopadu už snad péči o děti zvládne, a do práce může matka
@Šmoulice píše:
Tady bych přispěla, ale na sterilizaci! Množí se to šíleně, ale plnou prd.el dluhů a nemají ani na pleny.![]()
![]()
Když si přečteš ty další příběhy, tak x děti, ale nemají na školní nebo skolkové obědy…
No upřímně bych nedala ani korunu. Deti mají podobné exempláře ve třídě už od školky a scénář stejný. Děcko nemá základní věci, ale rodič má telefon s datama a cigáro u pusy. ![]()
@Svistice píše:
Když si přečteš ty další příběhy, tak x děti, ale nemají na školní nebo skolkové obědy…
No upřímně bych nedala ani korunu. Deti mají podobné exempláře ve třídě už od školky a scénář stejný. Děcko nemá základní věci, ale rodič má telefon s datama a cigáro u pusy.
No hlavně prece existuji ruzne nadace, přes které jsou obedy zdarma. Znam vic takovych deti.
@Anonymní píše:
Holky tak toto je fakt mazec.
Máme nevyléčitelně nemocné dítě, a sociální pracovnice specializovaná na rodiny s dětmi s tou nemocí nám říkala už asi před dvěma lety, ať si pak malý něco přeje a sepíšeme to do Patrona. No zatím peníze máme a přání mu dokážeme plnit sami.
Po tomto bych se styděla tam cokoliv žádat, je to nářez.
Mně se, v době kdy jsem jezdila za synem 75 km do fakultní nemocnice, stalo že po mě loudil peníze nějaký chlap na cesty do nemocnice za nemocným dítětem.
![]()
Koukal na mě, když jsem mu řekla, že taky jezdím za dítětem. ![]()
Na tohle bych fakt neměla žaludek.
@vokishka píše:
No hlavně prece existuji ruzne nadace, přes které jsou obedy zdarma. Znam vic takovych deti.
Ano, jsou. Třeba Womens for Women, některá města spolupracují přímo v rámci podpory ohrožených dětí se skolama. Školka vcetne jídla je tuším pro rodiny na hmotné nouzi bezplatna.
Navíc nedávno dostaly ty rodiny těch pět litrů na dítě. To by bylo pomalu na obědy pro školáka na celý školní rok.
Je to o prioritách. A pro tyto „rodiče“ jejich děti priorita fakt nejsou.
Pokud chceš ozvi se mi hmotně pomoci mohu plenkama i hygienickémi potřebi ale určitě peníze posílat nebudu.
Ať vím s klidem duší že jsem dítěti pomohla dítě za to nemůže.
@Svistice píše:
No upřímně bych nedala ani korunu. Deti mají podobné exempláře ve třídě už od školky a scénář stejný. Děcko nemá základní věci, ale rodič má telefon s datama a cigáro u pusy.
Právě tohle mě neskutečně se.re. Na cigára a chlast je vždycky.
@amalka3455 píše:
Protože ty děti za to nemůžou… Oni si je nadělají a ostatní se postarají i na tu interrupci se jim dodatečně složí…
No super. Děcka za to nemůžou, ale pokud se bude takovým sockám pořád sypat, tak takhle budou žebrat další a další. ![]()
Proč by to mělo chodit do práce? Když jsou na světě stále ti hodní idi.oti, kterým je těch dětí líto a nasypou. ![]()
Já už bych takto nepřispěla ani korunu.