Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, mám dotaz, dnes jsme byli s maličkou na kontrole v 6t. Má na sobě potničky,na obličeji a trošku na hrudníku. Doktorka nám doporučila hypermangan, ale nevím, jak se to přesně používá. Dočetla jsem se jen, že se v tom dá mimi koupat..nevím však, zda ji mám pak i opláchnout v čisté vodě
? Obličej asi ošetřit jen tamponkem namočeným v roztoku?…máte některá zkušenosti??? Moc děkuji ![]()
hypermangan se musí dávkovat do vody jen opatrně aby nedošlo k „popálení“.Voda by měla být jen slabě růžová,takže myslím že stačí několik málo krystalek a pokud jsou krystaly větší,dala bych tak 2 nejvýš do celé vaničky.Jinak obličej bych určitě ošetřila jen navlhčenými tamponky aby se voda nedostala kam nemá.Po koupeli bych už v čisté vodě neoplachovala aby byl nějaký účinek.
Moc děkuji za rady:-) Tak už vím jak na to, raději si to nejprve naředím do malé lahvičky a pak naleju až do vaničky s čistou vodou..malou s v tom opláchnu a pak jí ještě potřu obličej tím tamponkem. Jen mám strach..abych na ni necákla, na místa co nemám ![]()
a máte doporučené i nějaké mazání po koupeli?Hlavně to s tim hypermanganem nepřehánět.Některé přepečlivé maminky pak mají pocit že musí koupat i několikrát denně…tak na to pozor,jinak by to mohlo vysušovat.
Tak ať se dílo zadaří!!! ![]()
opravdu si dej pozor na davkovani max dve zrnicka. bide se ti zdat ze to s vodou nic neudelalo, ale ucinek to mit bude. oblicej jen otrit tamponkem. a neoplachovat. koupat jednou denne tak tri dny a pak pauza pokud nutno opakovat tak alespon po tydnu.
jo a nam se potnicky hodne delali po spatnem prasku na prani a pak jsem pod hlavicku neustale davala bavlnenou plenku a uz byl klid.