Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, nevím kam to zařadit, tak se omlouvám,pokud je to mimo
Trpím na ekzémy,již od 1roku a mám to jak na houpačce, chvíli ani pupínek a za chvíli je to k nesnesení. Mám ho hlavně na rukou(prsty,dlaně,občas předloktí)a to tak že nemůžu třeba prsty ani ohnout aby mi to nepraskalo. Pomáhá mi na to jen triamcinolon(protože mi ho bohužel dávali už od mala
) teď jsem se doslechla o parafínových zábalech, nemáte s nimi někdo zkušenost?Dalo by se na ruce nanést nějakou léčivou mast a pak použít parafín?
Ahoj Lenko, mám ti samé. Hodně mi teď pomohla Aloe (uřízkout list té kytky) a taky vepřové sádlo. Parafín jsme nezkoušela.
Dcera má ekzém a taky jediné co pomohlo, je mastička s vepřovým sádlem, doporučuju ![]()
To se dá koupit mastička s vepřovým sádlem,nebo si to mažete normálně domácím sádlem? Mažu si to hlavně na noc.Přes den nemám moc šancí nechat si to pořádně zaschnout,ale zase abych si všechno neušpinila. šlo by třeba namazat vzít bavlněné rukavice a jít spát ? ![]()
koupila jsem sádlo a škvařila jsem. Funguje i kupované, ale nesmí být solené
@yourlady píše:
Obycejna indulona modra!
Přesně tak. Od těhotenství na ruce nesnesu nic jiného, pomáhá samozřejmě i na zbytek těla. Čisté sádlo nepoužívám, mám k němu odpor od mala, kdy ho na mě zkoušela máma. Ale občas koupím bylinkovou mast ze sadla.