Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky, já jsem pátý den po odběru, měa jsem 31 vajiček a od druhého dne je mi čím dál hůř. Břicho mám jako by mě mělo prasknout, skoro nic nemužu sníst ani vypit, protože by snad opravdu ruplo :/ Do toho se mi občas točí hlava, nadavuju se ale nic nevyzvracím protože neni ani co. V OL mi včera řekli že mám vysadit všechny prášky a že to splaskne samo ale mě přije je to čím dál horší. Jak dlouho to muže ještě trvat než mi bude líp?? už sem zoufalá ![]()
Mě to splasklo úplně až po porodu. První celý měsíc jsem ležela v nemocnici a odčerpávali ze mě vodu. Větší humus jsem v životě nezažila. Porod je procházka růžovým sadem. Ale pokud nejsi po embryotransferu, tak to pomalu mizí po týdnu a s měsíčkama je to rychlý ![]()
Máte zkušenost s OHSS?
OPU je až zítra
ale je mi už od rána zle, chce se mi zvracet, o nějakém hýbání se ani nemluvím, to jsem vzdala už včera. Počet folikulů neznám, ono se to už beztak špatně počítá, ale očekávám číslo třicet a více. Přijde mi to na OHSS ještě brzo
Tak už mám panickou hrůzu z toho, co mě čeká
Přemýšlím, jestli tam nemám po OPU rovnou zůstat, měl to tak někdo,
První IVF 24 folikulů úplně v pohodě, bez OHSS, teď to snáším o poznání hůř od začátku, buď jsem už hysterka, nebo nechci vidět, co ze mě vyndají ![]()
@wobludka Přes třicet
uuufff tak to se vůbec nedivím, že je ti zle
Já jich měla 15 a užila jsem si s tím taky dost
Naštěstí OHHS nebyl… Minimálně bych si tam zavolala a zašla na KO
@werunkaw123 díky, už jsem od rána trochu něco snědla, tak je mi o fous líp, ale vstávám fakt už jen na záchod. Na jednu stranu už to chci mít za sebou, na druhou mám stažené půlky fest teda ![]()
@wobludka Hlavně pít pít pít… ale už jen při představě tolika folikulů mě bolej vaječníky za tebe
Do zítřka ti asi nezbyde nic jiného pokud si pro jistotu nechceš zajet na KO, než vydržet… Tak se drž a odpočívej…
@werunkaw123 já jsem v případě potřeby v CAR za dvacet minut (je tu i lůžková část), takže kdybych to už nedávala, tak samozřejmě hned jedu. Jen mě dost vyděsilo, že je mi bídně už před OPU. Vaječníky pochopitelně cítím někde pomalu na zádech a jestli nejsem těhotná se mě ptali sousedi už druhý den stimulace, ale vyloženě mi břicho neotýká řekla bych, takže to asi klasický OHSS (zatím?) nejspíš není.
@wobludka Tak uvidíš jak to bude… držím palce aby bylo vše ok ![]()
Ahoj holky
Jsem zde nová. Včera jsem podstoupila OPU kdy mi bylo odebráno 47 folíků a nyní čekám na výsledky, kolik bylo vajuch. Moc mi pomohly vaše rady a příspěvky jak "předcházet hyperstimuláku. Tak doufám, že mě to mine nebo nebude tak drastický, břicho mám tak 5.měsíc a kámen v žaludku co brání nadechnutí, ale tak nějak věřím, zítra jedu do Caru tak uvidíme, každopádně moc mi držte pěst
Krásný den ![]()
@bublina.elvira no fíha, to jsi teda pěkně přestimulovaná
ono jak se vysadí utrogestan, tak se Ti hned začne výrazně ulevovat
neděs se, ono jich dost odpadne, ale věřím že i tak budete mít spoustu pěkných embryí ![]()
No asi rozhodne zítřek, kdy mám kontrolu, mám pít víc jak 4 litry vody a jíst bílkoviny, což je tak trochu peklo, ale co by člověk neudělal pro mimí
Jen se obávám, že ET nebude, asi proto že mi Dr. řekla že já jsem přednější, ale jak se říká, kdo si počká, ten se dočká ![]()
Určo se nepodaří všechny, to vím
Ale jak píšeš, věřím a doufám v pár pěkných embryjek
Utroš jsem začla brát dnes, kdyby náhodou k ET došlo. Mám hlavu jak po kocovině. Motavice. Ale snad to přejde.
@bublina.elvira když budu upřímná tak si nedovedu představit dr. kterej by do transferu šel ikdyby ses cítila sebelíp… já měla nejspíš něco přes třicet kousků, protože vajíček bylo 29, a máme 7 kousků u ledu. Ale nám se o něco hůř dělí než je průměr a nechávali fakt jen ty top
jen tedy nevím jestli se toho transferu ještě dožiju
![]()
Ahojky já jsem po 3 darování vajíček, první proběhlo v poho. po druhám jsem skončila na kapačkách se sindromem v nemocnici, a ted jsem po třetím a jsem nafouklá a bolí to tak doufám že se zas neoběvil sindrom.pa