Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak k ET nedošlo, protože by mě to asi „zabilo“
Skončila jsem na infuzích ale dnes už je zas o něco líp. S mrchou by mělo odejít vše a tak se snad na ní aj těším
Pak se rozhodne, kdy jít do KET. Máme 11 nanuků tak snad se něco podaří. Někdo říká že KEt je malá šance, ale budem věřit
Moc díky za podporu ![]()
Ahoj děvčata, tak já jsem na tom podobně, mam na každém vaječníku osmnáct folikulů. od pátku mě bolí jeden vaječník, opu mam na středu, takže se také bojím co bude po…piju hodně vody a jím mléčné vyrobku plus protifar…zatím na záchod chodím normálně, břicho nafouklé nemám, pouze mě bolí pravý vaječník…píchala jsem Puregon stopadesát…tak snad to bude OK, musí…
Ahoj, mela jsem 31 folikulu odebranych a ohss
Po 5ti denní kultivaci mi dali na vyber---bud zavedeme jedno, nebo mrazime a pak ket
No ja jela pro to jedno naštěstí a mam syna
Ket pak dopadl jen jeden, ale bohužel to skončilo špatně a pak uz zádný nevyšel
Tak jsem moc rada, ze jsem tehdy jela pro toho Matyáše
Holky, chci se vás zeptat, ty z vás, které jste měly tolik vajíček po stimulce máte PCO nebo ne? Četla jsem totiž, že PCO většinou vyvolají takovou odezvu na stimulaci na pak i hyperstimulák. Nebo nebraly jste některá např. Clostylbegyt? A jak jste na něho reagovaly? Mám dost stažený zadek OHSS, tak proto pátrám ![]()
Po Clostylbegytu jsem měla 3,4 vajíčka a ouplně všechno v pohodě… Ten jsem brala 4 měsíce. PCO už nemám, úplně mi to odeznělo aaaaž po porodu. Pche a prej do třetího měsíce těhotenství ![]()
@ivunak ano ja mam pco, navíc vysoké amh a doooost velkou zásobu vajíček pořad
Já právě na Clostilbegyt reagovala taky celkem v pohodě, tak max 3 folikuly. O tom že bych měla PCO nevím, nemám žádné příznaky a hormonální profil výborný. Jen mně děsí ten hyperstimulační syndrom když to tak na diskuzích pročítám… ![]()
PCO jsem měla po stimulaci fostimonem a měsíc v nemocnici. Stálo to za to, mám roční holčičku, ale po druhý do toho už nejdu ![]()
@Fidulka píše:
PCO jsem měla po stimulaci fostimonem a měsíc v nemocnici. Stálo to za to, mám roční holčičku, ale po druhý do toho už nejdu
A byla jsi v průběhu stimulky na ultrazvuku a na krvi? Pokud ano, kolik jsi měla folíků v průběhu stimulky? Myslela jsem, že PCO je problém, který nevzniká až při stimulaci, ale pokud je, vaječníky stimulací bouřlivě reagují… ![]()
Vaječníky bouřlivě reagují na podávané hormony, PCO vzniklo tou reakcí. Mám tady příspěvek na straně 1. Chodila jsem na ultrazvuk obden, na krev ne ![]()
Holky kdy se vam ohhs rozjel? Me vcera odebrali 33foliku, boli me bricho jako kdybych strasne prehnala posilovnu a citim kazdy pohyb, ale nezvracim, chodim na wc, bricho nemam nafoukly a zitra jdu do caru na kontrolu. Tak kdy se vam to rozjelo? Jinak dg.PCO nemam, tato dg.je stanovena gyndr.jiz pred stimulaci..ja mela vajecniky normalni, ale mam vyssi amh tj.10.
Hned jak se mímo chytlo, cca šestej den po ET, ale do tý doby jsem byla taky pěkně nafouklá. Doktoři říkali, že pokud se mímo chytí, tak se stav ještě zhorší a opravdu se zhoršil, nebo pokud to dostanu, tak to bude zase vše rychle oukej…
![]()
Já byla na utz i krvi a právě podle poměru nějakých hodnot z krve mně dávku buď nechají nebo ji upraví. A když jsi byla na utz, viděli tam už to poměrně velké množství folíků nebo ještě ne?
Jojo viděli jich 18 a na samotnym odběru jsem jich měla 28, taky jsem koukala ![]()
Ahoj holky, v neděli mám jít na odběr vajíček a dnes mi doktor řekl, že hrozí hyperstymulační syndrom takže odběr provede, ale transfer bude až příští měsíc! Máte s tím někdo zkušenost? Taky by mě zajímalo jestli budu příště zase něco plati, když vajíčka budeme mít již zmražená a připravená k transferu.Chci se ještě zeptat jestli by to přesto nešlo udělat, protože když to tady čtu tak s tím má problém hodně lidí!