Hyperstimulační syndrom

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
25.1.09 18:51

Hyperstimulační syndrom

Ahoj, máte některá zkušenost s hyperstimulačním syndromem ? Hrozí mi po odběru vajíček a proto nevím,zda bude možný ET.Dík. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10480
25.1.09 19:19

Ahoj,
zkušenost mám, ET nakonec udělali (na moji žádost, dr. se do toho nechtělo), ale bylo mi neskutečně zle :? . Hlavně hodně hodně pij - 6 litrů za den, jez bílkoviny, pij iontové nápoje a hodně odpočívej. Držím palce :wink: J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
25.1.09 21:11

ahoj, znám holčiny, které to zažily a souhlasím, že je třeba hodně pít a odpočívat, a podle konkrétní situace bych se rozhodla, jestli jít do ETu nebo ne… určitě bych se řídila taky názorem lékaře, pokud mu tedy důvěřuješ :wink: .
Nikdy nevíš, jak můžeš skončit - třeba s kapačkama v nemocnici, ať se embryjka uchytí nebo ne. Mimča se můžou i zamrazit, zdraví je důležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
27.1.09 19:09

Ahoj! Tak já s tím teda mám zkušenost osobní a opravdu nzáviděníhodnou…
netušila jsem, že něco takového existuje a ani mě na to nikdo neupozornil. Následovalo obrovské břicho během asi jednoho týdne a v něm 10l tekutiny která mi tlačila na všechny orgány. nemohla jsem jíst, hýbat se, bylo mi neskutečně zle. skončila jsem v nemocnici, kde ale nevěděli co se mnou, museli mi dodávat externě bílkoviny a tak mi pořád opakovali jaký jsem pacient. 2× týdně jsem jezdila na odsávání té vody. už nikdy víc! těhu jsem nakonec přežila a mám zdravou holčičku, ale víceméně je to prý zázrak. Takže radím to samé…dej si bacha, fakt to není žádná sranda a jde při tom o život :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bogiska
9.2.10 22:05

Ahoj holky.. v pátek po konzultaci s dr.mi nakonec zavedl jen jedno a po prvnim pokusu mi nebylo tak,jako mi je teď po druhém.Odebrali mi 43 vajíček,což je na hyperstimulační syndrom prý jak dělaný.Hned se mi mírně zvětšilo po zákroku do druhého dne břicho,ale dalo se to snést.Čtvrtý den j byla na transferu(tedy v ten Pá),od toho se mi další den tak zvětšilo břicho,hrůza… j jak velryba,někdy se mi těžce dýchá a nadhazuje mi to až bolestně střeva,někdy je obtížné si dojít i na záchod,najim se a mám pocit,že mi břicho praskne… Dnes je úterý a sic je mi o malinko lépe,ale stále mi je mizerně.Dostala j radu,pít alespoň 3litry za den.Plodu by to uškodit prý nemělo.Ale kdy to odezní,to mi nikdo neřekl.Dr říkal,že výzkum dokázal,že nemá roli nic nedělání,klid atd… V ÚSPĚŠNOSTI OPLODNĚNÍ A POTÉ DONOŠENÍ MIMINKA žádný význam-takže je to v každém případě něco jiného,a tak tomu asi těžko dokážem předejít.. stejně j doma a snažim se mít klid a polehavat,jenže to někdy nejde… Přeju hodně zdaru.

• Citovat
  • Upravit
Caty
9.2.10 22:11

Tak hyperstimulák je sice životu nebezpečný, ale pokud je to opravdu už ta těžký, jinak lehký může mít vpodstatě každý, tak neboj, nesmíš zvracet, mít průjem a nějak hooooooooodně zle, jinak jak psaly holky, hooooooodně pít, hodně bílkovin a klid.držím palce. já měla taky hyperstimulák, ale slabší a zadařilo se jednomu mimískovi.

• Citovat
  • Upravit
372
24.2.10 09:17

Já měla taky OHSS a skončila jsem 14 dní v nemocnici na kapačkách a píchali mi injekce na zředění krve,dostala jsem to až po et dvou embrii,jedno se chytlo a mám 3 letou dceru,ted jdeme znova tak doufám,že to nedostanu je to hnus fialovej. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bogiska
24.2.10 11:42

Tak j v neděli po bolestech,které j nemohla utlumit jela v pondělí do nemocnice.Začala j v neděli večer krvácet a krvácim do dnes,bolesti j pryč a s nim i naděje na zdařený pokus.. takže,už po druhém IVF bez úspěchu :cry:
Před IVF j po delší době užívání léků na podporu pro otěhotnění otěhotněla mimoděl.v pravém vejcovodu a ten mi praskl,vzali mi ho i s pkodem.. Takže už mám jen jedem a ani tohle se nedaří.. Prý se mam dát dohromady,uklidnit se… a nemyslet na to… ..ale copak to jde? Kolem sebe mam tolik mamin,co tlačej kočárky,nebo maj hezky zakulacená bříška.. na internetu j všude miminka… achjo.. je to bolestivé a nemyslet NEJDE!

• Citovat
  • Upravit
mamba0
14.8.10 15:08

re

Prosim vas partnerka je po emb.trans.asi tyden,ted je 3 den v nemocnici,hrozne se ji spatne dycha,ma zvacsene brucho a stale ju zalieva naval tepla,zobrala niekolko kapaciek,dnes ju prevazaju do druhej nemocnice.
Je to podla vas Hyper.syndrom?
momentalne mam obavy aj ked doktory hovoria,že tento syndrom sa vyskituje dost casto pri takychto zakrokoch.

• Citovat
  • Upravit
12332
15.8.10 15:29

ahoj, podle toho co píšeš, by to mohlo být OHSS, držím palce, ať je přítelkyni brzy lépe a nejlépe těhotně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamba0
15.8.10 20:02

No tak po dnesnej navsteve partnerky,sme sa dozvedely ze jej tekutina zostava v brusnej dutine,dostava kapacky,a sestra vravela že to može trvat aj 2-3 tyždne a že jej možu opuchnut aj nohy,co vy na to,ma niekto stym to skusenost?

• Citovat
  • Upravit
12332
19.8.10 18:15

mambo,škoda,žes nenapsal SZ, držím palce, ať je přítelkyni lépe - mě bylo lépe hned, protože mi nedávali kapačky,ale odsáli tekutinu z břicha, udělali mi to přímo v CAR, v nemocnicích to bohužel neumí a běžně nedělají :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fidulka
4.6.12 11:55

Hyperstimulační syndrom nejhorší věc

Ahojky, chtěla bych se s vámi podělit o můj zážitek s hyperstimulačním syndromem. Byla jsem na IVF, stimulována Fostimonem. Moje vaječníky na „průměrnou“ dávku tj 3 inj. denně hooodně dobře reagovaly, udělalo se mi 28 vajíček. Při transferu embryjka po třech dnech už jsem měla nafouknuté břicho a pan doktor mě nechal doma s tím, že na kontrolu mám dorazit za týden. Po 5ti dnech jsem zažívala lehké zlepšení, chodila jsem víc na „malou“ než jsem vypila, tak jsem byla rozhodnutá, že se nechám uschopnit. V den kontroly ráno jsem měla ale daleko více nafouknuté břicho než den před tím. panu doktorovi jsem to řekla a on mi na to řekl, že to vypadá, že se miminko chytlo a že by mě tu rád viděl v nemocnici. Já odmítla. Druhý den odpoledne jsem zkolabovala. Manžel byl v práci, já ložnici v posteli a nebyla jsem ani schopná si zavolat pomoc, mobil jsem měla v obýváku.Říkala jsem si musim hodně pít, hodně pít..(vodu jsem na štěstí měla při posteli, vážně jsem hodně pila na radu lékařů). Zabralo to, mohla jsem vstát a to už byl manža doma a hurá do nemocnice na pohotovost. Tam si mě už nechali a dali na kapačky.Dostávala jsem cca týden 4 litry tekutiny kapačkami, aby mi naředili krev. Veškerou tekutinu, co jsem vypila mi šla do břicha. vůbec jsem nečůrala. Druhý den mi udělali do břicha dírku pomocí UZ, do ní hadičku s uzávěrem a ob den mi vypouštěli 2 litry tekutiny. I když bych se vypouštěla denně, ale nechtěli prý kvůli velké ztrátě bílkovin. Vaječníky jsem v té době měla zvětšené na 19,5 a 18 cm (původně cca 2,5 cm). Po týdnu jsem se dozvěděla, že miminko se opravdu chytlo a proto to dělá takovou neplechu, byla jsem hrozně šťastná, ale tahle fujtajblová věc byla ještě na začátku. Z katru jsem dostala infekci, takže anibiotika. Začly mi praskat žíly a voda z břicha se začla vlévat do dalších částí těla. Přirození jsem měla ve velikosti pomeranče, dali mi další vývod na močení. Voda mi napnutou kůží začla prosakovat ven z těla. Dále se vlévala do nohou a já měla přes stehna 92 cm! :cert: (jsem celkem drobnější postavy, mám 170cm a 58 kilo)Celý další týden jsem nemohla chodit a raději jsem nejedla aby se mi nechtělo nedej bože na „velkou“ To už jsem přemýšlela, aby mi to miminko vzali, stav se po 14ti dnech vůbec nezlepšoval a já měla nesnesitelné bolesti, nemohla jsem spát a v nemocnici mi žádné léky dát nemohli kvůli malé. Připadala jsem si chvílema jako zvířátko v ZOO, doktoři se na mě chodili dívat, poněvadž takhle kritickým syndromem trpí snad jen 0,5% žen, které postoupí IVF. Ale jooo, alespoň se na mě přiučili :lol: To mi bylo ještě řečeno, že mám kliku, že se mi to nedostává do plic, to by mi dali vývod i tam. Na příjmu mě doktorka uklidňovala, že udělají všechno proto, aby neublížili miminku a že to budou muka, taky už tušila, že se malá (dnes Maruška u mě v bříšku v 22 týdnu)chytla :-)Otoky začly ustupovat po třech týdnech, stále mě ještě vypouštěli.Po přesně měsíci mě pustili domů.Říkala jsem si NIKDY více! Maruška byla jediné embryjko ze všech 28, které přežilo. Už i nyní přemýšlím, že bych do toho šla znovu i za cenu tohodlee fuuuj :cert: Je zdravá, kope jak o život a já jí už tedkonc tak milujuuu :srdce: Příznaky měly vymizet do konce 3tího měsíce, to nikoli. Koncem 4tého měsíce jsem vaječníky stále měla zvětšené na 7 cm a zbytkovou vodu v břišní dutině.Ale tak to je asi individuální :nevim: Mno coož, 16 kilo nahoře už jsem letos měla díky té vodě, bříško mi nepopraskalo, alespoň je cvičené a připravené na Marušku. Moc děkuji sestřičkám a doktorům, kteří se o mě starali maminkovskou péčí v CARu v Apolináři. A na to jejich: „musíte vydržet“ dnes ráda vzpomínám i když jsem je tehdy málem přetrhla vejpůl!

• Citovat
  • Upravit
Jacquel1na
9.10.12 20:04

Ahoj holky. Právě ležím v nemocnici s hyperstimulačním syndromem. Naivně jsem si myslela že mě to nemůže potkat když dalších mých asi 20 kamarádek chodí darovat vajíčka docela běžně a žádná z nich neměla komplikace. Proto jsem ani na chvíli nezaváhala a šla také darovat. Po odběru mi začali strašné bolesti. Obrovské nafouknuté břicho. Chtělo se mi pořád zvracet ale nezvracela jsem. Nemohla jsem chodit a v posteli se ani otočit na bok. Snědla jsem tunu ibalginů. Nic nezabralo. Pátý den ležení jsem v noci dostala 39 horečky. To už se mi nezdálo a tak jsem jela na pohotovost kde mi řekli že s odběrem to nesouvisí a že mám asi dispolyptický syndrom.(Ze stresu a z nervů). Dali mi injekci a antibiotika at se rano hlasim u svého obvodního lékaře na krev a na ultrazvuk. Na ultrazvuku také nic nenašli no a na závěr mě konečně poslali na gynekologii. Tak mi doktor řekl o tekutině která je až ve střevních kličkách a ta způsobuje bolesti břicha a že mám slabší hyp.syn. at jdu domu beru léky a při zhoršení se ihned hlásit na pohotovosti gynekologie. Samozřejmě jsem se v noci vzbudila celá od krve. Do rána jsem přemýšlela jesti mám doma někoho budit a říct že krvácím. nebo spát s pocitem že to možná jsou o hodně předčasné měsíčky. počkala jsem tedy do rána a jela znovu na pohotovost. tam jsem čekala 3 hodiny v čekárně než mě vyšetřili. Ale nakonec si mě tady stejně nechali. Jsem na kapačkách a doufám, že je to poslední věc která mě po zákroku darování vajíček potká. Nic příjemného. A už nikdy více. Nechci nikomu radit, každý na to může reagovat jinak.

• Citovat
  • Upravit
1685
9.10.12 20:57

No tak tohle jsem ani číst neměla, zrovna dneska jsem se objednala na odběr do Olomouce. První bude jen konzultace, možná si to pak rozmyslím, já si teda nemůžu dovolit ležet několik týdnů v nemocnici. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí