Hypospadie - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
83
27.3.15 13:09
@Anonymní píše:
@JarčaDc nevim, nemuzu tvrdit ani tak ci tak. Ja veci resim trochu jinak. Moc drzim palce a pak dej vedet jak to dopadlo.

Děkuji, kéž by ale na operaci nemusel…budem tam 14 dní a mm prostě strach!!!I když mě každej uklidnuje, že to nic není…může se stát kdykoli a cokoli, od komplikací při operaci po píštěl… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
1.4.15 21:47

Dneska jsme dostali termin na operaci hypospadie a meatotomie na 6.5., takze jdeme za mesic na Bulovku…zase…poprve to bylo se starsim synem v jeho 15ti mesicich, tentokrat jdem s druhorozenym, v dobe operace mu bude akorat sest tydnu…ty brutalni cekacky jsou asi specialita jen Karlova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
1.4.15 22:03

@lagartita držím palceat se vše zdaří, nás to čeká 7.9 v Thomayerovce.Je to ještě pár měsíců ale už ted mam strach…snad nebudou komplikace a vše se podaří! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
1.4.15 23:12

@lagartita tak ať to dobře dopadne a malý je ok :palec: je zajímavý, že na Bulovce jsem rodila a vůbec neříkali, že se tam dá hypospadie operovat. Zmiňovali se jen o Motole :nevim: A naše dětská lékařka nám stejně nakonec vypsala žádanku na Karlov…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
2.4.15 20:46

@nesssinka třeba se tam od té doby co jste rodila (i když nevím jak je to dlouho) něco změnilo:) každopádně je vidět že Karlovka není jediná kde se pen.hyp.operují, jde to i jinde :) naštěstí! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
8.4.15 13:47

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale jsme čerstvě po operaci na Karláku, tak vám to třeba psychicky pomůže nebo zodpoví vaše otázky. Mikulášovi bude v létě 6 let a na 1 operaci jsme čekali 3,5 roku. 1.operaci jsme měli v červnu 2014 (vynoření penisu a příprava na 2 fázi operace). Na sále byl 5 hodin, na JIP 2 dny, kurtován jen když jsem musela odejít nebo přes noc, aby se nepřevrátil na bříško. domů jsme šli po 9ti dnech. Kontrola za 4 týdny, mohl se koupat doma v bazénu. Na veřejné koupání jsme mohli až po té kontrole. 2. operace v lednu 2015 (prodloužení močové trubice cca 7 cm), na sále byl zase cca 5 hodin, 2 dny na JIP, v nemocnici celkem 16 dnů. Nakázáno 6 týdnů klidu, pak mohl už i do bazénu. Moje osobní zkušenost je, že se starším dítětem je to jednodušší v tom, že mu vysvětlíte, kde si nesmí sahat a proč. Nevýhodou je, že si vše pamatuje a nerad vzpomíná (a asi nezapomene). Co jsem tam zažila malé dětičky, neměly to maminky jednoduché je udržet v postýlce a kurtovaly, protože by nedělaly nic jiného, než je držely. Když už pak mohly z postýlky na kočárek nebo se projít, bylo to veselší. Já byla na Karláku spokojená, co se týče lékařů, nemám výhrad, vše vysvětlí, jsou empatičtí. Se sestrami přeci jen trávíte více času a ne vždy si lidi sednou, ale co se týče profesionality, vše OK. Budete-li mít dotaz, napiště ráda zodpovím, případně, budu-li umět, poradím :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
16.4.15 16:08

Holky, veliké díky za tuto diskuzi. Zrovna jsem si říkala, že bych měla na Karlák zavolat informovat se na termín. Ale jak to tu čtu, asi marnost očekávat, že se syn dostane na řadu do třetích narozenin, které má v říjnu. Půjde do školky a já jsem si přála, aby už to měl za sebou. Ve stoje se mu strašně špatně čůrá, pohodlnější je to v sedě. Co by na to asi říkali ostatní kluci ve školce? Byl by terčem posměchu… Takže rozhodnuto, sednu k netu, najdu čísla, obvolám Republiku a pojedu klidně na Moravu, když to bude nutné. Na Karláku syn čeká 14 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
16.4.15 19:01

Ebirka, Miky si musel při čůrání sedat, má staršího bráchu, tak mu to bylo divný, ale nechal si to vysvětlit. Ve školce nebyl nikdy obětí výsměchu i venku pamatuji, že když ho viděly jiné děti čůrat na holku a ptaly se ho na to proč, řekl jim, že půjde na operaci a pak bude čůrat jako bráška. Pan doktor nám říkal, že to děti do 6 let tak neřeší a měl pravdu. Já na Karlák nedám dopustit, projela jsem spoustu diskuzí a vždy z toho vyjde nejlíp ten Karlák. Mohli jsme jít do Hradce Králové, ale raději jsem si 3 roky počkala a stálo to za to. Rozhodnutí je na vás, ale neodsuzujte Karlák jen proto, že se tam dlouho čeká. Držím palečky, ať vše dobře dopadne, a kdyby vás o Karláku něco zajímalo, napište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
16.4.15 20:52

@Markéta34
Markét, děkuju, mám z toho hlavu jak pátrací balón. Já jen vím, jak děti dokážou být zlé, taky jsem nebyla dokonalá holčička a jak si na mě smlsly. Ale máš pravdu, že vysvětlováním a neděláním problému, kde není, se to asi ukočírovat dá. Míšanovi to právě divné nepřijde, že čůrá v sedě, má starší ségru. Takže otázky proč? zatím u nás nejsou. Ty přijdou až v té školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
17.4.15 18:56

Holky necetla jsem vse, ale nedelejte si hlavu z toho ze budou ve skolce deti tercem vysmechu kvuli tomu ze curaji v sede.Ja se u nas setkala ze sedi i zdrave deti protoze jim to ucitelky rekly aby necurali kluci vsude kolem-u koho byl problem.Deti ve skolce to opravdu neresi ;-).syn tedy cura ve stoje, ale nez zacal byt bez plin taky jsem to resila co bude az bude ve skolce. drzte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
8.5.15 13:32

Ahoj vsem, hlasim se z Bulovky…vcera operovali syna (7 tydnu) - hypospadii a k tomu mu rozsirovali mocovou trubici. Je to moje druha zkusenost s doktorem Kotrnochem (1.synovi operoval hypo a migrujici varle v 15.mesicich) a i kdyz je brzy na zavery z druhe operace, jsem s pristupem spokojena. Pokud bude vse v poradku, zitra vyndaji cevku a jedeme domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.5.15 10:13

@JarčaDc Ahoj, máme jít na konzultaci do Krče 3.6.2015 syn má hypospadii. Víš už prosím nějaké informace ohledně operace (čekací doba atd) a ubytování s rodičem.
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.5.15 10:21

@JarčaDc Aha, už jsem překlikla o stránku dál termín tak rychle ty jo. Také bych chtěla v září. Synovi bude v listopadu 6 let a chci to stihnout dřív. Byli jste u doktora Holého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.5.15 10:57

Jinak info ke Krči - Thomayerova nemocnice. Operuje tam doktor Holý - je to odchovanec pana doktora Kočvandy z urologické Karlák. Dodělal asi před půl rokem atestaci na dětskou urologii. Ta atestace se studuje 7 let. Je mi cca 42 let.
Dřív se hypospadie v Krči operovala, ale odešel pan doktor a nikdo nebyl. V celé ČR je jen 13 doktorů na hypospadii dětskou. Je to mazec co. Já se synem chodila na Karlák, opravdu je tam čekačka na operaci cca 3 roky. Synovi je 5,5 let a stále není po operaci. Už mě to trochu neba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
21.5.15 19:42

@sazeto Byly jsme v Thom.nem. 3.3.na konzultaci. Syn má pen.hyp.2stupně…po konzultaci nám pan DOKTOR HOLÝ už chtěl dát oper. termín za 3 týdny…ale syn měl zrovna angínu a já chci aby si ještě užil léto, takže jsme domluveni na příjem 6.9. a operace 7.9. kdyby onemcněl tak až za 3týdny po nemoci…pan doktor říkal že pracoval na Karláku, tak ví jak to tam chodí a říkal že se nediví že jsme si našly místo pro operaci jinde. Napíšu ti co bylo řečeno mě, po operaci 4–5 dní na JIPu, tam být s malým nemůžeš, ale můžeš se nechat ubytovat na nem. ubytovně 250kč/den. Nebo využít toho, pokud máš v Praze známý, tak být u nich, já ale chci být co nejblíž malému…takže dám ty peníze za ubytovnu! Budu si za nim moct jít kdy budu chtít. Děti se neuvazujou, dávají jim sedativa, takže i když tam příjdeš, vnímá tě, ale je tlumený. Po těch dnech strávených na Jip jdeš s malým už na pokoj, na vícelůžkový nebo si můžeš zaplatit pokoj, kde budeš s malym sama za 300kč (není to nadstandart-ten je za 950) já si ještě musim zjistit jak je to s jídlem atd. Pokoj kde budu s malým sama chci hlavně proto že jsem epileptička a pokud by jsme byly na vícelůžkovym, obávám se že bych se moc nevyspala což by spustilo mé záchvaty a přidělalo práci jiným doktorum z oblasti neurologie a nakonec bych musela být hospit.sama.Jestli chceš tel. na Thom.nem. tak tady je,261 081 111 je to ustředna. Řekni že chceš dětskou chir. ambulanci a tam se domluv se sestrou na datu konzultace.My jsme jely na konzult. po třech týdnech od zavolání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí