Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Prosím o zachováni anonymity, zatím jsme ve fázi plánovaní. Děkuji. Holky moc prosím o radu, mám dum, ke kteremu chci pristavit další jednotku.Ale ted řešíme s přítelem úvěr, zda je možné aby on si zadal o hypotéku, když pozemek je můj. Nebo je v tomto případe dostupnější úvěr? Jedna se cca o 500 000tis. Víme, ze se musíme obrátit na poradce, ale víc hlav víc víděkuji.
Pokud hypo tak by musel být partner spolumajitel ![]()
@Anix nemusí, pokud majitel bude souhlasit se zástavou. Manžel má taky hypo na sebe, ale barák je jen můj ![]()
Děkuji za odpovědi, zatím nejsme manžele, hlavně z důvodu hypotéky( mám dvě děti).Tak jsem zvědavá jak to bude
a propo z hlediska úroku bude nejspíš výhodnější hypoteka, ze? vim, ze se ptam jak blba, ale ani jeden ještě nemáme žádné úvěry apod.
@kamiŠ
Proběhla změna od 1.1.2014, možná se pletu, třeba se to týkalo jen novostaveb ![]()
@Anix joo ták, změny nesleduju, už to máme pár let ![]()
Anonymní, ovšem, hypotéka je úrokově nejnižší ![]()
Hypotéka je také úvěr, jen pro přesnost.
Z hlediska ceny za půjčení peněz je hypotéka nejvýhodnější - pokud se na ni dosáhne.
500.000,– by se ještě dalo získat ze stavebního spoření a bez zástavy, ale podmínky (úroky) budou méně příznivé.
Můžu vám k tomu říci podrobnosti, ale asi přes SZ. Zachovám anonymitu.
Prosím o zachováni anonymity, zatím jsme ve fázi plánovaní. Děkuji. Holky moc prosím o radu, mám dum, ke kteremu chci pristavit další jednotku.Ale ted řešíme s přítelem úvěr, zda je možné aby on si zadal o hypotéku, když pozemek je můj. Nebo je v tomto případe dostupnější úvěr? Jedna se cca o 500 000tis. Víme, ze se musíme obrátit na poradce, ale víc hlav víc ví
děkuji.