Hypotéka a rodičák

20
8.4.15 17:26

Hypotéka a rodičák

Ahojky, holky chtěly jsme s přítelem žádat o hypotéku, ale zjistilo se že mu nic nedaj ještě 3 roky, ale já jsem naprosto čistá a vše jsem splácela tak jak mám. Od prvního dubna jsem nastoupila zpět do práce kde budu mít 14 000- 15 000 čistého plus ještě rok a čtvrt 7 100 rodičák…Co když budu žádat sama s jedním dítětem na jakou častku dosáhnu? V jaké bance berou rodičák a počítají ho vůbec do příjmů?
Děkuji moc za odpovědi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4798
8.4.15 18:07

@alienkaa já sem trochu jinej případ.. My už půjčku máme, barák je pozastavenej u Lišky, půjčka je asi na 950tis.. teď chcem dorekonstruovat a půjčujem si refinancováním dalších 500tis zase u Lišky a pučej nám v pohodě i když já teď mám čerstvě mateřskou.. Půjčili by nám i milionn prý.. Manžel má za sebe asi dost vysoký příjmy..
Takže se zkus zeptat po nějakým stavebním spoření a z něho následně úvěr..
Jinak nebýt už té zástavy, tak sme chtěli jít do Fia.. Ti maj na netu i kalkulačku, tak si tam můžeš zadat vaši situaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
8.4.15 18:08

Zasla bych osobne do banky a zeptala se.. Nekjednodussi to mas u te sve, maji tam tvou historii. Jinak ma kazda banka na svych strankach kalkulacku, tam bys mohla priblizne zjistit, kolik ti řádově pujci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.4.15 18:22

@alienkaa rodičák jako příjem bere KB, takže to zkus tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
8.4.15 18:59

Myslím, že rodičák jako příjem berou všichni, prostě jakýkoliv pravidelný příjem - i třeba peníze z pronájmu bytu atd. se počítá jako příjem pro posuzování hypotéky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16237
8.4.15 19:03
@lumpisek píše:
Myslím, že rodičák jako příjem berou všichni, prostě jakýkoliv pravidelný příjem - i třeba peníze z pronájmu bytu atd. se počítá jako příjem pro posuzování hypotéky

No někde opravdu ne, a nejčastěji nevezmou v potaz opravdu nastavenou částku rodičáku, ale uznají ho všem jako příjem částky třeba 4-5000 (bez ohledu na to, že ženská bere třeba těch 11500).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.4.15 19:13

@alienkaa v Raiffeisen brali taky rodičák jako příjem, ale ne celý, něco kolem 4000, lehce přes. Budou po tobě ale chtít 6 po sobě jdoucích výpisů z účtu s příjmem - výplata, rodičák,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
8.4.15 20:28

Takže v některých bankách berou..a jak dlouho ho musím ještě pobírat aby mi ho počítal? Končí mi za rok a čtvrt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.4.15 21:56

@alienkaa

@atominnka píše:
@alienkaa v Raiffeisen brali taky rodičák jako příjem, ale ne celý, něco kolem 4000, lehce přes. Budou po tobě ale chtít 6 po sobě jdoucích výpisů z účtu s příjmem - výplata, rodičák,...

min 6m zpětně a nám stačilo říct, jak dlouho cca budu jestš rp brát. ale neřešili to nijak zvlášt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
9.4.15 12:43

Mně rd banka započítala celý a stačilo jim jenom potvrzení z úřadu. Z práce kde jsem na DPČ chtěli potvrzení o příjmu. Měli jenom podmínku DPČ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
9.4.15 12:47

Jo a to DPČ chtěli minimálně 6 měsíců zpět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.21 15:09

Dobrý den měla bych dotaz :) mám hypotéku už přes 3,5 roku a skoro 3 roky už jsem na rodičáku. Dostala sem ji ještě před nástupem na mateřskou :) a muj dotaz zní jestli by nějak vadilo když bych po rodičáku zůstala v domácnosti? Peníze mi na účet chodí od partnera takže podmínku hypotéky na to kolik mi musi měsíčně přijít na účet splnuji. Jde mi jen o to jestli by banka viděla problém v tom že nepracuji a nebo je to jedno hlavně když platim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
5.2.21 15:16

@Benjaminek120 bance je úplně volný jestli chodíš do práce, nebo ne. Oni si hlídají pouze tvoje platby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
5.2.21 15:19
@Benjaminek120 píše:
Dobrý den měla bych dotaz :) mám hypotéku už přes 3,5 roku a skoro 3 roky už jsem na rodičáku. Dostala sem ji ještě před nástupem na mateřskou :) a muj dotaz zní jestli by nějak vadilo když bych po rodičáku zůstala v domácnosti? Peníze mi na účet chodí od partnera takže podmínku hypotéky na to kolik mi musi měsíčně přijít na účet splnuji. Jde mi jen o to jestli by banka viděla problém v tom že nepracuji a nebo je to jedno hlavně když platim :D

Bance jde jen o prachy, přijdou, víc neřeší.

Příspěvek upraven 05.02.21 v 22:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.2.21 15:22

Ne bance je to uplne jedno, hlavne ze odchazi splatky hypoteky…

Spis me zarazi, ze se nekdo na takovou trivialnost musi ptat… 8o :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel