Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky, holky chtěly jsme s přítelem žádat o hypotéku, ale zjistilo se že mu nic nedaj ještě 3 roky, ale já jsem naprosto čistá a vše jsem splácela tak jak mám. Od prvního dubna jsem nastoupila zpět do práce kde budu mít 14 000- 15 000 čistého plus ještě rok a čtvrt 7 100 rodičák…Co když budu žádat sama s jedním dítětem na jakou častku dosáhnu? V jaké bance berou rodičák a počítají ho vůbec do příjmů?
Děkuji moc za odpovědi:)
@alienkaa já sem trochu jinej případ.. My už půjčku máme, barák je pozastavenej u Lišky, půjčka je asi na 950tis.. teď chcem dorekonstruovat a půjčujem si refinancováním dalších 500tis zase u Lišky a pučej nám v pohodě i když já teď mám čerstvě mateřskou.. Půjčili by nám i milionn prý.. Manžel má za sebe asi dost vysoký příjmy..
Takže se zkus zeptat po nějakým stavebním spoření a z něho následně úvěr..
Jinak nebýt už té zástavy, tak sme chtěli jít do Fia.. Ti maj na netu i kalkulačku, tak si tam můžeš zadat vaši situaci..
Zasla bych osobne do banky a zeptala se.. Nekjednodussi to mas u te sve, maji tam tvou historii. Jinak ma kazda banka na svych strankach kalkulacku, tam bys mohla priblizne zjistit, kolik ti řádově pujci..
Myslím, že rodičák jako příjem berou všichni, prostě jakýkoliv pravidelný příjem - i třeba peníze z pronájmu bytu atd. se počítá jako příjem pro posuzování hypotéky
@lumpisek píše:
Myslím, že rodičák jako příjem berou všichni, prostě jakýkoliv pravidelný příjem - i třeba peníze z pronájmu bytu atd. se počítá jako příjem pro posuzování hypotéky
No někde opravdu ne, a nejčastěji nevezmou v potaz opravdu nastavenou částku rodičáku, ale uznají ho všem jako příjem částky třeba 4-5000 (bez ohledu na to, že ženská bere třeba těch 11500).
@alienkaa v Raiffeisen brali taky rodičák jako příjem, ale ne celý, něco kolem 4000, lehce přes. Budou po tobě ale chtít 6 po sobě jdoucích výpisů z účtu s příjmem - výplata, rodičák,…
Takže v některých bankách berou..a jak dlouho ho musím ještě pobírat aby mi ho počítal? Končí mi za rok a čtvrt…
@atominnka píše:
@alienkaa v Raiffeisen brali taky rodičák jako příjem, ale ne celý, něco kolem 4000, lehce přes. Budou po tobě ale chtít 6 po sobě jdoucích výpisů z účtu s příjmem - výplata, rodičák,...
min 6m zpětně a nám stačilo říct, jak dlouho cca budu jestš rp brát. ale neřešili to nijak zvlášt
Mně rd banka započítala celý a stačilo jim jenom potvrzení z úřadu. Z práce kde jsem na DPČ chtěli potvrzení o příjmu. Měli jenom podmínku DPČ.
Dobrý den měla bych dotaz
mám hypotéku už přes 3,5 roku a skoro 3 roky už jsem na rodičáku. Dostala sem ji ještě před nástupem na mateřskou
a muj dotaz zní jestli by nějak vadilo když bych po rodičáku zůstala v domácnosti? Peníze mi na účet chodí od partnera takže podmínku hypotéky na to kolik mi musi měsíčně přijít na účet splnuji. Jde mi jen o to jestli by banka viděla problém v tom že nepracuji a nebo je to jedno hlavně když platim ![]()
@Benjaminek120 bance je úplně volný jestli chodíš do práce, nebo ne. Oni si hlídají pouze tvoje platby.
@Benjaminek120 píše:
Dobrý den měla bych dotazmám hypotéku už přes 3,5 roku a skoro 3 roky už jsem na rodičáku. Dostala sem ji ještě před nástupem na mateřskou
a muj dotaz zní jestli by nějak vadilo když bych po rodičáku zůstala v domácnosti? Peníze mi na účet chodí od partnera takže podmínku hypotéky na to kolik mi musi měsíčně přijít na účet splnuji. Jde mi jen o to jestli by banka viděla problém v tom že nepracuji a nebo je to jedno hlavně když platim
Bance jde jen o prachy, přijdou, víc neřeší.
Příspěvek upraven 05.02.21 v 22:29
Ne bance je to uplne jedno, hlavne ze odchazi splatky hypoteky…
Spis me zarazi, ze se nekdo na takovou trivialnost musi ptat…
![]()