Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Také co by jste na mém místě udělali? Napsat předmanželskou smlouvu? Ale co do ní? Děkuji.
Poraď se s právníkem. z Ale jinak bez souhlasu přítele se k podílu z domu nedostaneš.
@Zumpa píše:
Ona ta osoba moc chytrá není, ona si jen dává tu práci, že plno věcí dohledává na internetu a pak je sem postuje. Většinou se snaží dobře poradit, palec nahoru, ale tady tohle je faul jako prase. Nicméně každý má právo na chyby.
jj, ale kdyz pise „sectele“, tak pise rozumne, bez invektiv a ustepacneho tonu. dnes chce udelat z autorky hlupaka (o tom, ze i uvodni prispevek nebude od moc chytre zenske, o tom nemluve, chytra OU by ji poradila pravnika, dnesni Ou, chtela jen zesmesnit). nekde tu i zaznelo, zda ou neni alkoholicka bo nekdy pise jak chytra zenska, jindy, jak po dvou lahvich cerveneho
Nechala bych hypotéku a dům převést částečně na sebe… A zařídila spolecny účet. Jinak nechápu jak lidi můžou mít oddělené účty a každý platit,, to svoje,,… ![]()
Jinak z části domu jako takového nic nedostaneš. Jen z toho co jsi do něj investovala…
@mackA159y právě ještě otázku společného účtu nemáme vyřešenou
já mám vzor v našich, kterým společný účet funguje perfektně, ale přítel je zvyklý, že jeho rodiče mají účet zvlášť. Na jednu stranu bych nechtěla řešit takové to „já platila minule, teď jseš na řadě ty“, ale jsem dost šetřivá a bojím se, že bych mu pak každou koupenou blbost vyčítala ![]()
@markytka3 píše:
jj, ale kdyz pise „sectele“, tak pise rozumne, bez invektiv a ustepacneho tonu. dnes chce udelat z autorky hlupaka (o tom, ze i uvodni prispevek nebude od moc chytre zenske, o tom nemluve, chytra OU by ji poradila pravnika, dnesni Ou, chtela jen zesmesnit). nekde tu i zaznelo, zda ou neni alkoholicka bo nekdy pise jak chytra zenska, jindy, jak po dvou lahvich cerveneho
Nevím, ja @Ou nějak nesleduji, nicméně má mé sympatie v tom, že se fakt snaží poradit, dá si tu práci, že k tématu najde relevantní informace, které si většinou chytrostí a pracností neobdařený zakladatel může najít sám, ale neudělá to.
@Anonymní píše: @mackA159y právě ještě otázku společného účtu nemáme vyřešenou
já mám vzor v našich, kterým společný účet funguje perfektně, ale přítel je zvyklý, že jeho rodiče mají účet zvlášť. Na jednu stranu bych nechtěla řešit takové to „já platila minule, teď jseš na řadě ty“, ale jsem dost šetřivá a bojím se, že bych mu pak každou koupenou blbost vyčítala
No být tebou tak si to před svatbou ještě ujasnim. Ono na rodicaku ti silně poklesne příjem… Je tu dost témat o tom jak ženský zijou z celého rodicaku, a chlap vesele utrácí.. My hypotéku nemáme, ale dům je chlapa. Až si budeme brát společně hypo, jelikož samotnýmu mu ji nedaj, převedeme dům do SJM… Nicméně mi nevadí ani nic nevlastnit… Já dotoho baráku investuju celkem dost, rozvodu se zatím nebojím.. Ani o něm nepřemýšlím. Stejně by mě neměl z čeho vyplatit ![]()
@Anonymní píše: @mackA159y právě ještě otázku společného účtu nemáme vyřešenou
já mám vzor v našich, kterým společný účet funguje perfektně, ale přítel je zvyklý, že jeho rodiče mají účet zvlášť. Na jednu stranu bych nechtěla řešit takové to „já platila minule, teď jseš na řadě ty“, ale jsem dost šetřivá a bojím se, že bych mu pak každou koupenou blbost vyčítala
Hele vůbec si nenech kecat do toho, jestli v manželství společný účet a nebo ne. Je to vaše věc a hlavní je to, aby vám to vyhovovalo. My máme každý zvlášť pořád a jeden spořící dohromady a víme, co kdo platí. Je to jen a jen na vás.
Zkusím téma společného účtu dneska nadhodit co on na to. Když jsme se o tom bavili naposledy (což bylo ale ještě dlouho před tím než jsme začali plánovat svatbu), tak prý je podle mého lepší mít dva účty z bezpečnostního hlediska (jako kdyby se nám na jeden někdo naboural a celýho vysál). Navíc jsem si jistá, že by nás s dítětem nenechal živořit jen na rodičáku (i když po čtení diskuzi na emiminu už počítám se vším
).
@Anonymní píše:
Zkusím téma společného účtu dneska nadhodit co on na to. Když jsme se o tom bavili naposledy (což bylo ale ještě dlouho před tím než jsme začali plánovat svatbu), tak prý je podle mého lepší mít dva účty z bezpečnostního hlediska (jako kdyby se nám na jeden někdo naboural a celýho vysál). Navíc jsem si jistá, že by nás s dítětem nenechal živořit jen na rodičáku (i když po čtení diskuzi na emiminu už počítám se vším).
Hele, to si může odklánět i ze společného účtu a nebo tam posílat třeba málo. To ti fakt společný účet nezajistí.
By mě zajímalo proč se berete když se cizích ptáš jak zajistit aby tě budoucí a nastávající nevojebal případně jak bys mohla vojebat jeho.
V téhle situaci bych svatbu neprosazoval. Možná s dobrou manželskou smlouvou.
@Lexter jestli neumíte číst, tak píšu, že ho nechci oškubat, ale nechci se jednou ocitnout s holým zadkem a dvouma děckama
Zajimalo by mě jak to máte vy, když na to máte takovýhle pohled ![]()