Hypotéka, rodičák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
21.9.21 14:05
@Anonymní píše:
Omlouvám se, zapomněla jsem dodat. Sama nežiji, mám přítele a ten má samozřejmě příjem.
Jen bohužel on se nemůže počítat se mnou, ma dluh díky svojí matce, ta ale dává každý měsíc peníze. Ale bohužel, dluh je na jeho jméno. Víc toto řešit nechci :)

No, přítelem s dluhem si bonitu moc nevylepšíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.9.21 14:07
@NicknackEK píše:
Není pravda - my máme 100%hypoteku -jen je část brána jako tzv. “Meziuver”;-).ale každopádně byt zakladatelkou, jdu do toho jen v případě, ze nám zatajila manžela s dobrým příjmem😁

Ne, nemáš 100% hypotéku, máte úplně normální hypo a část zafinancovanou úvěrem ze stavebního spoření, že? To je dost rozdíl a u některých bank už to je problém… požedují opravdu vlastní zdroje, ne zdroje z úvěru…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.21 14:10

@unuděná proto jsem ho nevypadala výše.
Chci řešit hypo pouze na sebe, nic jiného nám nezbývá.

Těch 100k je našetřeno na hypotéku. Nepatří do toho Železná rezerva :)

• Citovat
  • Upravit
162
21.9.21 14:10
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Než se ztrapním touto otázkou někde jinde, chci se zeptat tady :P Vím, že tu jsou lidi, kteří tomu rozumí a mohli by mi i poradit.

Je mi 22, jsem na rodičáku, ten mám na 4 roky, takže měsíčně mám 6900,–. Našetřeno mám 100k.

Podle kalkulačky dosáhnu na Hypo 745 200,–, a svých 186 300,–

Chci si vzít hypotéku co nejdřív, proč platit někomu nájem, když to mohu vrážet do svého. A hlavně, bude potřeba jít do většího bytu, a to je zase více peněz :roll:

Dají mi někde s takovým rodičákem hypo, abych mohla mít vlastních jen 10%??

Na netu jsem něco našla, ale zajímají mě caše zkušenosti :P

Ps: mám šikovné lidi v rodině, a předběžně vím, že by taková hypotéka stačila..

Každopádně budu ráda i za všechny názory :cert:

A já bych zkusila zajít do banky :palec: asi stejně bydlíš v jinačí lokalitě, kde se žádné příspěvky nepobírají 8) byt je osobní nebo družstevní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
21.9.21 14:11

To je sice bezva platit radsi hypoteku nez najem, ale kdyz to neni mozne, tak to neni mozne. Nevidim bydleni v najmu jako nejakou zivotni tragedii. To si chces brat sama na sebe? Parnera nemas? S tím ani nepocitej. Rodicovsky prispevek je davka od statu. Hodne bank to ani jako prijem nebere, nebo jenom z casti. Hypo ti na to nikdo ani nahodou neda. Leda v pripade, ze by se nekdo normalne vydelavajici upsal do hypoteky s tebou. Nekde jeste staci 750 tis na byt? To je na sídlišti v Chanove?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.21 14:11
@Anonymní píše:
Chci řešit hypo pouze na sebe, nic jiného nám nezbývá.Těch 100k je našetřeno na hypotéku. Nepatří do toho Železná rezerva :)

A jak si představuješ, že v bance obhájíš fakt, že bys měla splácet třeba 10000,–/měsíčně a tvůj příjem je jen 6900,–? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.9.21 14:19
@unuděná píše:
A jak si představuješ, že v bance obhájíš fakt, že bys měla splácet třeba 10000,–/měsíčně a tvůj příjem je jen 6900,–? :mrgreen:

Při necelým milionu bude splácet tak třiapůl tisice, ale to nic nemění na faktu, že jí hypotéku bez dalšího spolužadatele nikdo nedá.

• Citovat
  • Upravit
53190
21.9.21 14:20
@Janli píše:
Při necelým milionu bude splácet tak třiapůl tisice, ale to nic nemění na faktu, že jí hypotéku bez dalšího spolužadatele nikdo nedá.

I tak by to asi neukecala. Že by jí jako stačily 3000,– na živobytí pro ní a dítě? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
21.9.21 14:21
@Janli píše:
Ne, nemáš 100% hypotéku, máte úplně normální hypo a část zafinancovanou úvěrem ze stavebního spoření, že? To je dost rozdíl a u některých bank už to je problém… požedují opravdu vlastní zdroje, ne zdroje z úvěru…

Oprava:-) - máme 90% hypoteku a 10%meziuver - vše u ČSOB..chtěla jsem tim reagovat na fakt, ze není prakticky potřeba mít 10-20% opravdu “vlastní zdroje”, ale lze takto dosáhnout bydlení i bez toho, aniž by mel člověk našpórováno;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.21 14:27

Dobře chápu, mě nic nedají. Protože mám malý příjem.

Budu tedy zadat s mou mamkou

Kdyby někdo chtěl ještě poradit, dodat zkušenost, budu ráda :)

• Citovat
  • Upravit
35594
21.9.21 14:29

To ti fakt nikdo nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
21.9.21 14:29
@Anonymní píše:
Chci řešit hypo pouze na sebe, nic jiného nám nezbývá.Těch 100k je našetřeno na hypotéku. Nepatří do toho Železná rezerva :)

V Brně za takový peníz nekoupíš pomalu ani garáž. Ten byt za 750 tis by musel být v nějaké ultra ciganskem ghettu nebo totálně zdevastovaná garsonka.

Jinak příjmy máš mizivý, to bude problém. Navíc stačí u přítele problém u mamky a dluh si bude muset řešit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
21.9.21 14:31
@NicknackEK píše:
Oprava:-) - máme 90% hypoteku a 10%meziuver - vše u ČSOB..chtěla jsem tim reagovat na fakt, ze není prakticky potřeba mít 10-20% opravdu “vlastní zdroje”, ale lze takto dosáhnout bydlení i bez toho, aniž by mel člověk našpórováno;-)

Jop. Ale koukala ses, kolik tě těch 10-20% v reálu stojí? Banky to tak obchází, jelikož na tom luxusně vydělají. A i tak na to musí mít člověk příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
21.9.21 14:33
@Anonymní píše:

Kdyby někdo chtěl ještě poradit, dodat zkušenost, budu ráda :)

Já bych v životě do mých dluhu rodiče netahal. Cokoliv se poděla a ty ji stáhneš sebou jako velkej kámen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.9.21 14:43
@Anonymní píše:

Kdyby někdo chtěl ještě poradit, dodat zkušenost, budu ráda :)

8o A mamka za tebe taky bude platit, až se něco podělá?
Prosímtě nebuď hloupá a počkej alespoň do doby, než začneš vydělávat. Založ si spořicí účet a odkládej na něj každý měsíc očekávanou splátku hypotéky a aspoň uvidíš, jak jsi nebo nejsi schopná to splácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí