Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Platit nic nebude.
Ona chce zahradu, o kterou díky rozvodu přišla. Bude k nám jezdit na víkendy.A do 1m úplně v pohodě nemovitost najdu. Staci hledat Přítel je zedník, takže si vše opraví sám.
Počkat tak chceš barák a nebo byt? Ty jako zvládneš najít za měsíc byt se zahradou a ještě k tomu za 750 tisíc? Jako moje ségra kdyby kupovala být za 700 ale je to tak 8 let zpátky, ještě k tomu v malém městě a taky dl toho vrazili další peníze za opravy atd.
@Anonymní píše:
Platit nic nebude.
Ona chce zahradu, o kterou díky rozvodu přišla. Bude k nám jezdit na víkendy.A do 1m úplně v pohodě nemovitost najdu. Staci hledat Přítel je zedník, takže si vše opraví sám.
Ty jsi ale kecka
Za tyhle peníze neseženeš pomalu ani pozemek, natož barák se zahradou
Možná tak původní zdevastovaný byt 1kk někde v Chomutově. Ale třeba mě překvapíš, pošli nějakou nabídku, ať víme, co hledáš.
A zručný zedník je sice fajn, ale k čemu ti bude dobrý, když nebudou peníze na materiál?
@Anonymní píše:
Platit nic nebude.
Ale pokud bude tvym rucitelem maminka, tak musis pocitat s tim, ze ti pokrati dobu splaceni (davaji ji totiz jenom do 65 let), takze misto 35let, bys mohla splacet pouze napr. 15 a to ti zase udela velky skok ve splatce… Nasi nam totiz chteli rucit, ale s timhle jsme nepocitali ![]()
A uprimne, je super, ze pritel je zednik, ale material na stavbu ted stoji 2× tolik co pred pul rokem a pokud mas taktak na splatku hypoteky, tak tezko z toho budes platit stavbu…
Rada pro tebe: teoreticky si vypocitej, kolik bys platila hypoteku + navic na baraku jsou tak 3× vetsi naklady na bydleni, nez v byte. Ty penize si kazdy mesic posilej na sporici ucet. Pokud to zvladnes minimalne rok az dva bez problemu platit, tak bych do hypoteky sla. V opacnem pripade ne.
@Anonymní píše:
Platit nic nebude.
Já už začínám přemýšlet nad trollem. A tu rekonstrukci chcete platit z čeho? Když si úplně na krev vezměte hypo s preklenovakem? Jako takové finanční diletanstvi se jen tak nevidí. Skončíte, že budete mít dluhy kam se podíváte a budete bydlet v rozpadající se ruině.
@martina.se píše:
Ani omylem. Protože musíš mít minimálně 20 procent našetřeno a víc jak půlka příjmu nesmí jít na náklady- nejen hypo, ale i energie atd. Navíc pokud kupuješ byt, tak nájem je jen malá položka, počítej i třeba fond oprav atd.. kde bys na to chtěla vzít? Brala jsem 7 let zpět hypo na byt, částka 800 tis, splátka plus mínus 6, ale dalších 6 tis byly energie a fond oprav. Jsi fakt snílek, to je neskutečný.. já mám teď problém s refinancem a to mám nemovitost v hodnotě 5mega a rodicak 30 tischci jen mega a půl a je to boj jako sviňa..
Ne, energie se do toho nepočítají. Čistě jen splátky mohou dělat max 50% příjmu.
Tak jo zakladatelko máš pravdu všude je spousta domů co si můžeš pořídit ale né o moc lepších než je tohle https://www. sreality. cz/detail/prodej/dum/rodinny/nova-rise-nova-rise-na-hrade/1940822876#img=16&fullscreen=false a uvědom si co do toho padne peněz
Dobře, děkuji za otevřené oči.
Ano, je to chci a chci, dupy dup.
Proto jsem se začala ptát pouze tady aby jsem se neztrapila někde jinde.
tady se to bude hodit aspoň dalším snílkům, jako jsem já. ![]()
Je sice pravda, že si privydelavam, ale jsou to peníze na ruku.
Opravdu teoreticky mi to vychází v pohodě, ale prakticky vůbec ![]()
Škoda.
Myslela jsem to jen dobře pro nás, protože by jsme platili měsíčně méně za hypo a do svého, než někomu nájem. Jsem mladá a chci to řešit fakt co nejvíc. ![]()
Ale stejně jednou všem děkuji ![]()
Mimochodem, muze mi tedy někdo vysvětlit, co se ještě financuje? Krom toho, že musím potom mít hned 20% svého?? Daň, provize? Dost jsem si četla, ale chci vědět jak je to v realitě
děkuji
Snad někomu je tato diskuze užitečná
Zase bych nebyla tak dramatická, já koupila domek na jižní Moravě za 850.000,–, 3+1, zahrada 600m. Je to, pravda, v malé vesnici. Domek hnedka k bydlení,,,já si ho sice trošku rekonstruuju, ale nemusela bych. Mám to zatím jen na chalupu, do budoucna důchod. Za partnera zedníka bych dala kdeco, nemám žádného. Materiál sice stojí dost, ale zednický ručičky jsou k nezaplacení. Takže v tomto bych zakladatelce záviděla.
Ale jinak si taky myslím, že hypo bez šance. Peníze na ruku a oje*ávání státu na daních je fajn právě do doby, než potřebuješ něco jako hypo, důchod a pod.
Vydržela bych, a až se vrátíš do práce, pak to půjde.
@Anonymní píše:
Ano, je to chci a chci, dupy dup.Proto jsem se začala ptát pouze tady aby jsem se neztrapila někde jinde.
tady se to bude hodit aspoň dalším snílkům, jako jsem já.
Opravdu teoreticky mi to vychází v pohodě, ale prakticky vůbecŠkoda.
Myslela jsem to jen dobře pro nás, protože by jsme platili měsíčně méně za hypo a do svého, než někomu nájem. Jsem mladá a chci to řešit fakt co nejvíc.
Ale stejně jednou všem děkuji
Mimochodem, muze mi tedy někdo vysvětlit, co se ještě financuje? Krom toho, že musím potom mít hned 20% svého?? Daň, provize? Dost jsem si četla, ale chci vědět jak je to v realitě
Snad někomu je tato diskuze užitečnáděkuji
Jen tak od boku - rezerva, pojištění, odhadce, právník na kontrolu kupní smlouvy. Do toho pokud se nebudeš stěhovat ihned ale chvíli čekat, tak se může stát, že budeš platit jak nájem, tak hypotéku současně. Určitě tam je ještě iks menších poplatků, tohle mě napadá jen jako pár možností. A pak taky samozřejmě neplatíš jen splátku hypotéky - je potřeba započítat energie, v bytě fond oprav. A to není úplně zanedbatelná částka. V bytě menší, v baráku větší - edit - co se týče energií. Samozřejmě že v baráku se fond oprav neplatí.
Nechtěla jsem původně otravovat s dalším příspěvkem, ale musím, když vidím „finanční gramotnost“ slečny zakladatelky z jejích dalších příspěvků. Prosímtě, stoupni si před nejbližší zrcadlo, a jednu si vraž přímo do ciferníku. Třeba tě pak kraviny přejdou a vrátíš se nohama zpátky na zem. Pokud ne, bude z tebe akorát tak parádní díl do krotitelů dluhů. Kvůli lidem, jako jsi ty tyto pořady vznikají. Howgh.
@Anik píše:
Zase bych nebyla tak dramatická, já koupila domek na jižní Moravě za 850.000,–, 3+1, zahrada 600m. Je to, pravda, v malé vesnici. Domek hnedka k bydlení,,,já si ho sice trošku rekonstruuju, ale nemusela bych. Mám to zatím jen na chalupu, do budoucna důchod. Za partnera zedníka bych dala kdeco, nemám žádného. Materiál sice stojí dost, ale zednický ručičky jsou k nezaplacení. Takže v tomto bych zakladatelce záviděla.Ale jinak si taky myslím, že hypo bez šance. Peníze na ruku a oje*ávání státu na daních je fajn právě do doby, než potřebuješ něco jako hypo, důchod a pod.
Vydržela bych, a až se vrátíš do práce, pak to půjde.
Ono taky záleží kdy si to kupovala. Za poslední rok ty nemovitosti tak vystrelili, že to až normální není. My máme být 4 roky a z 1,4 na 3,5 mil. Malé město, nic moc lokalita. Je to masakr.
@Anonymní píše:
Ano, je to chci a chci, dupy dup.Proto jsem se začala ptát pouze tady aby jsem se neztrapila někde jinde.
tady se to bude hodit aspoň dalším snílkům, jako jsem já.
Opravdu teoreticky mi to vychází v pohodě, ale prakticky vůbecŠkoda.
Myslela jsem to jen dobře pro nás, protože by jsme platili měsíčně méně za hypo a do svého, než někomu nájem. Jsem mladá a chci to řešit fakt co nejvíc.
Ale stejně jednou všem děkuji
Snad někomu je tato diskuze užitečnáděkuji
No možná budeš platit min za hypo. Ale taky spíš víc, pokud chcete nějak normálně bydlet, nějaké opravy, topení atd, dům není panelák kde otočíš kohoutkem a je teplo. Ne teda u domu za 750…
@Anonymní píše:
Dobře chápu, mě nic nedají. Protože mám malý příjem.Budu tedy zadat s mou mamkou
Kdyby někdo chtěl ještě poradit, dodat zkušenost, budu ráda
A proc na to tak spechas? Co počkat, až půjdeš do práce a zvedne se ti příjem? Mezitím nasetrit víc nebo přítel doplatí dluh…
Predpokladam, že reálně to budete splácet i s přítelem. Pokud on nemá vyloženě exekuci nebo záznam v registru, možná byste i tak mohli zadat spolu. Ta půjčka vám nejspíš reálné sníží částku, kterou by vám maximálně půjčili, ale nemusí to být úplná stopka. A vzhledem k tomu, že si půjčujete celkem málo, i tak byste se do toho mohli vejít. I ten registr, pokud to není nějak pruserove, by nemusel ve všech případech být stopka.
Lepší, než do toho tahat tvou mámu.
Sama si určitě nepujcuj, příjem 7 tisíc je fakt málo, typ příjmu taky nic moc a ještě k tomu zivis sebe a dítě, takže náklady vůči příjmu vysoké.
Kdyztak si sežeň nějakého poradce, řekni mu svou situaci, on i bez žádosti že zkušenosti lépe odhadne, jestli má smysl zadat. Za mě jen na tvůj příjem spíše ne.