Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Cenarius Oni totiž uvažuji tak, že použiji do žádosti jen tu její mateřskou, ale reálné budou mít víc peněz, ještě tu její brigádu na cerno, jeho příjem. Ona ho do žádosti nechce, zmiňuje, že on splácí nějaký úvěr po máme.
Já tipuju, že buď je tam už exekuce nebo blbý registr kvůli případným nezaplacenym splátkam v minulosti nebo přítel taky dělá nacerno. Moc jiných důvodů, proč by neměl být v žádosti na jejich nejspíš společný dům, mě nenapadá.
@Janli píše:
Ne, energie se do toho nepočítají. Čistě jen splátky mohou dělat max 50% příjmu.
A kde na to chce zakladatelka vzít? ![]()
@martina.se píše:
A kde na to chce zakladatelka vzít?
No, to je další věc…jaksi jí nedochází, že když chce opičku, tak musí mít taky na banány…
@Anonymní píše:
Dobře, děkuji za otevřené oči.
Ano, je to chci a chci, dupy dup.Proto jsem se začala ptát pouze tady aby jsem se neztrapila někde jinde.
tady se to bude hodit aspoň dalším snílkům, jako jsem já.
Je sice pravda, že si privydelavam, ale jsou to peníze na ruku.
Opravdu teoreticky mi to vychází v pohodě, ale prakticky vůbecŠkoda.
Myslela jsem to jen dobře pro nás, protože by jsme platili měsíčně méně za hypo a do svého, než někomu nájem. Jsem mladá a chci to řešit fakt co nejvíc.
Ale stejně jednou všem děkuji
Mimochodem, muze mi tedy někdo vysvětlit, co se ještě financuje? Krom toho, že musím potom mít hned 20% svého?? Daň, provize? Dost jsem si četla, ale chci vědět jak je to v realitě
Snad někomu je tato diskuze užitečnáděkuji
Daně, převody, záloha, odhadce atd.. u domu mi to že startu udělalo nějakých 200 tis.. mmchdm, by mě fakt zajímalo, kde jsou domy do milionu..já tu měla odhadce pár dní zpět a jen pozemek má hodnotu víc jak 2 mega..a to jsme v kozí řiti daleko od všeho
kde chceš navíc brát na rekonstrukci? Teď šly ceny všeho tak brutálně nahoru, že je to až šílené
@Janli píše:
No, to je další věc…jaksi jí nedochází, že když chce opičku, tak musí mít taky na banány…
Je to snílek.. rekonstrukce za pochodu, kornv dnešní době, je dobrá sebevražda..já mám díky tomu rozpočet překročeny už teď o víc jak mega a ještě mi mega a půl chybí…
je krásne platit svoje, ale rozhodně to není sranda
Ahoj, jsem na rodičáku, mám ho prozatím na 4 roky, takže měsíčně necelých 7000,–. Manžel má příjem ze zaměstnání cca 34? čistého. Je reálné někde dostat hypotéku? Máte z tím někdo zkušenosti? Samozřejmě lepší by bylo počkat, až nastoupím zpátky do práce, ale s tím, jak rychle rostou ceny nemovitostí, tak si říkám, že včera bylo pozdě. A raději bychom spláceli něco vlastního, i když menšího, než vyhazovat peníze za nájem… Našetřeno bychom měli tak, abychom dali dohromady 10 % + nějakou rezervu…
@Anonymní píše: Více
10 % je málo, banky obvykle chtějí alespoň 20 a pokud ne, nebude to moc výhodné.. S příjmy 41 tisíc bych to viděla tak na hypotéku maximálně milion, dva, ale vzhledem k tomu, že máte dítě, moc bonitní nebudete
Vy máte spočítáno, jak byste vycházeli, kdybyste najednou museli dát 15-20 tisíc pryč??
a z čeho budete žít? Mám pocit že dneska chtějí 20% ![]()
Na webu jsou kalkulačky, které podle příjmů a nákladů odhadnou výši hypo, na co se dá dostat. Se stávajícím příjmem a úsporou to vidím bledě, bohužel.
Jasně, že dostanete hypotéku. Otázka je kolik……
@unuděná píše: Více
Vzhledem k tomu, že ty peníze teď dáváme za nájem v Praze, tak si myslím, že by to zas takový rozdíl nebyl. Aktuálně se nám daří vycházet z manželova platu a rodičák odkládat bokem, pak bychom holt žili i z rodičáku. A až to půjde, začnu alespoň na zkrácený úvazek pracovat. Takže se naše finanční situace bude zlepšovat než naopak… Jen mi přijde škoda čekat, ať ty ceny nejsou za rok dva o půlku větší třeba… To bychom mohli šetřit donekonečna. Ale tak zatím jsou to jen moje úvahy…
@unuděná píše: Více
My si budeme brát hypotéku teď. Už máme předschválenou a za 3,2 milionů budeme splácet 17 tisíc. A to ještě s docela vysokým úrokem 4,99, kdy se dá vyřídit ještě mnohem nižší. Takže za milion nebo dva by platili určitě méně než 20 tisíc ![]()
Teď jsem zadala do kalkulačky náhodně u Monety, hodnota nemovistosti 2,5 milionů, a půjčka na ní (90procentní) tam vychází splátka na 11 tisíc, což je za hubičku ![]()
Já bych se toho nebála. Také jsme si první hypotéku brali, když jsem byla na rodičovské dovolené, jen děti jsme už měli dvě a platíme méně, než sestra, která bydlí ve stejném městě a ještě máme 2× tak velký byt ![]()
Abych to upřesnila, chtěla bych byt kolem 3,5 mil., levnější jsem nenašla a na dražší bychom moc neměli. Asi by to vycházelo podobně jako vám. Vy ale asi máte vyšší příjmy teď. ![]()
to jsou jen představy o bydlení v malém domku, který chce každý
co to je malý domek? Žádné malé se nestaví
žít z rodičáku 7000/měsíčně? Co budete jíst, platit energie, ap.?
Z čeho vybavíte nové bydlení?