Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Než se ztrapním touto otázkou někde jinde, chci se zeptat tadyVím, že tu jsou lidi, kteří tomu rozumí a mohli by mi i poradit.
Je mi 22, jsem na rodičáku, ten mám na 4 roky, takže měsíčně mám 6900,–. Našetřeno mám 100k.
Podle kalkulačky dosáhnu na Hypo 745 200,–, a svých 186 300,–
Chci si vzít hypotéku co nejdřív, proč platit někomu nájem, když to mohu vrážet do svého. A hlavně, bude potřeba jít do většího bytu, a to je zase více peněz
Dají mi někde s takovým rodičákem hypo, abych mohla mít vlastních jen 10%??
Na netu jsem něco našla, ale zajímají mě caše zkušenosti
Ps: mám šikovné lidi v rodině, a předběžně vím, že by taková hypotéka stačila..
Každopádně budu ráda i za všechny názory
Ani omylem. Protože musíš mít minimálně 20 procent našetřeno a víc jak půlka příjmu nesmí jít na náklady- nejen hypo, ale i energie atd. Navíc pokud kupuješ byt, tak nájem je jen malá položka, počítej i třeba fond oprav atd.. kde bys na to chtěla vzít? Brala jsem 7 let zpět hypo na byt, částka 800 tis, splátka plus mínus 6, ale dalších 6 tis byly energie a fond oprav. Jsi fakt snílek, to je neskutečný.. já mám teď problém s refinancem a to mám nemovitost v hodnotě 5mega a rodicak 30 tis
chci jen mega a půl a je to boj jako sviňa..
@Anonymní píše:
Dobře chápu, mě nic nedají. Protože mám malý příjem.Budu tedy zadat s mou mamkou
Kdyby někdo chtěl ještě poradit, dodat zkušenost, budu ráda
Mám s rodiči dobrý vztah, ale tohle bych po nich NIKDY nežádala. Raději si najdi práci a ať ti pomůžou s hlídáním.
Takže až pritelova matka přestane platit svuj/jeho dluh tak bude platit ta tvoje. No dobře to máš vymyšlený.
Též si myslím, ze nedaji. Zadali jsme s manželem když jsem byla na rodicaku, měla jsem mnohem vyšší a zapocitali pouze jeho plat. RP je nezajímal. Psali 0
@NicknackEK píše:
Oprava:-) - máme 90% hypoteku a 10%meziuver - vše u ČSOB..chtěla jsem tim reagovat na fakt, ze není prakticky potřeba mít 10-20% opravdu “vlastní zdroje”, ale lze takto dosáhnout bydlení i bez toho, aniž by mel člověk našpórováno;-)
Lze, ale splátka se navýší, protože úrok. Mě je třicet, a dle výpočtu mýho finančního poradce by mě hypotéka teď, když nemám vlastní zdroje, vyšla na nějakých 15k měsíčně - když jsme tam započítali ten překlenovák a ostatní poplatky. Na 30 let, částka asi milion a půl. Do toho nejdu, platím nájem šest tisíc komplet se vším. A navíc bych neměla krytej zadek rezervou.
@Anonymní píše:
Dobře chápu, mě nic nedají. Protože mám malý příjem.Budu tedy zadat s mou mamkou
Kdyby někdo chtěl ještě poradit, dodat zkušenost, budu ráda
Prostě chci a chci a chci. Dobře ti tu radí, nedělej to. Chceš mámu uvrtat do problémů, když se něco podělá? Počkej až půjdeš do práce, zatím můžeš na brigádu a když ještě něco našetříš, jedině dobře.
A co třeba nesedět doma 4 roky a jít do práce a pak hned žádat
se 6t rodičáku to nikdo nic nedá. A tvoji máme taky ne, protože je zase stará ![]()
A co třeba nesedět doma 4 roky a jít do práce a pak hned žádat
se 6t rodičáku to nikdo nic nedá. A tvoji máme taky ne, protože je zase stará ![]()
Zakladatelko, a proč budeš doma s dítětem 4 roky?
Jsi mladá, chceš žít ve svém, tak pro to něco musíš udělat. Mělas vůbec nějakou práci před otěhotněním? Máš se kam vracet nebo si po rodičovské budeš hledat práci? Ve tvém věku a s holým zadkem (pardon za ten výraz) opravdu mít hypotéku nemusíš, většina lidí v tomto věku bydlí v nájmu a hypo si berou, až mají stabilnější zázemí, lepší práci, vyšší plat, tj. třeba kolem třicítky.
Zakladatelko co až přítelova matka přestane platit? co když tě přítel pošle k šípku? máš vymyšleno z čeho budeš žít? na hypo se ted vykašli
Platit nic nebude.
Ona chce zahradu, o kterou díky rozvodu přišla. Bude k nám jezdit na víkendy.
A do 1m úplně v pohodě nemovitost najdu. Staci hledat Přítel je zedník, takže si vše opraví sám.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Než se ztrapním touto otázkou někde jinde, chci se zeptat tadyVím, že tu jsou lidi, kteří tomu rozumí a mohli by mi i poradit.
Je mi 22, jsem na rodičáku, ten mám na 4 roky, takže měsíčně mám 6900,–. Našetřeno mám 100k.
Podle kalkulačky dosáhnu na Hypo 745 200,–, a svých 186 300,–
Chci si vzít hypotéku co nejdřív, proč platit někomu nájem, když to mohu vrážet do svého. A hlavně, bude potřeba jít do většího bytu, a to je zase více peněz
Dají mi někde s takovým rodičákem hypo, abych mohla mít vlastních jen 10%??
Na netu jsem něco našla, ale zajímají mě caše zkušenosti
Ps: mám šikovné lidi v rodině, a předběžně vím, že by taková hypotéka stačila..
Každopádně budu ráda i za všechny názory
Hypotéku Ti žádná rozumná banka nedá. Chtěla jsem „jen“ refinancování hypotéky (asi na 700tis) s tím, že jsem dvojnásobnou částku měla naspořenou (banka to viděla) a stejně mi refinanc u jiné banky neschválili. Takže silně pochybuji, že by Ti novou hypotéku někdo dal.
Ale jinak si myslím, že jsi spíš troll nebo s prominutím blázen. Žádný soudný člověk by do hypotéky za Tvých podmínek nešel.
@Anonymní píše:
Platit nic nebude.
Ona chce zahradu, o kterou díky rozvodu přišla. Bude k nám jezdit na víkendy.A do 1m úplně v pohodě nemovitost najdu. Staci hledat Přítel je zedník, takže si vše opraví sám.
Tak to asi bydlíte v pěkné prdýlce. Tady za to není ani pozemek (a to nebydlim v Praze, ale na Moravě). Možná leda nějaká fakt zdevastovaná garsonka. A zedník být může, ale teď jde strašně nahoru materiál a to vám taky poleze dost do peněz.
@Anonymní píše:
Platit nic nebude.
Ona chce zahradu, o kterou díky rozvodu přišla. Bude k nám jezdit na víkendy.A do 1m úplně v pohodě nemovitost najdu. Staci hledat Přítel je zedník, takže si vše opraví sám.
jaký jste kraj??? tady i když koukám po fakt ratejnách tak pod mega není ani taková do která je na odstřel
Životní minimum pro jednu dospělou osobu a dítě do šesti let je 5520,–. Opravdu si myslíte, že jste s příjmem 6900,– a nejistou pracovní smlouvou do budoucna bonitní
?
Absolutně bez šance.
@Anonymní píše:
Platit nic nebude.
Internety snesou mnoho… žádná banka ti při příjmu 7k nepůjčí ani omylem. Se sama zamysli, zaplatíš splátku a co dál? Kde jsou energie a náklady na živobytí? Do toho vyživované dítě, na které nemáš alimenty, protože s otcem žiješ, ale oficiálně jeho příjem počítat nemůžeš. Takhle tě banka vidí. Navíc plánuješ ručit nějakou ruinou, která bude stápět další tisíce. Banku nezajímá, že přítel je zručný zedník. Pro ní neexistuje. A taky si myslím, že je bláhová představa myslet si, že vše zvládne sám nebo s kamarády. Materiál dnes stojí trojnásobek toho, co před dvěma lety. Sice přemýšlíš dobře (radši hypo než podnájem), ale bohužel tohle je nereálné.