Hypotéka v dnešní době?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2969
14.10.13 22:26

@Hanka79 Jojo rajfku máme taky. Je pravda, že já jako zaměstnanec mám „lepší“ úrok, tedy možná před třemi lety tomu tak bylo. Proto mě tohle taky vzalo, že na to může někdo kývnout :nevim:
Refinanc. jsme od české spořky, tam jsme měli nějakých 5,5%,cca v r.2008

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
14.10.13 22:33

@1024 No my si tam brali hypoteku pred cca 6ty lety, urok byl 4,9% jsme si brali hypoteku ve spatnou dobu :( :) pak kdyz se tam psalo, ze byt budem prodavat a tedy ze hypoteku celou splatime, tak najednou snizili urok na 3,9% :jazyk: ale i tak se proste dneska da sehnat hypoteka s urokem do 3% no treba se dozvime kde si to Anonymni brala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
15.10.13 10:23

@LUCIPERKA-ddub Nedá, protože do domu musíš investovat nebo ti takovej domek spadne na hlavu (to vím) takže za mega barák plus mega opravy

• Citovat
  • Upravit
hypotéka není stavebko
15.10.13 11:50
@Burj Chalifa píše:
drsné výdaje :,(

Jestli se nepletu, tak splácení překlenovacího úvěru a hypotéky je trošku odlišné, u úvěru ze stavebního spoření to většinou nastavují tak, že z počátku jsou splátky vysoké, protože se skládají z úvěrové části i ze spořící části, ale potom výrazně klesají, takže za x let může být splátka už poloviční. Nelze to posuzovat jako u hypotéky, že tahle splátka krát počet let je celková cena úvěru. Oboje má svoje, dnes bych řekla, že se vyplatí spíš hypotéka, ale zase nikdo neví, co se bude dít při konci fixace třeba za deset let, úroky mohou být klidně 8%, ale ten, kdo má úvěr ze stavebka, tak mu splátky budou klesat a úrok je garantovaný po celou dobu splácení, takže na tom nakonec může být výrazně líp.
To jen, aby se nemíchaly hrušky s jabkama :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max