Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ono zalzezi, kde zijete. Ne vsude jsou kvalitni domky s pozemkem do 2 milionu. Jine ceny jsou na dojezd do Prahy a jine ceny jsou v jinych krajich.
@Silwinka87 píše:
My za 1.700,– 3+1 která není ani tak veliká jak váš byt..Koupili jsme byt v katastrofálním stavu, chlap tu před námi vařil perník..Všechno se obouchávalo až na panel…
teda 1.700.000,– ![]()
@eevcca píše:
Já vím, ale kde mi jen si udělat nějakej průměr, já bych se chtěla vlézt do 9000 s hypo a s inkasem, jde to vubec??? ani jsem najivni ze??
jo
my mame 2 mil. na 30 let a jen hypo platime 9500,–
my jsme si na zacatku s manzelem sedli, dali dohromady nase stavajici prijmy, poplatky, inkaso a podle toho jsme si stanovili, kolik mesicne muzeme obětovat na hypoteku, abychom to zvladli a nemuseli setrit treba na jidle. vyslo nam z toho prave dva mil. a tricet let. Takze se hledal byt do dvou mil. a nasel se a bydlime ve svem a mame hypoteku ve vysi, jak jsem psala na zacatku.
@Silwinka87 píše:
Však říkám, když máš místo na stavění, to je drahé..A taky záleží kdo ti to bude stavět
jako sikovny chlap si za 2 mega baracek treba u nas v PV postavi, pomuzou kamaradi a misto na staveni ma, jde to.Ale jinak je to fakt nerealne. Proto je na odprodej hodne hrubych staveb, protoze v pulce dojdou penize, clovek si to nespocita a hlavne castka kterou chce clovek utratit, stejne presahne.Neni to jednoduche, bez rezerv v dnesni dobe zacit stavet, nebo rekostruovat.
@eevcca píše: @Spagata?? A to my žijeme v uplně zrekonstruoaným baráku a platíme skoro deset… to my fakt hlava nebere, mamce davame penize a ona se o vse ostatní stará… baba jedna, beztak nás obírá
v baraku se ani nedivim… nasi maji jednogeneracni (prizemi a patro) a jen na plynu maji 4.5 tis. mesicne. K tomu el., voda, internet a hnedle jsou nekde, kde ty.
@eevcca Záleží na tom, kolik chceš půjčit a jestli máš třeba jiný barák, kterým můžeš ručit. My máme hypotéku na 1,3 mil (80%) a splátku 5700 + 600 pojistka každý měsíc. K tomu inkaso 7000 za byt 60m2 pro 3 lidi (z toho je 2400 fond oprav, čemuž se dá vyhnout v už rekonstruovaných domech, pokud mají splacený úvěr). Malovali jsme si to jinak, ale snad brzy konečně zateplíme, tak náklady půjdou dolů…
Když nám to před rokem a půl počítali, na 1,75 mil a 100% hypotéku bychom bývali potřebovali čistý příjem 30 tis.
@wildcherry píše:
jako sikovny chlap si za 2 mega baracek treba u nas v PV postavi, pomuzou kamaradi a misto na staveni ma, jde to.Ale jinak je to fakt nerealne. Proto je na odprodej hodne hrubych staveb, protoze v pulce dojdou penize, clovek si to nespocita a hlavne castka kterou chce clovek utratit, stejne presahne.Neni to jednoduche, bez rezerv v dnesni dobe zacit stavet, nebo rekostruovat.
Právě..Když si vezmu kolik spolkl náš byt..
Domek si nedokážu představit, i když bych domek chtěla…
@eevcca pokud je chlap zaměstnanej na dobu neurčitou, má 20 tis., tak hypotéku v pohodě dostanete. Ideální je mít třeba 40 % našetřených, pak je menší úrok (tak to funguje u úvěru ze stavebního spoření), ale existují i 100 % hypotéky, tzn. nemusíš mít nic a všechno dá banka. Pak se třeba platí větší úrok a víc se přeplatí, ale lepší, než se trápit v jednom baráku s tchýní. Inkaso v bytě bude kolem 3 - 4 tisíc. Taky existují možnosti, kdy koupíš novostavbu, zaplatíš na začátku jen 30 % ceny (na tu si můžeš vzít hypotéku) a zbytek platíš dané developerské firmě formou nájmu. Ručíš tím bytem. Takových nabídek najdeš spoustu na www.sreality.cz
@eevcca píše: @Spagata?? A to my žijeme v uplně zrekonstruoaným baráku a platíme skoro deset… to my fakt hlava nebere, mamce davame penize a ona se o vse ostatní stará… baba jedna, beztak nás obírá
@barca77 píše:
@eevcca pokud je chlap zaměstnanej na dobu neurčitou, má 20 tis., tak hypotéku v pohodě dostanete. Ideální je mít třeba 40 % našetřených, pak je menší úrok (tak to funguje u úvěru ze stavebního spoření), ale existují i 100 % hypotéky, tzn. nemusíš mít nic a všechno dá banka. Pak se třeba platí větší úrok a víc se přeplatí, ale lepší, než se trápit v jednom baráku s tchýní. Inkaso v bytě bude kolem 3 - 4 tisíc. Taky existují možnosti, kdy koupíš novostavbu, zaplatíš na začátku jen 30 % ceny (na tu si můžeš vzít hypotéku) a zbytek platíš dané developerské firmě formou nájmu. Ručíš tím bytem. Takových nabídek najdeš spoustu na www.sreality.cz
Upřímně, o tomhle jsem nikdy neslyšela… by mě teda zajímal konkrétní odkaz
![]()
Příjmy a výdaje nemohou být nadoraz, protože každý výpadek Vás může připravit o střechu nad hlavou. Nemyslím si, že na tu hypotéku máte tak, aby bylo klidné spaní.
@Šífek píše:
Upřímně, o tomhle jsem nikdy neslyšela… by mě teda zajímal konkrétní odkaz![]()
Nedělá to FINEP?
@Šífek píše:
Upřímně, o tomhle jsem nikdy neslyšela… by mě teda zajímal konkrétní odkaz![]()
takových nabídek je dost, ale zpravidla si na takový byt nejde vzít hypotéku. Většinou doporučují financovat to úvěrem ze stavebka, protože tím bytem ručit nemůžeš (v podstatě je družstevní).