Baráček nebo byt v paneláku

116
11.10.13 13:22

Baráček nebo byt v paneláku

Maminky, je to zvláštní dotaz :-). Bydlíme v paneláku, v bytě 3+1, byt je po rekonstrukci. Přítele rodiče mu darovali baráček, je to starší roubenka, tudíž zadarmo, jen náklady na rekonstrukci, topení, okna atd.
Mám strašné dilema, prodat byt a jít do toho, či ne. Říkám si, že baráček je fajn, zahrada atd, ale jestli to v tom paneláku není pohodlnější :-D.
Jak by jste to řešili vy :-).

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
11.10.13 13:23

@zuzka820 my aktuálně baráček sháníme abyste mohli jít z paneláku pryč takže za mě jednoznačně ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
11.10.13 13:24

Tak to je asi o tom, kdo co preferuje… Já bych teda sakra rychle prodala byt a šup šup na barák :kytka:
Taky záleží na lokalitě, aby Vám vyhovovala. Mě by nevadilo bydlet, tam kde dávají lišky dobrou noc. Jsem zvyklá i na samotu i na byt v centru města :-) Ale radši bych na barák s ideálními sousedy - žádnými :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
11.10.13 13:25

Záleží taky na lokalitě, kde je baráček. Dojíždění, krámy, školky/školy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837

Bydleli jsme v paneláku, teď jsme v RD a neměnili bychom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

@zuzka820 šla bych okamžitě, neváhala bych ani chvíli, ale počítej s tím, že s baráčkem je prostě víc práce… Ta se ale vyplatí! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
11.10.13 13:26

@anickadomnik Tak přeji štastný výběr, asi také do toho půjdeme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.10.13 13:27

Já jsem žila v paneláku celý život, pak jsme se přestěhovali do baráku a už bych do bytu nechtěla. Tak to zkuste víkendově, odjet tam na týden, dva na dovolenou a hnedka uvidíte, jestli vás to chytne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116

Ty jooooo, samá pozitiva. Je vše poblíž, školky, školy, náměstí. Je to vlastně asi jen jeden km od současného bydlení :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210

Já v panelákách prožila dětství, pak rodiče koupili domek, pak jsem se přestěhovala za přítelem do domku. Už bych se do bytu nevrátila. Mám svoje soukromí, klid, zahrádku, nad hlavou mi dupe moje dítě :) a že je běhání kolem domku, zvlášť staršího? Beru to jako daň za všechny ty výhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.10.13 13:28

Ano, byt je pohodlnější, o tom žádná.
Ale barák je prostě barák. Nikdo ti nedupe nad hlavou, nikdo na tebe nebouchá zespoda. Navíc pozemek, který obvykle k baráku je, je taky k nezaplacení.

Já bych se zamyslela, jestli to je pro mě vhodná lokalita a pak bych do toho šla :lol: Ale musíte taky počítat s tím, že na baráku je pořád co dělat. Finančně je to prostě nákladnější, než ten byt. Přesto pro mě je jednoznačně barák lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
@zuzka820 píše:
Ty jooooo, samá pozitiva. Je vše poblíž, školky, školy, náměstí. Je to vlastně asi jen jeden km od současného bydlení :-).

Kurňa, už bych měla sbalené tašky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211

Bydlela jsem v paneláku, teď bydlím v RD. Je to nepopsatelný rozdíl a vůbec bych neváhala. Otázkou ale je jaká je tam dostupnost atd., protože na samotě si to zase nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
11.10.13 13:29

@anairda To právě vím a na jednu stranu se toho i bojím, přece jen je to starší barák, se sklepem. Bojím se zimy, v paneláku jsem zvyklá, že otočím a topíme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
11.10.13 13:29

@zuzka820, dětství jsem prožila v paneláku a pak jsem v něm bydlela spoustu let se svojí rodinou. Začněte trávit na roubence víkendy a nejlíp poznáte, kde vám bude líp. My by jsme se do města už vrátit nechtěli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí