Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nejlepsi je kontaktovat fin. poradce. Takto jednoduse se odpovedet neda.Je hodne konfiguraci, ktere vam nabidne prave on.
Já vím, ale kde mi jen si udělat nějakej průměr, já bych se chtěla vlézt do 9000 s hypo a s inkasem, jde to vubec??? ani jsem najivni ze??
Hele na netu je spousta hypotečních kalkulaček… Ty ti ukáží docela realné možnosti, ale co se týče inkasa, to má každý různý. My například žijeme ve starším rd, nezatepleném, stará okna apod. nyní platíme 2500Kč ele a jednou za čtvrtletí vodu cca 700Kč. Jelikož ale dům předěláváme tak počítám, že poté by se náklady měly snížit…
Z hypo moc neporadim, sice mame, ale malou.to se musite poradit v bance… no a co se tyce poplatku za byt, tak platime cca 5000kc za 3+1…
@eevcca píše:
Já vím, ale kde mi jen si udělat nějakej průměr, já bych se chtěla vlézt do 9000 s hypo a s inkasem, jde to vubec??? ani jsem najivni ze??
To spis ne.. ja mam hypo na 30 let a ted pri hodne nizkych urocich platim cca 8,5.. a kdyz se ti urokova sazba za par let zdvihne, tak muzes platit i vic nez 10. Neni to tak, ze platis porad stejne, urokova sazba se porad meni.
@Spagata?? A to my žijeme v uplně zrekonstruoaným baráku a platíme skoro deset… to my fakt hlava nebere, mamce davame penize a ona se o vse ostatní stará… baba jedna, beztak nás obírá
Tak do devíti tisíc se určitě nevejdete. Počítej u hypotéky, že za jeden milion máš splátku + - pět tisíc. Takže jenom hypoška 10 tisíc a k tomu ještě inkaso.
@Spagata sposta kalkulaček tam je, ale s tím, že musíme mít 20% z ceny baráku naspořený… a to my nemáme ani halíř…
@eevcca píše: @Spagata?? A to my žijeme v uplně zrekonstruoaným baráku a platíme skoro deset… to my fakt hlava nebere, mamce davame penize a ona se o vse ostatní stará… baba jedna, beztak nás obírá
A to topíte elektrikou? My teda v baráku platíme 1700 za elektiku a 300 za vodu. Topíme dřevem, to si děláme sami, takže to je skoro zadarmo. Ale pravidelný měsíční náklady máme 2100 Kč. A jsme čtyři.
@eevcca píše:
my mame hypo 800.000/20let u lisky a platime 5000kc. a to inkaso 5000kc.
Není to naivní představa, my platíme celkově za bydlení(byt 3+1) 9500,– ale úplně se vším. Hypotéku máme na 30let (ted už zbývá samozřejmě méně a platíme okolo 4 tisíc)měsíc, půjčovali jsme si cca 1.000.000,– Celkově nás bydlení stojí méně než naše sousedy ti platí cca 10.000-11.000,– měsíc 6000,– někomu do kapsy
…
Měli jsme výborného finančního poradce (náš kamarád) a ten opravdu doporučil nejlepší řešení financování…
@eevcca píše:
muze to jit, zalezi, jak se vlezete, je tam vice aspektu. Pokud narazite na dobreho fin. poradce, vzdy se da neco vymyslet. Svagrova delala reditelku v Lisce. Takze vim, ze ta vzdy dokazala lidem neco vymyslet a potom s nemi spolupracovat, vyresit i necekane fin. problemy atd, jen aby jim co nejvice pomohla. Kalkulacky na netu jsou, ale to je hodne zavadejici, pouzit se to ale da.
Tak vaše příjmy a stoprocentní hypotéka na dva míče? Tomu říkám sebevražedná mise. Myslím si, že vám ji za těchto podmínek vůbec nedají.
Ahoj, je dobré si v dnešní době brát hypo? A kolik se cca měsíčně platí + ještě inkaso??? Bydlíme v baráku u tchýně, přítel má 20 000 a já 9000 rodičák na 2 roky… máme 2 děti… Chceme odtud pryč, jsou zde 2 řešení, buď se bárák prodá a mi dostaneme 1 mega a na zbytek si vezmeme hypo a nebo se barák neprodá, mamka tady zustane a mi půjdeme pryč a taky si vezmeme hypo, jo a nebo tady zůstaneme a brzy tak akurát onemocním na rakovinu z těch nervů… jen se chci zeptat, kolik musíme byt na spořeno, nebo můžeme si vzít přímo hypo bez nějakých naspořených peněz?? Kolik je hypo na 30 let do bytu v ceně 2 mega?? Kolik se platí inkaso když je byt v OV? Vůbec nemám přehled… my jako na inkaso za barak platíme 9500..poraďte prosím jak na to??