Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šífek píše:
Upřímně, o tomhle jsem nikdy neslyšela… by mě teda zajímal konkrétní odkaz![]()
např. http://www.sreality.cz/…y/3163669340 možná i tohle je ten případ, nezkoumala jsem podrobněji. Každopádně firma Ekonomické stavby takhle staví domy, že ti sami dají úvěr. No úrok je vyšší, ale zas prostě bydlíš, no ![]()
Pak je ještě možnost „odkoupit“ nájemní práva k městskému bytu, což je sice ne úplně košer, ale dělá se to, je to cenově dostupné, ale podle mě dost rizikové…
@Burj Chalifa píše:
Příjmy a výdaje nemohou být nadoraz, protože každý výpadek Vás může připravit o střechu nad hlavou. Nemyslím si, že na tu hypotéku máte tak, aby bylo klidné spaní.
A proto je dulezite mittoho dobreho fin. poradce, kteremu na tom zalezi. Jinak to dopada tak, jak to dopada.Lide nemaji jak splacet, neznaji ruzne moznosti refinancovani, zmen u hyp a podobne.Ale on z toho ma tak jako tak smlouvu, kterou uzavre a je spokojen.Na ukor duverivych lidi.
@barca77 píše:
např. http://www.sreality.cz/…y/3163669340 možná i tohle je ten případ, nezkoumala jsem podrobněji. Každopádně firma Ekonomické stavby takhle staví domy, že ti sami dají úvěr. No úrok je vyšší, ale zas prostě bydlíš, no
Akorát že tu „hypotéku“ dostaneš od té developerské firmy na těch zbývajících 60 %. Před tím ještě musíš dát dohromady ten milion…
@eevcca píše:
Já vím, ale kde mi jen si udělat nějakej průměr, já bych se chtěla vlézt do 9000 s hypo a s inkasem, jde to vubec??? ani jsem najivni ze??
Tak to je fakt utopie. I když by vám hypotéku dali, tak bez jakékoliv rezervy je to sebevražda. Pravděpodobně ten domek nebudete chtit obývat ve stavu, v jakém byste ho koupili, pár desítek, možná stovek tisíc to sežere. Musíš počítat, že se občas něco pokazí (kotel, vítr poniči střechu,..) a musíš mít nějakou rezervu, kam sáhnout (v bytě je kvůli tomu fo). To nemluvím o tom, že jste závislí na jednom příjmu. Klidně se může stát, že manžel na čtvrt roku onemocní a jste v loji.
Zůstaňte tam, kde jste, šetřete a až budete chodit do práce oba a budete mít alespoň 30%ceny baráku našetřeno, můžete o hypo začít uvažovat. Doporučuji také začít se zajímat, kolik stojí energie nebo jakou máte spotřebu. Jo a hlavně ať za vás neručí vaši rodiče jejich nemovitostmi! At neplatí za vaši případnou naivitu!
Budu asi nepopulární, ale teď je nějaký mor mít „domeček“.Každý chce mít " domeček".Jenže vlastnické bydlení není pro každého, na pořízení domu prostě výdělkově každý nemá. Stačí se podívat, kolik baráků je na prodej v satelitech, jsou tam už celé ulice plné domů, co šly do dražby. Kolik je za nimi „velkých očí“ těch, co si tyto „domečky“ pořizovali na úvěr, financovali nadoraz.Ne, zakladatelko, myslím, že Vaše příjmy na to nestačí. Jít do velkého úvěru s Vašimi příjmy je finanční sebevražda. Vždy mysli na to, že nemusí být lépe, ale hůře.
Příspěvek upraven 14.10.13 v 18:25
@eevcca píše:
Ahoj, je dobré si v dnešní době brát hypo? A kolik se cca měsíčně platí + ještě inkaso??? Bydlíme v baráku u tchýně, přítel má 20 000 a já 9000 rodičák na 2 roky… máme 2 děti… Chceme odtud pryč, jsou zde 2 řešení, buď se bárák prodá a mi dostaneme 1 mega a na zbytek si vezmeme hypo a nebo se barák neprodá, mamka tady zustane a mi půjdeme pryč a taky si vezmeme hypo, jo a nebo tady zůstaneme a brzy tak akurát onemocním na rakovinu z těch nervů… jen se chci zeptat, kolik musíme byt na spořeno, nebo můžeme si vzít přímo hypo bez nějakých naspořených peněz?? Kolik je hypo na 30 let do bytu v ceně 2 mega?? Kolik se platí inkaso když je byt v OV? Vůbec nemám přehled… my jako na inkaso za barak platíme 9500..poraďte prosím jak na to??
100pro hypo na 30 let a 2 mega do 9000 tis měsíčně? Asi těžko… Jo samotná splátka hypo těch 9 ok možná + samozřejmě inkaso což se pohybuje na 3+1 okolo 3500-7000 kč. Jak kdo a jak kde… Myslím si, že ve vašem případě to může být docela masakr. V tomto případě bych do toho určitě nešla
![]()
A jen taková maličkost… proč nemáte nic naspořeno? Připadá mi to teda, že žijete z ruky do huby
… Takže v tomto případě bych se do hypo vůbec nepouštěla… ![]()
@Mugduh no jo, jenže na ten první milion ti půjčí např. úvěr ze stavebka. A těch 60 % ti dá ta develop. firma - funguej to nějak formou směnky, no není to úplně extra košer, půjčuje to vlastně firma nebo někdy i soukr. osoba. Jako já osobně bych do toho nešla, jsem ráda, že máme řádnej úvěr a hotovo, ale když někdo nemá možnost, tak je to taky řešení,
Jestli vůbec máte na hypotéku zjistíte jednoduše tim, že budete uz ted dávat tech 9000 bokem. A hned uvidíte. Ještě to bude mit ten přínos, ze budete šetřit na základ hypotéky.
@barca77 píše:
@Mugduh no jo, jenže na ten první milion ti půjčí např. úvěr ze stavebka. A těch 60 % ti dá ta develop. firma - funguej to nějak formou směnky, no není to úplně extra košer, půjčuje to vlastně firma nebo někdy i soukr. osoba. Jako já osobně bych do toho nešla, jsem ráda, že máme řádnej úvěr a hotovo, ale když někdo nemá možnost, tak je to taky řešení,
však jo, to jsem psala dřív. A na to, aby si člověk vzal milion ze stavebka, tak musí mít taky dost našetřeno… A nakonec máš vysoký úvěry dva…
@Mugduh no na stavebku si můžeš vzít překlenovací úvěr, takže nemusí být těch 30 %. Ale to jsou samozřejmě šílenosti a do toho bych nešla, do tolika úvěrl najednou, ale kdybych měla bydlet s rodičema nebo tchýní a nebylo zbytí, tak bych to asi zvážila. Jako do překlenováku jo, to proč ne, to není tak strašný a navíc se dají úroky odepsat z daní
@barca77 tak my ho máme taky, jen ne na moc peněz. Potřebovali jsme něco na nejnutnější rekonstrukce. Ale oproti klasické hypotéce (kór teď) je tam skoro dvojnásobný úrok a poloviční doba splácení. Ovšem jak říkáš, taky možnost. ![]()
Nečetla jsem celou diskusi, ale 100% hypotéka na 2mil a 30 let bude tak těch 9-10tisíc, ale stačí se kouknout na internet, najdeš tam kalkulačku. Navíc každá banka má jiný úrok a né každá dá 100% zajištění. Zaleží také na odhadní ceně nemovitosti, pokud odhadní cena nedosáhne na trží, nedají vám 100% ale budete muset část peněz vložit v hotovosti. ![]()