Hysterická scéna ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
14.9.20 13:54
@veria píše:
Jasne, dite se klidne muze naucit, ze projevit emoce tim ze bude kopat do ucitelky a do cizi pani je uplne v poradku. :roll: Zas tak mala neni aby nepochopila, ze tohle teda ne.

Chapes rozdil mezi emocemi a chovanim? Jestli ne, najdi to ve slovniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
14.9.20 13:56

Do školky bych ji dala, pokud bude zdravá.
Něco podobného jsem zažila se synem. V tom záchvatu nemá cenu dávat na zadek, facky ani nic, to dítě to nevnímá. A ano, taky jsem ho musela odtáhnout ze školky v podpaží, řvouciho, bez bot, utíkajícího.. Když se před domem uklidnil, vysvětlila jsem mu hned, že takto se chovat nemůže a nebude se takto chovat, že to není správné atd. Takhle velkou scénu udělal jednou a naposled.
Pokud měl typický záchvat doma, vztekal se, to ještě když byl batole, tak jsem odnesla do pokoje a šla jsem do jiné místnosti. Do 10 minut se uklidnil.
Teď jsou mu čtyři roky, vyrostl z toho a je to zlatíčko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
14.9.20 14:00

Moje 3,5 leta ma obcas taky takove exesy.. Treba je mesic klid a pak najednou predvede hysterickou scenu hodnou oskara, kdy se vali v amoku po zemi a vubec nevnima :roll:. V tu chvíli je lepsi nedelat nic, nevysvetlovat, netrestat, odnést (i kdyby naboso) do auta/domu a pockat az to prejde.
Ztracena gumicka nejspis nebyla pricinou, ale jenom posledni kapkou. Treba toho na ni bylo ve skolce moc. Fackovani nebylo v tomhle případě uplne nejlepsi reseni, ale nevycitej si to. Stalo se, stalo a ujedeme obcas každá. Dite z toho jednou zadny trauma do zivota mit nebude a priste to zvládnete lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.9.20 14:00

To jsem se pobavila. Jeden čas jsme za hysteráku chodili pravidelně. Vydržela řvát celou cestu (cca 30 minut) až domů, lidi otvírali okna a koukali ven, co se to děje. :mrgreen:
A to prosím jen proto, že se šlo jinou cestou než madam chtěla, že nevěděla, jestli chce jít s culíkem nebo bez, nebo se prostě blbě vyspala.
Chce to potrénovat asertivitu. Mě už zas tak moc věcí okolo dětí nerozhodí a rozhodně bych se za takovou scénu nestyděla, ani bych neplakala (nemá ono to dítě být po kom labilnější ;) ).

Pokud maminku s hysterickým dítětem potkám, dívám se spíš soucitně a jsem ráda, že už tohle období máme více méně za sebou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
14.9.20 14:14
@vulpes píše:
to máme u nás naprosto běžně, na „popularitu“ jsme už zvyklí :nevim: Náš mladej to je schopen dělat z naprosto stejně závažných příčin jako ta vaše.
Tak prostě ten zmítající se balíček nervů nějak odnesu někam, kde se může vyvztekat a přejde ho to. Jako matka máš výhodu, že si miň lidí bude myslet, že to dítě kradeš a ubližuješ mu, než chudák můj muž, když ho takhle musel odnést ze školky třeba 300m k autu a on ještě vřískal třeba „nech mě, já nechci“ :zed: Pak je zázrak, že na něj nikdo nevolal policii nebo sociálku :lol:Nějaké děti to tak prostě mají. Když to propukne, tak už nepomáhá nic. Rozhodně ne násilí, jak si myslí některé trubky. To dítě v tu chvíli nevnímá, ani kdybys ho přizabila.
Je potřeba to rozpoznávat předem a odvést prostě pozornost od problému za každou cenu :nevim: (což bývá řešení jen na malou chvilku, protože to dítě má prostě asi nějak přetížené centrum a nějak potřebuje tu scénu udělat a najde si během chvilky jakýkoli jiný důvod)

Omlouvám se, ale směju se tu nahlas, představila jsem si chlapa unášejícího vlastní histerické dítě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.20 14:17

Moje dítě předvedlo podobnou scénu, když jsme byli na zápisu do školky. 3 učitelky u toho seděly. On ječel, kopal do dveří, jedna učitelka držela dveře. Domů to máme 30 minut chůze a ječel až domů. Nakonec taky usnul. Teď se tomu směju. Je to už 3,5 roku.
Syna do školky k mému překvapení vzali i s takovou scénou :lol:
Trest je podle mě naprosto k ničemu. Když se dítě dostane do amoku, tak se s tím moc nenadělá. Musí to odeznít.
A ty nebreč. Jsi dospělá a stávají se horší věci.
A hlavně to dítě se muselo celé dopoledne ovládat, tak se uvolnila a šlo to ven. S tím má syn problémy dodnes.

• Citovat
  • Upravit
7866
14.9.20 14:27
@Kotatko03 píše:
Omlouvám se, ale směju se tu nahlas, představila jsem si chlapa unášejícího vlastní histerické dítě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no…on domů většinou ani moc vysmátej nepřišel :lol: :lol: :lol:

Kluk totiž apriory nechtěl chodit ze školky domů, takže to obecně působilo, že ho asi doma mlátíme tak, že chudák dítě se zuby nehty brání jít domů :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
14.9.20 14:34
@Kotatko03 píše:
Omlouvám se, ale směju se tu nahlas, představila jsem si chlapa unášejícího vlastní histerické dítě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mě už to ale taky napadlo, když dojedeme před barák a dcera je rozespalá, tak je schopná se s tatínkem prát a na celé kolo řvát : já chci maminku! Ještě že nás už v okolí znají :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
14.9.20 14:38
@Sue2008 píše:
Mě už to ale taky napadlo, když dojedeme před barák a dcera je rozespalá, tak je schopná se s tatínkem prát a na celé kolo řvát : já chci maminku! Ještě že nás už v okolí znají :oops:

Náš nejmladší to má obráceně - když je unavený nebo v nepohodě, tak chce zásadně jen tátu a na mě řve „Nech mě, nechci tě, běž pryč, já chci tátu!“ Taky čekám, kdy na mě někdo zavolá sociálku, že se ho snažím unést nebo že ho týrám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59408
14.9.20 14:51
@Anonymní píše:
Jenže to nebyla klasická scéna, to byl úplně nervovej záchvat. Málem tam skopala i učitelku i jednu maminku, co nám chtěla pomoct. Říkám, že takovou scénu jsem ještě nezažila. To Mám nechat dítě do sebe kopat? Protože je to normální?
Já vím, že jsem jí neměla dát na zadek a mrzí mě to.

facky ničemu nepomůžou, sebrala bych dítě a šla. doma to s ní prober že bud se gumička zítra někde najde nebo ne a že o nic nejde ;) a příště at si na své věci dává pozor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
14.9.20 14:54
@Markéta80 píše:
facky ničemu nepomůžou, sebrala bych dítě a šla. doma to s ní prober že bud se gumička zítra někde najde nebo ne a že o nic nejde ;) a příště at si na své věci dává pozor ;)

Myslím, že tady gumička fakt nebyla jádro problému ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.20 15:02
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, snad pochopíte.
Dnes jsem šla do školky s dobrou náladou a těšila jsem se na naši malou, říkala jsem si, jaký si uděláme hezký den.
Cestou do šatny se jí ptám, kde má gumičku a ona najednou, že se chce vrátit do třídy pro tu hubičku, tak se vracíme, učitelka říkala, že jí musela ztratit na zahradě, že si s ní hrála. No a nastalo peklo. Takový záchvat jsem ještě u ní neviděla, ani nezažila. Válela se na zemi, hystericky řvala, nemohla jsem jí obout, ani odtáhnout z tý školka. Řvala jako blázen. Všechny maminky od nás utíkaly, protože jejich děti se bály. Koukaly na mě jako na DE.bila. Rozplakala tam i mě. Nakonec jsem jí táhla za řevu na rukou jen v ponožkách. Řvala a vztekala se celou cestu domů a přiznám se, že schytala i pár facek potom.
Teď usnula a já nedokážu přestat brečet. Ostuda jako prase. Co když jí zítra do tý školky už nedotáhnu? Já vůbec nevím, co mám dělat

A neříkej mi, že to udělala poprvé? Takto se chová moje autistické dítě. Navíc fyzické násilí není řešení. Objednala bych dítě k psychologovi.

• Citovat
  • Upravit
7950
14.9.20 15:04
@Lamátko píše:
Tak ve vyjímečně facka opravdu zcela vyjímečně, pokud se dítě chová takto je v pořádku. Holka už je velká na to, že ví, že takhle se prostě chovat nesmí!!!

Tady by potřeboval pár facek někdo úplně jiný. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59408
14.9.20 15:11
@Anonymní píše:
A neříkej mi, že to udělala poprvé? Takto se chová moje autistické dítě. Navíc fyzické násilí není řešení. Objednala bych dítě k psychologovi.

8o proč hned tahat dítě k psychologovi? Ono je to ted asi moderní s každou blbostí běhat za odborníkem :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
14.9.20 15:14
@Anonymní píše:

Tak to aby šly k psychologovi všechny děcka ne? :mrgreen: :mrgreen: normální scéna a tady už má člověk hned autistu :zed: zralého na psychinu…no ty máš dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí