Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn 3,5 roku taky občas mívá hrozné amoky, začalo to někdy kolem 2,5 roku. Taky mi to někdy dělá starosti, ale podle vychovatelky ve školce je to v tomhle věku normální. Všimla jsem si, že nejvíc vyvádí, když je unavený, rozespalý nebo se necítí dobře, tak se snažím aspoň takovým situacím předcházet, i když to samozřejmě úplně nejde…
@Zuz186 Ve skolce to je nastesti nejhodnejsi dite. Ale doma si to asi musi vynahradit. Dneska ma teplotu, takze je to nejspis jeden z duvodu dnesniho amoku. Nejhorsi je, ze je to vzdy kvuli totalni blbosti a nekdy vlastne jen kvuli tomu, ze sama nevi, co vlastne chce, natoz aby nam to vysvetlila.
@Anonymní píše: Více
Ano, tak to je u nás stejné, vyvádí kvůli nějaké blbosti a někdy už ani neví, co chce, vysvětlit to taky neumí. Poslední velké amoky byly taky při nemoci a pak většinou z únavy. Ve školce vyváděl naštěstí jen jednou, to když ráno zjistil, že tam není jeho kamarád, na kterého se těšil. Jinak je to zlaté dítě…
Ahoj,
Každopádně někdy (tenhle týden už dvakrát) se dostane do úplného amoku. To už pak nepomůže nic a vůbec ani nereaguje na to, co jí povídám 
dcera má 3,5 let. Je dost vzteklá. To by bylo ještě dobrý. Má být po kom a nejspíš to bude tedy povahou
Dělalo to vaše dítě taky? Kdy to přejde? Přijde mně na to už celkem velká a nevím, jestli je to ještě normální