Hysterie před porodem

Anonymní
19.7.21 15:13

Hysterie před porodem

Dobrý den, jsem v 38tt a čeká mě příští týden zátěžový test oxytocinem. Může prý vyvolat i porod. Porod prý bývá po něm bolestivější a já jsem těch pár dní, co jsem se to dozvěděla úplně v háji, v duchu úplně hysterčím a nedokážu se uklidnit, jak strašně moc se toho porodu bojím. :,(
Hrozně vnitřně nervím, že nejsem připravená, přála jsem si hezký, klidný porod, který se přirozeně rozběhne a teď tohle….. mám strašný strach.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
397
19.7.21 15:25

Neboj se, až porod nastane a to i s vyvoláváním(zažila jsem)budeš duchem uplně nepřítomná. Snad to tak chytře příroda zařídila, že nejsi vlivem těch všech hormonů plně při smyslech :D zvládneš to, jako každá ženská, co rodila. Vím, taková otřepaná fráze, ale je to tak :)
Těš se, bude to těžký, ale hezký, protože tě čeká krásná odměna :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.21 15:39

Vyvolaný porod nemusí být vždycky hrůza, měla jsem ho při svém prvním porodu. Ty kontrakce z přidaného oxytocinu pro mě vůbec nebyly nijak šíleně bolestivé, jako menstruační bolesti jaké jsem měla od puberty. Dokonce jsem odmítla druhý epidurál, přišel mi zbytečný a rodilo se mi líp, když jsem je cítila. Nemusí to mít každá tak zlé. Příště bych se vyvolání vůbec nebránila.

• Citovat
  • Upravit
19983
19.7.21 15:41

Porod vyvolávány jsem zažila i ten oxytocin, jo bylo to hodně bolestivé, jo bylo to hodně dlouhé, ale zvládla jsem to. A za dva dny mě to čeká zas a můžu ti říct, že těhotenství už mě tak se.re, že už se i na to vyvolání těším. Jsem 41tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
19.7.21 15:46

Drz se!
Mne se blizi termin a zacinam byt taky nervozni.
Dneska jsem dve hodiny brecela, ze umrel Frantisek Nedved. Pak jsem brecela nad jednou diskuzi tady na emiminu. Ted brecim, ze syn odjel na prazdniny k moji segre.
Proste - konec tehotenstvi je narocny.
Pokud se bojis primo toho oxytocinu - ja s nim rodila prvniho kluka - bolesti byly intenzivnejsi a prichazely casteji, ale zase mi porod dle porodni asistentky zkratil o nekolik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
19.7.21 16:00

Neboj se toho. Prvni porod jsem mela vyvolavany s nekolika davkami oxytocinu, druhy a ctvrty bez vyvolavani, treti vyvolavany pouze tabletou prostaglandinu. A ten prvni porod byl ze vsech nejmene bolestivy. Hlavne se zbytecne nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.7.21 16:25

A proč chtějí vyvolávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
19.7.21 16:28

Jinak kamarádka zažila oboje a říkala, že vyvolávaný byl lepší, rychlejší. Sice bylo náročné, jak dlouho čekala, než něco zabere. Pak se to rozjelo a bylo to velmi rychlé. A to u porodu celkem chceš, teda pokud nerodíš překotně na parkovišti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
19.7.21 16:51

Já měla vyvolávaný porod, kontrakce naskočily rovnou po 2-3 minutách, ale ne zase tak silné, pak se rozjely až po klystýru a prasknutí vody. Mně to vyvolávání vyhovovalo, porod trval 6 hodin, bolesti celkově dost intenzivní, ale hned po tom, co dcera vykoukla, jsem na sále řekla “jéé, tak to nebylo tak hrozný” a všichni se smáli :lol:
Za 3 měsíce rodím zase a spíš mám obavy, jak to bude, jak porod začne atd. Já bych raději to vyvolání, člověk je pod kontrolou, nastupuje do porodnice v klidu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
19.7.21 17:21
@Thomassss píše:
Já měla vyvolávaný porod, kontrakce naskočily rovnou po 2-3 minutách, ale ne zase tak silné, pak se rozjely až po klystýru a prasknutí vody. Mně to vyvolávání vyhovovalo, porod trval 6 hodin, bolesti celkově dost intenzivní, ale hned po tom, co dcera vykoukla, jsem na sále řekla “jéé, tak to nebylo tak hrozný” a všichni se smáli :lol:
Za 3 měsíce rodím zase a spíš mám obavy, jak to bude, jak porod začne atd. Já bych raději to vyvolání, člověk je pod kontrolou, nastupuje do porodnice v klidu atd.

Take nemam nic proti vyvolavani. A presne, aspon jsem v nemocnici, pod kontrolou. Btw, kontrakce hned po 2 minutach jsem mela i bez vyvolani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916
19.7.21 18:44

Nechápu hysterii kolem vyvolávaného porodu.
Taky jsem si to představovala jinak, ale nakonec jsem byla ráda. Dítě bylo narozené za 4 hodiny od prvních bolestí, celou dobu pod kontrolou. Odpadl mi strach, co budu dělat, až to na mě např. v noci přijde, jestli poznám, že rodím atd. atd. Budu brzy rodit znovu, a budu jen ráda, pokud půjdu zase na vyvolání. Neboj se! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
19.7.21 19:58

Klid holky, zvladnete to vsechny, porod proste boli, ale to jste urcite uz nekdy slysely :lol: tohle mi rekla sestricka pri porodu :lol: kazda si zazije svoje, ale ta odmena potom za to stoji, taks e drzte a teste se na miminko, hlavne zadny stres :) je to jen par hodin a pak ta radost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
19.7.21 20:05
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem v 38tt a čeká mě příští týden zátěžový test oxytocinem. Může prý vyvolat i porod. Porod prý bývá po něm bolestivější a já jsem těch pár dní, co jsem se to dozvěděla úplně v háji, v duchu úplně hysterčím a nedokážu se uklidnit, jak strašně moc se toho porodu bojím. :,(
Hrozně vnitřně nervím, že nejsem připravená, přála jsem si hezký, klidný porod, který se přirozeně rozběhne a teď tohle….. mám strašný strach.

Mně sice porod nevyvolávali, ale v průběhu mi kvůli monitoru malého oxytocin dávali. Také jsem doufala, že nebude potřeba, ale musím říct, že jsem v bolestivosti před dodaným oxytocinem a s dodaným oxytocinem necítila rozdíl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.21 05:34

Porod

Dcera má pár dní do porodu a jako prvorodička se teda bojí. Já ji uklidňují jaká je to pomalu brnkacka, ale bojím se také a moc…to jen se vypovídam Dekuji a všem držím pěsti ať vše probíhá tak jak má. Ať je zdravá maminka a má spokojená miminka.❤️️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100