Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Neboj se, až porod nastane a to i s vyvoláváním(zažila jsem)budeš duchem uplně nepřítomná. Snad to tak chytře příroda zařídila, že nejsi vlivem těch všech hormonů plně při smyslech
zvládneš to, jako každá ženská, co rodila. Vím, taková otřepaná fráze, ale je to tak ![]()
Těš se, bude to těžký, ale hezký, protože tě čeká krásná odměna ![]()
Vyvolaný porod nemusí být vždycky hrůza, měla jsem ho při svém prvním porodu. Ty kontrakce z přidaného oxytocinu pro mě vůbec nebyly nijak šíleně bolestivé, jako menstruační bolesti jaké jsem měla od puberty. Dokonce jsem odmítla druhý epidurál, přišel mi zbytečný a rodilo se mi líp, když jsem je cítila. Nemusí to mít každá tak zlé. Příště bych se vyvolání vůbec nebránila.
Porod vyvolávány jsem zažila i ten oxytocin, jo bylo to hodně bolestivé, jo bylo to hodně dlouhé, ale zvládla jsem to. A za dva dny mě to čeká zas a můžu ti říct, že těhotenství už mě tak se.re, že už se i na to vyvolání těším. Jsem 41tt
Drz se!
Mne se blizi termin a zacinam byt taky nervozni.
Dneska jsem dve hodiny brecela, ze umrel Frantisek Nedved. Pak jsem brecela nad jednou diskuzi tady na emiminu. Ted brecim, ze syn odjel na prazdniny k moji segre.
Proste - konec tehotenstvi je narocny.
Pokud se bojis primo toho oxytocinu - ja s nim rodila prvniho kluka - bolesti byly intenzivnejsi a prichazely casteji, ale zase mi porod dle porodni asistentky zkratil o nekolik hodin.
Neboj se toho. Prvni porod jsem mela vyvolavany s nekolika davkami oxytocinu, druhy a ctvrty bez vyvolavani, treti vyvolavany pouze tabletou prostaglandinu. A ten prvni porod byl ze vsech nejmene bolestivy. Hlavne se zbytecne nestresuj.
Jinak kamarádka zažila oboje a říkala, že vyvolávaný byl lepší, rychlejší. Sice bylo náročné, jak dlouho čekala, než něco zabere. Pak se to rozjelo a bylo to velmi rychlé. A to u porodu celkem chceš, teda pokud nerodíš překotně na parkovišti ![]()
Já měla vyvolávaný porod, kontrakce naskočily rovnou po 2-3 minutách, ale ne zase tak silné, pak se rozjely až po klystýru a prasknutí vody. Mně to vyvolávání vyhovovalo, porod trval 6 hodin, bolesti celkově dost intenzivní, ale hned po tom, co dcera vykoukla, jsem na sále řekla “jéé, tak to nebylo tak hrozný” a všichni se smáli ![]()
Za 3 měsíce rodím zase a spíš mám obavy, jak to bude, jak porod začne atd. Já bych raději to vyvolání, člověk je pod kontrolou, nastupuje do porodnice v klidu atd.
@Thomassss píše:
Já měla vyvolávaný porod, kontrakce naskočily rovnou po 2-3 minutách, ale ne zase tak silné, pak se rozjely až po klystýru a prasknutí vody. Mně to vyvolávání vyhovovalo, porod trval 6 hodin, bolesti celkově dost intenzivní, ale hned po tom, co dcera vykoukla, jsem na sále řekla “jéé, tak to nebylo tak hrozný” a všichni se smáli
Za 3 měsíce rodím zase a spíš mám obavy, jak to bude, jak porod začne atd. Já bych raději to vyvolání, člověk je pod kontrolou, nastupuje do porodnice v klidu atd.
Take nemam nic proti vyvolavani. A presne, aspon jsem v nemocnici, pod kontrolou. Btw, kontrakce hned po 2 minutach jsem mela i bez vyvolani ![]()
Nechápu hysterii kolem vyvolávaného porodu.
Taky jsem si to představovala jinak, ale nakonec jsem byla ráda. Dítě bylo narozené za 4 hodiny od prvních bolestí, celou dobu pod kontrolou. Odpadl mi strach, co budu dělat, až to na mě např. v noci přijde, jestli poznám, že rodím atd. atd. Budu brzy rodit znovu, a budu jen ráda, pokud půjdu zase na vyvolání. Neboj se! ![]()
Klid holky, zvladnete to vsechny, porod proste boli, ale to jste urcite uz nekdy slysely
tohle mi rekla sestricka pri porodu
kazda si zazije svoje, ale ta odmena potom za to stoji, taks e drzte a teste se na miminko, hlavne zadny stres
je to jen par hodin a pak ta radost ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem v 38tt a čeká mě příští týden zátěžový test oxytocinem. Může prý vyvolat i porod. Porod prý bývá po něm bolestivější a já jsem těch pár dní, co jsem se to dozvěděla úplně v háji, v duchu úplně hysterčím a nedokážu se uklidnit, jak strašně moc se toho porodu bojím.
Hrozně vnitřně nervím, že nejsem připravená, přála jsem si hezký, klidný porod, který se přirozeně rozběhne a teď tohle….. mám strašný strach.
Mně sice porod nevyvolávali, ale v průběhu mi kvůli monitoru malého oxytocin dávali. Také jsem doufala, že nebude potřeba, ale musím říct, že jsem v bolestivosti před dodaným oxytocinem a s dodaným oxytocinem necítila rozdíl. ![]()
Dcera má pár dní do porodu a jako prvorodička se teda bojí. Já ji uklidňují jaká je to pomalu brnkacka, ale bojím se také a moc…to jen se vypovídam Dekuji a všem držím pěsti ať vše probíhá tak jak má. Ať je zdravá maminka a má spokojená miminka.❤️️
Dobrý den, jsem v 38tt a čeká mě příští týden zátěžový test oxytocinem. Může prý vyvolat i porod. Porod prý bývá po něm bolestivější a já jsem těch pár dní, co jsem se to dozvěděla úplně v háji, v duchu úplně hysterčím a nedokážu se uklidnit, jak strašně moc se toho porodu bojím.
Hrozně vnitřně nervím, že nejsem připravená, přála jsem si hezký, klidný porod, který se přirozeně rozběhne a teď tohle….. mám strašný strach.