I s antibiotiky v těhotenství zdravé dítě?

17
2.3.15 13:14

I s antibiotiky v těhotenstvi zdravé dítě....

Jsem těhotná ( 20 týden) a mám nasazeny už druhé antibiotika. Vše na doporučení lékařky. Moc prosím maminky, co na tom byly podobně a vaše miminka jsou v pořádku, o podporu. Prostě to v člověku negativně hlodá…Děuji, věřím že to pomůže nejen mě. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6939
2.3.15 13:17

@LiBizzar Mela jsem atb na zanet moc.cest v 16tydnu. Dcera je zdrava a drava :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
2.3.15 13:18

Ano, v prvnim tehotenstvi jsem mela 2× atb. Syn byl zdravy, az na alergii na bilkovinu kravskeho mleka. Ale tu ma i druhy syn s to jsem v tehotenstvi atb nebrala. Takze to s tim asi nesouvisi. Dnes jsou atb setrna vuci plodu, bud v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365

@LiBizzar u prvního dítka jsem hned v začátcích kdy se vyvíjejí důležité orgány musela brát poměrně silná atb. a znovu kolem 30.týdne. syn je zdravé dítě. toho času už prvňák :hug:
drž se a snaž se si to nepřipouštět. na tělo je těhotenství zabíračka. potřebuješ byt fit :kytka:

Příspěvek upraven 02.03.15 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91

@LiBizzar
Měla jsem jedny atb hned v 1. trimestru (komplikovaná angína) a druhé kolem 33. tt dle mě nakonec zbytečně. Mimi je zdravé a naprosto v pořádku, ale chápu tě, já nad tím taky pořád dumala :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
2.3.15 13:19

@LiBizzar ahoj uklidim te. Urcite mas atb na léčení zanetu a podobne. To je lepsi nez infekce v tělejsk pro tebe tak male. Ja je mela dvakrat taky a ddeti zdrave. Dneska se to moc vše resi a sami doktori a i v lékárnách jsou v tehu opatrni. Takhle me to bylo řečeno. Bud v klidu a uzivej tehotenstvi. Preju rychle uzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
2.3.15 13:20

Taky jsem brala antibiotika…hned ze začátku ani jsme nevěděla že už jsme těhotná, miminko máme úplně zdravé!!-:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
2.3.15 13:23

@LiBizzar A proč by se s ATB v těhotenství nemělo narodit zdravé dítě? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.3.15 13:24

Děkuji Všem :) snažím se, občas některé věci člověk prostě neovlivní. Budu si to tu pročítat až zas budou hlodat pochybnosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.3.15 13:26

U prvního jsem měla atb ve 30tt, dvoje za sebou, první nezabraly, u třetího jsem měla jedny těsně před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
2.3.15 13:28

Předpokládám, že máš ATB, která se v těhotenství můžou. Riziko poškození plodu hrozí od neléčené infekce, ne od schválených antibiotik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.3.15 13:28

@j.a.n.i1 Dobrá otázka. Asi mě děsí ta chemie…Asi jako každá bud. maminka chci pro mimi to nejlepsi a antibi. mi do toho nezapadaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.3.15 13:29

V každém těhotenství jsem musela ATB minimálně jednou užívat. Děti jsou zdravé :) Lékaři ví, že jsi těhotná, jednak ti napíší ATB, která jsou pro těhotné vhodná a za druhé je důležité zdraví matky, takže není co řešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.3.15 13:32

@LiBizzar Nevím, co si představuješ pod pojmem „miminka jsou v pořádku“. Měla jsem poměrně silná antibiotika ve 12. týdnu kvůli zlatému stafylokokovi a syn se se dvěma hlavami nenarodil. ;)

@Raduš.ka44 @j.a.n.i1 Tak nějak. Pokud se nejedná o nějaká ATB výslovně těhotným kontraindikovaná nebo klinicky neozkoušená, tak je mnohem větší risk nenechat se léčit, než vzít pro těhotnou vhodné antibiotikum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
2.3.15 13:34

Ja brala v prvním těhu ATB třikrát az ty hodne silný posledni mi zabrali byla jsem tři mesice v kuse nemocná a chodila na plicní a kluk je naprosto zdravy :) doktoři vybírají léky které se mohou užívat v těhu a neohrozí vývoj dítěte tak meněj strach :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí