Ideální země na důchod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5683
11.9.23 16:41
@Anais Brno píše:
Já sama zkušenost nemám, my spíš plánujeme třeba pak část roku prožít v zahraničí, dlouhodobě si něco pronajmout a část roku být v ČR.
Kamarádky máma žije ve Španělsku, vidí se několikrát za rok, každý nemá potřebu se vidět každý týden ;)
Je to individuální…
Jednu kamarádku mám na Zélandu, viděly jsme se po 10ti letech a bylo to, jako bychom se viděly každý týden. Jsme v kontaktu, naše online kavárna funguje skvěle…
Z principu mi to nevadí část roku strávit mimo ČR…,, kéž už by dítě mělo hotovou školu a člověk byl v tomto flexibilnější

Tak prave pisu, ze presto, ze se zdaleka nevidame kazdy tyden, tak takto bychom se nevideli celeho pul roku, a to ani s vnoucaty a to by nam fakt za to nestalo. Ani moc nechapu, co prevratneho si trebas cesi slibuji od prebyvani ve spanelsku, tady je v lete taky vedro a z dovolenych vim, ze more mam po tydnu uz uplne dost a tesime se domu do sveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
11.9.23 16:54
@Ahep píše:
Tak prave pisu, ze presto, ze se zdaleka nevidame kazdy tyden, tak takto bychom se nevideli celeho pul roku, a to ani s vnoucaty a to by nam fakt za to nestalo. Ani moc nechapu, co prevratneho si trebas cesi slibuji od prebyvani ve spanelsku, tady je v lete taky vedro a z dovolenych vim, ze more mam po tydnu uz uplne dost a tesime se domu do sveho.

Ja třeba s manželem ráda cestuji, takže ten pobyt v zahraničí určitě člověk využije aktivně, ne že budu sedět jako pecka na jednom místě…
Nikde nepíšu, že tam pojedu v hlavní sezónu… každý ať si život zařídí podle svého…

• Citovat
  • Upravit
5683
11.9.23 20:23
@Semtex píše:
To je sice hezké si ten důchod nějak představovat, ale nikdy nevíš, jak na to budeš a jestli ještě vůbec budeš :lol: člověk si asi může planovat, že když bude mít spoustu času, bude z nej aktivní důchodec, což určitě prijemnesim ty první roky možné je, ale pak se můžou pridruzit nějaké potíže a budeš potrebovat péči, Nehlede na to, že postupem času si pravděpodobně necháš domluvit od děti a prestehujes se do duchodaku, odkud pokud budeš mít štěstí, budeš chodit na vycházky do blízkého Kauflandu a střídat to a přilehlým parkem :mrgreen:Odstěhovat se do ciziny by bylo asi z nějaké stránky fajn, ale představ si, ze té tam klepne bud zcela nebo částečně a co chudáci děti, jak tě odtamtud budou dostávat pryc? Ti budou jistě nadseni, když kromě vlastních děti ještě budou muset řešit repatriaci umanuté babky se zlomeným krčkem třeba odněkud z Thajska :lol:

Repatriace umanute babky :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
12.9.23 13:00
@Kasandra159 píše:
Dítko je na severu Dánska a stále se po škole koupe v moři a to ani není žádný extra otužilec, ale Dánsko je placka :lol:

A je v nejakem special miste, kde je mikroklima s teplejsim letem nez ve zbytku zeme?
Takova mista existuji, kdysi jsem cetla o takovem miste nekde v Anglii, ale uz to nemuzu najit a asi jsem natvrdla a neumim googlit, kde najit mista s mikroklimatem.
:oops: Nebo moc ocekavam, ze to bude nekde pekne shrnute jako seznam. :mrgreen:
V lete jsem treba koukala na windy a napr sever Skandinavie byl horky, hlavne Lofoty.
Ale to mohla byt jen nahoda.
Tak mozna je neco i v jiznich zemich, aniz bych musela bydlet vysoko v horach a na more koukat teleskopem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2533
12.9.23 14:08
@zrnko píše:
A je v nejakem special miste, kde je mikroklima s teplejsim letem nez ve zbytku zeme?
Takova mista existuji, kdysi jsem cetla o takovem miste nekde v Anglii, ale uz to nemuzu najit a asi jsem natvrdla a neumim googlit, kde najit mista s mikroklimatem. :oops: Nebo moc ocekavam, ze to bude nekde pekne shrnute jako seznam. :mrgreen:
V lete jsem treba koukala na windy a napr sever Skandinavie byl horky, hlavne Lofoty.
Ale to mohla byt jen nahoda.
Tak mozna je neco i v jiznich zemich, aniz bych musela bydlet vysoko v horach a na more koukat teleskopem. :lol:

Já zas nechci být tak moc určitá, jedná se o jeden ze zálivů a to severně od Ikastu :D Nemyslím, že by tam bylo o moc jiné počasí, než jinde v Dánsku, ale byli jsme tam v době celoevropských veder :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
12.9.23 14:50

Mnoooo hmmmm :think:

plán dobrý, ale s tou zdravotní péčí, hele, nevim nevim :think:

máme několik pac co jsou takto, ESP, POR, GB, NL a všichni si jezdí řešit zdravotní péči sem a pro léky a vyšetření sem :think:

jeden je na Kanárech, má tlak, depresi a ještě něco, vše stabilizováno, ale čas od času potřeba kontroly…

zapsali ho tam do jakéhosi pořadníku k doktorovi a řekli mu, že si počká 8 – 10 měsíců a dřív jej prostě nevemou

jenom kdyby umíral, ale jinak jej nevemou a naprosto je nezajímá že má léky které by měl brát dál…nezájem…pořadník, čekejte si :think:

jinej je v chorvatsku a něco podobného…tož vlastně nevím, ale spoléhat se na důchod na zdravotní péči někde jinde, to si úplně nejsem jista zda půjde

jedině že je člověk absolutně a naprosto zdráv a nic nebere, pak asi nema problema

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
14.9.23 10:37

Já myslím, že Španělsko by bylo ideální. Teda mimo léto. To bych trávila v ČR. Tj. odjezd do Španělska třeba v říjnu na měsíc, dva, pak na Vánoce do ČR a po Vánocích zpět do Španělska až do května, třeba v březnu na návštěvu za rodinou zpět do ČR na dva týdny.
Tak bych to udělala já :mrgreen: + zdravotní péči řešit v ČR. Pokud by se objevily zdravotní problémy, tak počítat s variantou létání zpět do ČR. Nevím jaká je zdravotní péče ve Španělsku teda.
Nebo UK - ale tam teda rozhodně zdravotní péči nečekat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1