Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anais Brno píše:
Já sama zkušenost nemám, my spíš plánujeme třeba pak část roku prožít v zahraničí, dlouhodobě si něco pronajmout a část roku být v ČR.
Kamarádky máma žije ve Španělsku, vidí se několikrát za rok, každý nemá potřebu se vidět každý týden
Je to individuální…
Jednu kamarádku mám na Zélandu, viděly jsme se po 10ti letech a bylo to, jako bychom se viděly každý týden. Jsme v kontaktu, naše online kavárna funguje skvěle…
Z principu mi to nevadí část roku strávit mimo ČR…,, kéž už by dítě mělo hotovou školu a člověk byl v tomto flexibilnější
Tak prave pisu, ze presto, ze se zdaleka nevidame kazdy tyden, tak takto bychom se nevideli celeho pul roku, a to ani s vnoucaty a to by nam fakt za to nestalo. Ani moc nechapu, co prevratneho si trebas cesi slibuji od prebyvani ve spanelsku, tady je v lete taky vedro a z dovolenych vim, ze more mam po tydnu uz uplne dost a tesime se domu do sveho.
@Ahep píše:
Tak prave pisu, ze presto, ze se zdaleka nevidame kazdy tyden, tak takto bychom se nevideli celeho pul roku, a to ani s vnoucaty a to by nam fakt za to nestalo. Ani moc nechapu, co prevratneho si trebas cesi slibuji od prebyvani ve spanelsku, tady je v lete taky vedro a z dovolenych vim, ze more mam po tydnu uz uplne dost a tesime se domu do sveho.
Ja třeba s manželem ráda cestuji, takže ten pobyt v zahraničí určitě člověk využije aktivně, ne že budu sedět jako pecka na jednom místě…
Nikde nepíšu, že tam pojedu v hlavní sezónu… každý ať si život zařídí podle svého…
@Semtex píše:
To je sice hezké si ten důchod nějak představovat, ale nikdy nevíš, jak na to budeš a jestli ještě vůbec budeščlověk si asi může planovat, že když bude mít spoustu času, bude z nej aktivní důchodec, což určitě prijemnesim ty první roky možné je, ale pak se můžou pridruzit nějaké potíže a budeš potrebovat péči, Nehlede na to, že postupem času si pravděpodobně necháš domluvit od děti a prestehujes se do duchodaku, odkud pokud budeš mít štěstí, budeš chodit na vycházky do blízkého Kauflandu a střídat to a přilehlým parkem
Odstěhovat se do ciziny by bylo asi z nějaké stránky fajn, ale představ si, ze té tam klepne bud zcela nebo částečně a co chudáci děti, jak tě odtamtud budou dostávat pryc? Ti budou jistě nadseni, když kromě vlastních děti ještě budou muset řešit repatriaci umanuté babky se zlomeným krčkem třeba odněkud z Thajska
Repatriace umanute babky
![]()
@Kasandra159 píše:
Dítko je na severu Dánska a stále se po škole koupe v moři a to ani není žádný extra otužilec, ale Dánsko je placka
A je v nejakem special miste, kde je mikroklima s teplejsim letem nez ve zbytku zeme?
Takova mista existuji, kdysi jsem cetla o takovem miste nekde v Anglii, ale uz to nemuzu najit a asi jsem natvrdla a neumim googlit, kde najit mista s mikroklimatem.
Nebo moc ocekavam, ze to bude nekde pekne shrnute jako seznam. ![]()
V lete jsem treba koukala na windy a napr sever Skandinavie byl horky, hlavne Lofoty.
Ale to mohla byt jen nahoda.
Tak mozna je neco i v jiznich zemich, aniz bych musela bydlet vysoko v horach a na more koukat teleskopem. ![]()
@zrnko píše:
A je v nejakem special miste, kde je mikroklima s teplejsim letem nez ve zbytku zeme?
Takova mista existuji, kdysi jsem cetla o takovem miste nekde v Anglii, ale uz to nemuzu najit a asi jsem natvrdla a neumim googlit, kde najit mista s mikroklimatem.Nebo moc ocekavam, ze to bude nekde pekne shrnute jako seznam.
V lete jsem treba koukala na windy a napr sever Skandinavie byl horky, hlavne Lofoty.
Ale to mohla byt jen nahoda.
Tak mozna je neco i v jiznich zemich, aniz bych musela bydlet vysoko v horach a na more koukat teleskopem.
Já zas nechci být tak moc určitá, jedná se o jeden ze zálivů a to severně od Ikastu
Nemyslím, že by tam bylo o moc jiné počasí, než jinde v Dánsku, ale byli jsme tam v době celoevropských veder ![]()
Mnoooo hmmmm ![]()
plán dobrý, ale s tou zdravotní péčí, hele, nevim nevim ![]()
máme několik pac co jsou takto, ESP, POR, GB, NL a všichni si jezdí řešit zdravotní péči sem a pro léky a vyšetření sem ![]()
jeden je na Kanárech, má tlak, depresi a ještě něco, vše stabilizováno, ale čas od času potřeba kontroly…
zapsali ho tam do jakéhosi pořadníku k doktorovi a řekli mu, že si počká 8 – 10 měsíců a dřív jej prostě nevemou
jenom kdyby umíral, ale jinak jej nevemou a naprosto je nezajímá že má léky které by měl brát dál…nezájem…pořadník, čekejte si ![]()
jinej je v chorvatsku a něco podobného…tož vlastně nevím, ale spoléhat se na důchod na zdravotní péči někde jinde, to si úplně nejsem jista zda půjde
jedině že je člověk absolutně a naprosto zdráv a nic nebere, pak asi nema problema
Já myslím, že Španělsko by bylo ideální. Teda mimo léto. To bych trávila v ČR. Tj. odjezd do Španělska třeba v říjnu na měsíc, dva, pak na Vánoce do ČR a po Vánocích zpět do Španělska až do května, třeba v březnu na návštěvu za rodinou zpět do ČR na dva týdny.
Tak bych to udělala já
+ zdravotní péči řešit v ČR. Pokud by se objevily zdravotní problémy, tak počítat s variantou létání zpět do ČR. Nevím jaká je zdravotní péče ve Španělsku teda.
Nebo UK - ale tam teda rozhodně zdravotní péči nečekat ![]()