Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
Byl mi predepsan lek Igamplia - imunoglobulin injekce do svalu.
Chtela jsem si vybrat recept ale prestali ho vyrabet.
Mate nejakou zkusenost s nejakou nahradou?
Podle toho, co jsem cetla, tak nahrada do svalu neni a zbytek je jak drahzsi, tak se podaca formou infuze. Mam mit prvni davku 1.den cyklu, coz se neda uplne odhadovat. ![]()
Dekuji
@LucieKLuc ahoj ja mela infuze intralipidu a bylo to zdarma. Nektere kliniky to maji zdarma, nekde se platí.
@Mia890 píše:
@LucieKLuc ahoj ja mela infuze intralipidu a bylo to zdarma. Nektere kliniky to maji zdarma, nekde se platí.
Moc ti dekuju za odpoved. Pro orientaci vis, jaky intralipid jsi mela a jak casto?
Dekuju
@LucieKLuc mně to teda nasadili až po pozitivním testu a byla jsem na infuzi jednou, pak už se mi NK buňky snížily, tak nebyla nutná další dávka. Měla jsem intralipid 20%. Jinak než jsem otěhotněla, brala jsem Prednison cca pul roku. Teď jsem těhotná a beru ho stále. Předtím než mi zjistili NK buňky jsem měla pořád jen potraty.
@Mia890 píše:
@LucieKLuc mně to teda nasadili až po pozitivním testu a byla jsem na infuzi jednou, pak už se mi NK buňky snížily, tak nebyla nutná další dávka. Měla jsem intralipid 20%. Jinak než jsem otěhotněla, brala jsem Prednison cca pul roku. Teď jsem těhotná a beru ho stále. Předtím než mi zjistili NK buňky jsem měla pořád jen potraty.
Moc ti dekuju, mne prave hned 1DC, dva dny pred transferem, dva dny po a pak jeste v den pozitivniho testu….pak po 4-6 tydnech.
Ale zase neberu zadne kortikoidy.
@LucieKLuc také jsem to měla původně takto rozplánované, ale nakonec jsme na IVF nemuseli. Zadařilo se úplnou náhodou přirozeně. A to jsme předtím měli i IUI, které nevyšlo. Takže mi dali dávku až s tím testem.
Tak držím palce, ať to dopadne! Mně to pomohlo ![]()
@Mia890 píše:
@LucieKLuc také jsem to měla původně takto rozplánované, ale nakonec jsme na IVF nemuseli. Zadařilo se úplnou náhodou přirozeně. A to jsme předtím měli i IUI, které nevyšlo. Takže mi dali dávku až s tím testem.
Tak držím palce, ať to dopadne! Mně to pomohlo
Moc ti dekuju ![]()
Nahrada existuje.
Jedna se o Beriglobin. V CR neni registrovany, da se sehnat v DE.