Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nám ji dělali oběma hned při vstupním vyšetření, nějakou základní z krve. Šli jsme rovnou dolu do přízemí na odber. Ja mam nízkou buněčnou imunitu a protilátky proti štítné zlaze, ale nemyslím si, ze by to souviselo. Manžel má jiné autoimunitni onemocnění, ale jinak má imunitu lepší než ja. Výsledky byly snad za týden myslím.
@mrs.starbucks díky za odpověď
na tu buněčnou imunitu dali nějaké prášky? Na jak dlouho? Nebo celkově jaký byl pak postup?
@MyWorld Žádný, buněčná imunita je normální imunita a nema vliv na (ne)plodnost
Ani ty protilátky, jinak mi funguje normálně..
Ahoj me taky v pronatalu v praze delali jen zaklad a pak Et zamlkly potrat skoro v 11tt a ted mi zjistily nk bunky o procento vyssi a pak me poslali na hematologii a az tam zjistily poruchu srazlivosti krve. Takze si zkus vydupad vse co pujde at a jak na imulogii Me poslali do synlab v praze a na hematologii do kliniky profesora rehaka na kazde vysetreni se cekalo cca mesic. Drzim palecky
Zdravím
, prosím moc o informaci po jak dlouhé době jste obdrželi výsledky daného vyšetření? ![]()
@Mik.Martina zdravím u nas byli do měsíce ale delali nam je na karline ![]()
Gennet Praha 1 - letos v srpnu - výsledky za 10dní na email s vysvětlením a doporučením
Děkuji moc, jsme na 10.11. objednáni s manželem do Prahy Gennet a právě by nas zajimalo, kdy cca dorazí výsledky. Od daného termínu se nam poté odvíjí další stimulace na IVF.
![]()
Prosím zda by mě někdo neporadil s výsledkem z imunologie
.
Doktorka rikala, ze se celkem nic nenašlo jen zvýšené leukocyty, jakoze zánět v těle?
Tak jsem dostala kortikoidy na tyden 8mg a pak 4mg az do transferu. Nebylo mi ani řečeno na jak dlouho ta léčba je
, s tím ze tam mam uvedené nejdele v lednu IVF cyklus
Tak jako nevim zda muzu uz ted v prosinci a nebo az v lednu.
Dekuju
A co bys chtela ted v prosinci? Snazeni doma nebo IVF? Obrazek neni moc dobre citelny, ale mela jsem podobnou medikaci pri nadlimitnich protilatkach proti embryu a zvysenych NKT bunkach a povedlo se nam tesne pred IVF prirozene a vse ok, brala jsem pak kortikoidy do konce 12 nebo 13tt a mimi v poradku.
@Helca83 tak to gratuluji
, mela jsem mit IVF v prosinci. Mam na tyden 8mg Medrol a pak az do transferu 4mg a pokračovat, jak ty píšeš cca 12tt.
Ale nevim zda nas teda ted v prosinci nechají nebo az v lednu
Každopádně přirozeně asi raději nebudeme pokoušet, zjišťovala jsem si ze skrz ty záněty je lepší sex-kondom
Aby bylo tělo čisté.
Zitra jedu na kliniku na kontrolu a v utery bych si měla volat na imunologii. Meli jsme si jit nechat vysetrit s manželem ještě moc, ale ta je negativní u obou. Takze je možné, ze ten měsíc zpet z krve byla nějaká nemoc trebas a ted je to uz ok
![]()
No jsem z toho dost jelen, nrvim zda nebude nutné vyter z močové trubice trebas u partnera a u me čípek. ![]()
Aha, tak pak bych to proste brala klidne do ledna, vsak uz zitra je 1.prosince… jestli Ti to nejak nevadi. Mne napoprve hrozne nesedl Prednison, zhubla jsem asi 12 kg za 2 mesice, a to jsem nemela zadnou nadvahu, ale vubec jsem s nim nemohla jist. Po metypredu jsem naopak asi 2 kg pribrala, ale to tezko rici jestli bylo lekama anebo otehotnenim. Ja mam jinak hlavne ty zvysene NKT diky autoimunitnimu zanetu stitne zlazyc, takze jsem to brala tak, ze mi kortikoidy spis pomuzou nez uskodi, a vyslo to. Tak hodne stesti ![]()
@Mik.Martina A vyter z moc trubice, kdyz moc vysla obema negativni, nevim jestli vam budou chtit delat, ale mozna by to stalo za to ![]()
@Helca83 děkuji moc za info a gratuluji
, věřím ze nam to také pomůže. Necham IVF az na leden, jelikoz jsme se i s primarem domluvili, ze to bude lepší. Kortikoidy beru dal a mozna nam to vyšetření domluvi přímo u nich v CAR a mozna i na pojišťovnu
. Jsem za jejich přístup strašně rada, oproti minule klinice zmena o 360° ![]()
Jinak pry nove se tyhle odbery dělají i jinak, nez pres trubici. Tak je muj chlap štěstím bez sebe. Bal se toho jak čert kříže
.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.