Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla bych se na něco zeptat:
od narození dávám svému synkovi na radu lékařky 2 kapky Infadinu denně.
Prý ho mám dávat až do konce 1. roku.
Tak celých deset měsíců mu to tak dávám - 2 kapky denně.
Teď jsem si přečetla příbalový leták, a tam píšou, že se má podávat pouze 1 kapka denně, a to až do konce 2.roku života.
Prosím vás, jaké máte dávkování vy? Jsem z toho trošku vedle, dřív mě nenapadlo to číst, a teď po přečtení jsem z toho docela vedle. ![]()
Ahoj, davam male kapku denne, Dr. rikala ze mam davat myslim do 1,5r(presnej konec si zjistim). No jestli tvoje mimi bylo napr. nedonosene tak pak se asi dve kapky davaj(starsi byla nedonosena o 3m, a jestli se nepletu tak prave 2kapky/denne dostavala ale nevim do kdy), pokud je naprosto zdrave zda se mi to moc. Sany.
Tak to zírám.......Dáváme Infadin 1× denně 1 kapku což je 800m.j.. a v návodu je psáno,že je to maximální množství na den a nikdy se nemá překračovat!!!!!!! A pokud se stane,že dáme nějakým omylem 2kapky tak rozhodně máme druhý den vynechat.Jediné kdy se dávky zvyšují,jsou u nedonošenců,což je popsáno také v návodu.
Ahoj,
neznepokojuj se, mi jsme taky brali 2kapky denně a pak jsme měli období, myslím, že to bylo 14 dní kdy jsme museli dávat 6 kapek denně. Nechtěla nám srůstat hlavička na temeni.
Neboj tvůj doktor ví co ti radí, zeptej se a budeš vědět víc.
Tak pa a dodržuj co ti radí tvůj doktor.
taky na radu dr. dávám od narození 2kapkydenně a nikdy mě nenapadlo číst leták…:((zeptám se na to hned v poradně.
K.
Tak já mám dávat taky 2 kapky denně a Jenda nedonošenej nebyl. Jen měl dýl novorozeneckou žloutenku. A možná taky proto, že se narodil v září a pak v zimě už bývá míň sluníčka. Třeba na léto nám to dr. sníží.
Katka
Ahoj.
My máme předepsaný Vigantol, jedná se o alternativu se stejným způsobem dávkování. Radimek je nedonošené a navíc zimní miminko, proto bereme 2 kapky denně ( pravděpodobně do jara). Jednu dobu jsme měli i špatné krevní testy, a tak jsme měli předepsány kapky 3 - asi 3 měsíce. Když jsme se stěhovali z vesnice do města bylo nám řečeno, ža dávkování s tím také souvisí. Tj. lékaři z velkých měst se domluvili na dvou kapkách.
Beruška
Ahojky, tak mi taky bereme 2kapky a je to asi v pořádku protože ani v nemocnici kde jsme hlásili co všechno bereme se nad tím neddivili, tak se tomu nedivím taky a baštíme denně dvě kapičky ![]()
Ahoj kajka
Ahoj, tak my jsme lednové miminko 2005 a do léta jsme brali taky 2 kapky denně, po půl roce už jenom 1 kapku. Taky jsem tehdy četla příbalový leták a hned se ptala doktorky proč 2, když je psáno max. 1 kapka. Tehdy mi řekla, že 1 kapka je pro ty děti, které jsou krmeny umělým mlékem, které už je obohaceno o vitamíny. Od půl roku už jsme baštili příkrmy, takže další vitamíny byly už v tomto papáníčku.
Míša
Ahoj, my bereme AD vitamin take 2 kapky denne, ale dokdy to mame brat tak to nevim, jsme jeste moc malinci
Jinak jak tyto leky podavate? Ja na lzicku (pro deti - silikonovou) nakapu mlicko a do toho ten lek. Kamaradka to kape primo do pusinky.
Misa a Nelinka
Melounek79: driv sem taky davala na lzicku s trochou mlika, ted davam taky na lzicku na naky prikrm. Primo do pusy se nema davat aby se toho nekaplo vic nez ma nebo tak nak, taky se asi nemusis vzdy trefit atd. Sany.
Melounek79 , já to kapu do pusinky. Jenda ji i pěkně otevře a někdy i vyplázne jazyk
Asi to bere jako hru
A víc kapek jsem ještě nekápla, ono to nekape tak dobře jako např. Kanavit, tam si musím dávat pozor.
Katka
Ahoj. my taky bereme dvě kapky a máme je brát až do 1 roku. ptala jsem se doktorky, proč 2, když je v letáčku 1 kapka, ale ona říkala, že se berou 2. jinak dávám je na lžičce s troškou MM. petra
Ahojky,
tak mi dáváme 1 kapku denně, jsme plně kojený, kápnu si na prst a dám mu to do pusinky na jazyk
my berem taky dve kapky denne, meli jsme zloutenku a navic je to takove podzimnatko. Dam na lzicku trosku MM a do toho kapnu 2 kapky Viagntolu…Vitek to rad spapa…u Sab Simplexu se mi trosku sklebi ![]()