Infadin každý den?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
29.4.05 08:04

Infadin každý den?

Dobrý den!

Lékařka předepsala naší Aničce Infadin. Má ho brát každý den 2 kapky. Jak je to u vás? Připadá nám divné hned od mala hustit do člověka „tolik prášků (kapiček)“.

Zdraví vás rodičové Katka a Jakub s holčičkou Aničkou (22 dnů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
29.4.05 08:14

Měli jsme to taky tak. Já bych to neřeěila …je to prostě vitamin D, který dětské tělíčko potřebuje a zřejmě tu není tolik sluníčka, aby ho mělo dost z přírody. (Kamarádka v Libanonu tohle neřešila …ale tam praží o106 :))))

Baghira a Eliška (1 rok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.4.05 08:15

Infadin předepisují doktoři všem dětem většinou spolu i s Kanavitem (vitamín K - ten byl do 6měsíců). Teď si přesně nevybavuji, na co je Infadin dobrej. Nám dr řekl jednu kapku denně s tím, že když zapomenem, nic se neděje. Pokud se nepletu, bere se do 18měsíců. Stane se mi taky, že zapomenem i pár dní, avšak nevědomky. Určitě to není nějaká zbytečná chemie.
GaB, 7měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
29.4.05 08:17

Taky dávám Kubíkovi 2kapičky každý den. Ptala jsem se paní doktorky, jak dlouho to bude brát a říkala, že by měl využívat 4lahvičky, s tím, že pokud je v létě krásně přerušíme to. Ale oproti Aničce je už veliky chlap:-))

Radka a Kubíček (7,5m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.4.05 08:40

ahoj, ja kapu jednu kapku denne po dobu tri tydnu a pak tyden vynecham - tak mi to naridila detska dr. - tak nevim co je spravne? aby toho nemel malo? neni tady nejaka detska sestra co by vedela? :roll:
Iv-ka+Lukin 8t

• Citovat
  • Upravit
2901
29.4.05 08:44

My dáváme dvě kapky denně …prý tak do května, pak mám vynechat a začít zas na podzim, až nebude tolik sluníčka.

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
29.4.05 08:49

tak my nemáme Infadin, ale Vigantol a kapeme 1 kapku denně
pro Ivku - když byla Anetka hodně malinká, tak jsme kapali taky tak, s přestávkou
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
29.4.05 08:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
29.4.05 10:43

Ahoj mi neměli infadin, ale vitamín AD a kapali jsme 2 kapky denně do 1 roku. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
29.4.05 10:49

Ahoj, taky máme infadin - 2 kapky denně. Prý do 18-ti měsíců. O přerušení, když bude hezky nám zatím doktorka neříkala - no možná ještě řekne.
Jinak Kanavit jsme měli 1 kapku týdně, ale protože malou už nekojím, tak ho dávat nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
29.4.05 13:26

Ahoj, my mame Vigantol 2 kapky denne do roka. O preruseni pri slunicku, nam dr. take nic nerikala.

Hezky vikend :D ,

Simona&Kristynka(za tyden 10 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
29.4.05 13:29

Ahoj holky,
Infadin resp. AD vitamín resp. Vigantol obsahují vitamín D, který v mateřském mléce je ve zcela nedostatečném množství (jako jediný z vitamínů). Dříve děti hlavně narozené na podzim často trpěly křivicí (onemocnění kostí, projevující se jejich deformací - nejč. čtvercový tvar hlavy, končetiny do O a deformovaný hrudník). Vitamín D se dá vytvořit v kůži, je k tomu ale zapotřebí sluneční záření. Protože kojence pokud možno slunečnímu záření nevystavujeme, je nutné tento vitamín dodávat. (Každý přípravek obsahuje v 1 kapce jiné množství vitamínu D, proto je zde diskrepance mezi dávkou 1 resp. 2 kapky denně.) Vitamín D se podává denně (ale nic se nestane, když jeden den zapomenete, taky u průjmů se má jeho podávání vynechat). U velkých dětí (myslím tím těžších dětí, než je průměr, např. dítě, které váží v půl roce 9-9,5 kg) se doporučuje v druhém půlroce dávka Infadinu dokonce 3 kapky. Děti narozené na jaře užívají D-vitamín rok, děti narozené na podzim rok a půl. Někteří pediatři přes léto dávají pauzu, ale děti do 1 roku by vůbec na přímé slunce přijít neměly, takže tu pauzu jiní nedoporučují.
Jsem zdravotník, snad jsem vám trochu pomohla.
 Jendys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
29.4.05 13:39

Jendys, tvoje odpověď byla vyčerpávající a souhlasím, dr nám to také takto řekla. Dávám 2 kapky každý den, nebo ob den to když zapomenu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.5.05 08:27

My kapeme dvě kapky Infadinu do mléka. V příbalovém letáku píšou, že se nemá užívat samotný, ale vždy v mléce. To taky říká i naše doktorka. Vynechání přes léto se mi zdá divný, protože mimi na přímý sluníčko nesmí.
Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
11.5.05 22:07

sarks

já dávám multitabs kapky 0-2roky 1kapatko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek