Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky,
vím, že už tady diskuse o okluzorech proběhla, nicméně bych se ráda dozvěděla jestli máte někdo zkušenosti s nápl. okluzory.
Respektive mě zajímá jak jednoduše večer po celodenním nošení okluzor dítěti sundáte.
Mám 5 letou holčičku, které každé ráno lepím okluzor, ale večer mám velké problémy s jejím odstraněním. Okluzor přes den k pleťi hodně přilne a nedá se jednoduše odlepit.
Zkoušela jsem pleť nakrémovat, ale to okluzor nechytne vůbec a také jsem zkoušela večer okluzor před odlepením namočit vodou, ale ani tady jsem neuspěla. Okluzor sice trošku povolil, ale i tak malá při sundávání pofňukává.
Děkuji moc za Vaše příspěvky
Zuzik
malý plastový okluzor nechtěl používame lepící a jsme spokojeni
Ahoj Zuziku,
taky lepíme a lepíme už skoro rok a půl.
Používáme okluzory Coverlet a ikdyž ze začátku došlo na podráždění pokožky při styku s náplastí, to se celkem rychle po pár dnech nenošení spravilo a pak už to bylo ok.
Skoro rok nosila malá okluzor každý den po celý den.
Nikdy jsem jí ho nenechala celý den, měnila jsem jí ho třeba i 3× denně. NIikdy jsme ovšem neměli problém se strhnutím, drží to, to jo, asi jako každý náplast, takže určitý tlak je při sundávání potřeba, ale Apolenka si nikdy nestěžovala.
Možná by jsi měla zkusit jinou značku okluzorů, třeba i jinou velikost?
Co takhle hypoalergenní? Ikdyž ty nás dráždily víc než ty normální ![]()
V každém případě je asi normální, že malou sundávání okluzoru bolí, náplast je náplast, třeba by šlo ji to nechat dělat samotnou? Tak by si sama kontrolovala rychlost jakou to strhne?
Snad jsem trošku pomohla.
Hodně štěstí a trpělivost s okluzorem.
Ed
Doporučuji látkové okluzory z e-shopu:
www.okluzory-latkove.cz u nás se moc osvědčil.
Nám se taky osvědčily okluzory z látky. Máme je z www.okluzoryprodeti.cz a jsme rádi, že už nemusíme lepit.
Kalimero33 a Manama co když nemají brýle tak musi lepit jestli nemají brýle náplstový okluzor ja když jsem byla menší bilo mi asi 5 brýle sem nemela a museli sme lepit jinak to nešlo tet moje dcerka dostala brýle a syn taky a koupíme asi ty náplastový doktor nám je dal než prijdou ty naše obejdnaný protože oba mají oči jako bulvi musel jim obednat ty nejvetší a ty zrovna tam nemel jinak co mate zuziku za nemoc?? jestly máte brýlky tak fakt si kupte ty látkové