Infanrix Hefa - alternativy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1433
16.2.12 22:30

Peggy a druhé holčiny nemáš očkované vůbec ničím?Ani do budoucna neplánuješ?Taky se mi líbí představa mít dítě „čisté“ a nezaočkované, ale na druhou stranu se vážně bojím že nějakou tu chorobu pak dostane a budu si to vyčítat já nebo mi to bude vyčítat dítko.Nu pomalu ve mě roste přesvědčení že s tím očkováním vážně seknu. Ještě mám čas půl roku přemýšlet, pak je syn objednaný na přeočkování Priorixem.(který mu už nejspíš taky raděj nedám.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.12 22:33
Barush píše:
Limutka:jasně ale stejně je to hodně.
Nevíte jaká je max. přípustná hodnota hliníku? Našla jsem jen pro dospělé 4-5 ug (nebo jak) na kg a den. To mi teda přijde dost hodněkrát překočené.

těch 4-5 ug jsem zas četla já, že je pro nedonošené děti na kilo a den v Době jedové.

Mně se na problematice očkování nezdá pár věcí: jednak složení vakcín, pak způsob podání (že by se někomu někdy najednou zjevilo šest nemocí v nálevu s formaldehydem a dalšími mňamkami uprostřed svalu na zadnici? hmm…) a česká legislativa, jako že za to stát nepřebírá žádnou zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 22:35
Barush píše:
Peggy a druhé holčiny nemáš očkované vůbec ničím?Ani do budoucna neplánuješ?Taky se mi líbí představa mít dítě „čisté“ a nezaočkované, ale na druhou stranu se vážně bojím že nějakou tu chorobu pak dostane a budu si to vyčítat já nebo mi to bude vyčítat dítko.Nu pomalu ve mě roste přesvědčení že s tím očkováním vážně seknu. Ještě mám čas půl roku přemýšlet, pak je syn objednaný na přeočkování Priorixem.(který mu už nejspíš taky raděj nedám.)

Dvojčata mají jenom TBC a jedna se z ní dostává už přes rok. Měla zvětšené a zhnisané podpažní uzliny. Dobře ty papaláši věděli proč jí ruší! :cert:
Nic jiného nikdy mít nebudou. Už přes rok se v očkování ,,hrabu,, a nějak mně nic v pokračování nepřesvědčilo.
Starší holky už nenechám přeočkovat.
Druhá dcera byla po Priorixu našrot skoro rok. Věčně rýma, kašel, průdušky a tak pořád dokola.
I když naočkuješ, není záruka, že dítě neonemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 22:37
Limutka píše:
Barush píše:
Nevíte jaká je max. přípustná hodnota hliníku? Našla jsem jen pro dospělé 4-5 ug (nebo jak) na kg a den. To mi teda přijde dost hodněkrát překočené.

těch 4-5 ug jsem zas četla já, že je pro nedonošené děti na kilo a den v Době jedové.

Mně se na problematice očkování nezdá pár věcí: jednak složení vakcín, pak způsob podání (že by se někomu někdy najednou zjevilo šest nemocí v nálevu s formaldehydem a dalšími mňamkami uprostřed svalu na zadnici? hmm…) a česká legislativa, jako že za to stát nepřebírá žádnou zodpovědnost.

To že stát ani doktoři nepřebírají zodpovědnost mně taky dostává do kolen. Když se něco semele, tak ti řeknou, že je to tvůj problém, protože jsi to chtěla a dovolila. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.12 22:42
Barush píše:
na druhou stranu se vážně bojím že nějakou tu chorobu pak dostane a budu si to vyčítat já nebo mi to bude vyčítat dítko.

vše má svoje, já o tom taky tak uvažuju a zatím jsem malého neočkovala. Říkala jsem doktorce o odkladu po prvním roce a už uvažuju o odkladu na neurčito.

jednak to, že někdo není očkovaný, neznamená, že hned musí dostat všecky ty nemoci, proti kterým očkovaný není. Když se s nějakou nemocí náhodou setká, tak to taky neznamená, že ji automaticky chytne. I v příbaláku píšou, že očkování nemusí ochránit všechny očkované, takže to není žádná jistota. Umřít se dá na cokoli a ne jen na těch 9 nemocí, co se očkujou (když ne na nemoc, tak člověka může srazit nějaký pitomec v autě, že).

Takže vlastně nevím, proč na tom všichni tak bazírujou. Teda vím - kdybych vyráběla třeba jen jeden produkt a každý občan si ho ode mě musel během života odebrat povinně čtyřikrát, to bych se měla… oj :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.12 22:45
peggy.sl píše:
Limutka píše:
Barush píše:

To že stát ani doktoři nepřebírají zodpovědnost mně taky dostává do kolen. Když se něco semele, tak ti řeknou, že je to tvůj problém, protože jsi to chtěla a dovolila. :poblion:

jj, to je mazec :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
16.2.12 22:55

No vidíte, dobrý nápad jak vydělat, vymyslíme vakcínu která neobsahuje zdraví škodlivé složky a nebude mít žádné nežádoucí účinky bude se podávat ústě. Nejlépe z nějakých bylinek. Uděláme masivní kampaň, a třeba budem milionářky.
Ne kecám, už únavou ani nevidim, musim už jít spát jsem nějaká vyčerpaná a čertík mě ráno určitě zas brzy vzbudí. Ale ještě mám pár věcí nasrdci tak sem ještě napíšu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 22:59
Barush píše:
No vidíte, dobrý nápad jak vydělat, vymyslíme vakcínu která neobsahuje zdraví škodlivé složky a nebude mít žádné nežádoucí účinky bude se podávat ústě. Nejlépe z nějakých bylinek. Uděláme masivní kampaň, a třeba budem milionářky.
Ne kecám, už únavou ani nevidim, musim už jít spát jsem nějaká vyčerpaná a čertík mě ráno určitě zas brzy vzbudí. Ale ještě mám pár věcí nasrdci tak sem ještě napíšu :mavam:

Když ono to právě, bez těch srágor nejde. Nabuzují imunitu aby začla pracovat.
Očkování by mělo být dobrovolné, jako ve všech západních zemích a byl by pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.2.12 23:07

Mohla bych OT dotaz, když je tu očkovací diskuze, ať nezakládám novou? Malý zatím nemá Priorix - asi ho časem dostane, ale chtěla jsem ho dát, až to bude nutné (až ho budu chtít dát do školky). Doktorka je pro, ale prý ji furt otravujou z hygieny a ona jim furt musí dokola vypisovat, že to má kontraindikované (přitom nemá, jenom to prostě chci odložit, což si myslím, že je moje právo). Pokud vím, tak není v zákoně žádná horní hranice, kdy má být naočkovaný, aspoň to všichni tvrdí, ona byla touhle informací celkem překvapená a chtěla po mně nějaký odkaz - jenže já vůbec nevím, kde to mám hledat - nemůžete mě nějak nasměrovat k nějakému právnímu dokumentu, který tohle řeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 23:09
Angua píše:
Mohla bych OT dotaz, když je tu očkovací diskuze, ať nezakládám novou? Malý zatím nemá Priorix - asi ho časem dostane, ale chtěla jsem ho dát, až to bude nutné (až ho budu chtít dát do školky). Doktorka je pro, ale prý ji furt otravujou z hygieny a ona jim furt musí dokola vypisovat, že to má kontraindikované (přitom nemá, jenom to prostě chci odložit, což si myslím, že je moje právo). Pokud vím, tak není v zákoně žádná horní hranice, kdy má být naočkovaný, aspoň to všichni tvrdí, ona byla touhle informací celkem překvapená a chtěla po mně nějaký odkaz - jenže já vůbec nevím, kde to mám hledat - nemůžete mě nějak nasměrovat k nějakému právnímu dokumentu, který tohle řeší?

Zákon o ochraně veřejného zdraví..
Je docela smutné, že tohle doktorka neví.
Holky to je stejně psycho. To by mně zajímalo, co oni o těch vakcínách vlastně ví… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.2.12 23:13

Děkuju, mrknu na to… No ona to asi brala, jakože očkovací kalendář je závazný nebo nevím, oni to tak na hygieně podle všeho prezentujou (přitom ho svévolně porušuje dle svého nejlepšího vědomí a svědomí :lol: ). Ale vědět by to mohla, to je fakt - na druhou stranu když to ta hygiena takto prezentuje, tak asi neměla důvod jim nevěřit :nevim: No nevím, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 23:17
Angua píše:
Děkuju, mrknu na to… No ona to asi brala, jakože očkovací kalendář je závazný nebo nevím, oni to tak na hygieně podle všeho prezentujou (přitom ho svévolně porušuje dle svého nejlepšího vědomí a svědomí :lol: ). Ale vědět by to mohla, to je fakt - na druhou stranu když to ta hygiena takto prezentuje, tak asi neměla důvod jim nevěřit :nevim: No nevím, no :lol:

Největší sranda je, že hygiena stejně nic neudělá když neočkuješ. Všechny tyhle bláboly, které doktoři prezentují jako zákonem povinné jsou pouze ve vyhlášce a ta není právně vymahatelná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.2.12 23:28

Aha, už jsem to našla, je to Vyhláška č. 299/2010 Sb., kterou se mění vyhláška č. 537/2006 Sb. (do té je potřeba se na toto dívat), o očkování proti infekčním nemocem, ve znění pozdějších předpisů :palec:

Ono jde asi o to, že ona zjevně nehledala onu kličku, kdy co není zákonem zakázáno, je povoleno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.2.12 23:32
Angua píše:
Aha, už jsem to našla, je to Vyhláška č. 299/2010 Sb., kterou se mění vyhláška č. 537/2006 Sb. (do té je potřeba se na toto dívat), o očkování proti infekčním nemocem, ve znění pozdějších předpisů :palec:Ono jde asi o to, že ona zjevně nehledala onu kličku, kdy co není zákonem zakázáno, je povoleno :mrgreen:

Přesně tak!! Každý zákon se dá obejít a vyložit po svém… :potlesk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.2.12 23:34
peggy.sl píše:
Angua píše:
Děkuju, mrknu na to… No ona to asi brala, jakože očkovací kalendář je závazný nebo nevím, oni to tak na hygieně podle všeho prezentujou (přitom ho svévolně porušuje dle svého nejlepšího vědomí a svědomí :lol: ). Ale vědět by to mohla, to je fakt - na druhou stranu když to ta hygiena takto prezentuje, tak asi neměla důvod jim nevěřit :nevim: No nevím, no :lol:
Největší sranda je, že hygiena stejně nic neudělá když neočkuješ. Všechny tyhle bláboly, které doktoři prezentují jako zákonem povinné jsou pouze ve vyhlášce a ta není právně vymahatelná. :mrgreen:

Aha, to jsem ani nevěděla, že vyhláška není právně vymahatelná… Jak o? Přece když udělá město vyhlášku, tak se tím taky musí všeci řídit, ne? K čemu by to pak bylo? :lol: ¨

No ona mě doktorka v tom spíš podporuje, ale furt ji otravuje ta hygiena, tak mě štve, že s tím má papírování navíc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek